Żegnaj maleńka Norisiu [*] :(:(:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 13, 2012 10:17 Re: Maly kotek -juz w DS w Gdańsku !!

Za to u nas dzisiaj poszedł wazon :( Starsza "córcia" postanowiła wdrapać się na szafę i popatrzeć cóż to tak dziwnie wygląda i ma dziwne kształty :D Po konkretnym, organoleptycznym sprawdzeniu wszystkimi łapkami, że rzecz nie nadaje się do zjedzenia, wazon rozwalił się na milion kawałeczków. Myślałam, że mama początkowo ją zabije, ale Miśki sposób na przymilanie się (obracanie się na plecki i z przewracanie z boczku na bok w połączeniu ze wzrokiem kota ze Shreka) zrobiły swoje i mama tylko pokrzyczała :D

LaRosaNegra87

Od: Nie wrz 25, 2011 11:58

Post » Wto mar 13, 2012 10:25 Re: Maly kotek -juz w DS w Gdańsku !!

:ok: :twisted: haha .. ah te wazony :)))
Puśka Dex Natasza Patryk Gizmo Bryza Kropka ..pies Borys i królik Lolek

wercia

Od: Czw paź 13, 2005 8:32

Post » Wto mar 13, 2012 11:24 Re: Maly kotek -juz w DS w Gdańsku !!

Łobuziara jakich mało :twisted: , ale kochana przeokropnie :1luvu: Moja krew haha :D

LaRosaNegra87

Post » Wto mar 13, 2012 13:29 Re: Maly kotek -juz w DS w Gdańsku !!

Dziś miałam niesmaczną sytuacje.Któryś kotek ewidentnie chciał mnie zabić.Poślizgnełam sie na mega długiej "meli" i pojechałam przez pół przedpokoju i wpadłam na ściane ... pewnie Dexster zas pluł na podłoge :evil:

wercia

Post » Nie mar 25, 2012 20:12 Re: Maly kotek -juz w DS w Gdańsku !!

Mamy nowe wieści od koteczki (zapomnialo mi się spytać czy dziewczynka ma już imię :? ).

Dziecko uroslo, ale nie wiadomo dokladnie ile waży, bo opiekunka nie ma w domu możliwości zważenia. Podobno nie jest żarlokiem, ale też nie wiadomo dokladnie ile zjada, bo najbardziej jej smakuje oczywiście z miski kolegi :lol: Lubi się bawić i biegać po domu i udalo jej się już trochę rozruszać rezydenta, ale godność nie pozwala mu jeszcze na szaleństwa :wink: Od czasu do czasu rzuca się do biegu pogoniony przez dziewczynkę, ale jak sobie przypomni, że przecież jest poważnym facetem, to siada i zaczyna się myć udając, że wcale się nie bawi. Natomiast nakryty przez opiekunkę na samotnej zabawie pileczką krążącą w jakimś ustrojstwie (zresztą jego wlasną zabawką z czasów kocięctwa), spojrzal na nią z niesmakiem, nasyczal i sobie poszedl :lol:
Nastąpilo też usunięcie jednej kuwety (każdy mial do tej pory swoją), bo po prostu się nimi zamienili :lol: Śpią razem z opiekunką w lóżku i tu już nikomu godność nie przeszkadza, a panienka korzysta z rudzielca niczym z poduszki. Opiekunka twierdzi, że chwilami czuje, iż mimo szerokości lóżka, jej osobisty komfort spania jakby się nieco zmniejszyl :P
Aha, dziecko wymienia ząbki i aktualnie ma sześć klów :lol:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Nie mar 25, 2012 20:19 Re: Maly kotek -juz w DS w Gdańsku !!

No popatrzcie jak pieknie :))) No to mała jest szczerbata :ok:

wercia

Post » Nie mar 25, 2012 21:57 Re: Maly kotek -juz w DS w Gdańsku !!

No wlaśnie nie jest - wręcz odwrotnie, teraz robi za rekina :lol:

felin

Post » Nie mar 25, 2012 22:18 Re: Maly kotek -juz w DS w Gdańsku !!

Haha wampirek maly!!! :ryk:

LaRosaNegra87

Post » Nie mar 25, 2012 22:54 Re: Maly kotek -juz w DS w Gdańsku !!

co mi przypomina, jak 4 lata temu znalazłam Nocnego na ulicy w Zielonej Górze - takiego szkraba, co się mieścił na dłoni - i jakiś czas później zieziątko moje zaczęło ząbkować stałymi kłami - wróciłam z jakiejś imprezy do domu, na dość sporym fleku, kotecek przybiegł się przywitać, wzięłam go na ręce, polizał mnie po nosie, patrzę... łojeza, mój kiciuś ma podwójne kły! podzieliłam się poprzez sms tą radosną wieścią chyba z 10 znajomymi :mrgreen: , po czym padłam spać.
Rano połowa podwójności leżała na dywanie.... Obrazek
KotkaWodna

Post » Śro kwi 04, 2012 23:35 Re: Maly kotek -juz w DS w Gdańsku !!

Niniejszym, donosi się, że dziecko ma imię: Pani Norris :P
A to dlatego, że ma lekkiego zeza, a poza tym imię spelnia wymogi opiekunki co do skojarzeń literacko-flimowych. Ale zostalo zaproponowane przez koleżankę opiekunki.

Poza tym, jest ok. Z powodów pracowych nie dalo się dziś zbyt dlugo rozmawiać, ale wiem, że malutka czasem sypia na rudzielcu i jeśli tylko opiekunka udaje, że tego nie widzi, to on nie nic przeciwko. Natomiast, jeśli spojrzy lub zlapie za aparat, żeby cyknąć zdjęcie, kocur warczy zdegustowany i odchodzi :ryk:

felin

Post » Czw kwi 05, 2012 17:16 Re: Maly kotek -juz w DS w Gdańsku !!

:)) :kotek:

wercia

Post » Czw kwi 05, 2012 19:05 Re: Maly kotek -juz w DS w Gdańsku !!

ahahaha usmialam sie :D

LaRosaNegra87

Post » Pt maja 25, 2012 19:24 Re: Maly kotek -juz w DS w Gdańsku !!

Newsy!
Pani Norris już nie jest malym kotkiem. Doszla do wniosku, że jest kobietą pelną gębą i usiluje uwieść rudego kolegę :lol: Średnio jej to wychodzi, bo kolega się wścieka na jej zaloty, warczy i wali lapą.
Wali też lapą i warczy strasznie, kiedy panna z rozpędu podczas "treningu biegowego" na niego wpada.
Poza tym stosunki kocio-kocie ukladają się poprawnie, to znaczy milości nie ma, ale wojny też nie. Kuweta wspólna, lóżko opiekunki wspólne. Kolega nie ma nic przeciwko robieniu za poduszkę, ale tylko dopóki nie polapie się, że opiekunka to widzi - wtedy warczy i się ewakuuje. To samo z zabawami: mogą być wspólne, ale pod warunkiem, że nikt tego nie widzi :wink: Wygląda na to, że w ulożeniu bardziej serdecznych stosunków największą przeszkodą jest opiekunka :mrgreen:
Ponadto panienka uczy się chodzenia na smyczy, żeby w przyszlości móc korzystać z uroków natury.
Sterylizacja odbędzie się niebawem, gdy opiekunce wygoi się ręka, którą ma na dniach operować, bo na czas dochodzenia Pani Norris (albo Norisi albo Norki :) ) do siebie ręka musi być sprawna.
Poza tym wszystko gra i buczy :ok:

Aha, panna wynajduje w różnych kątach zadolowane ukochane zabawki kolegi czym on jest bardzo zdegustowany, bo takie znalezione przez malolatę zabawki nie nadają się już do użytku dla poważnego kota :wink:
Ostatnio edytowano Pt maja 25, 2012 20:49 przez felin, łącznie edytowano 2 razy

felin

Post » Pt maja 25, 2012 19:34 Re: Maly kotek -juz w DS w Gdańsku !!

O rany rany moje dziecko juz jest kobieta !!! aaaaaaaaa :))))) jak superasnie Strasznie sie ciesze ze sie małej udało :)

wercia

Post » Pt maja 25, 2012 21:42 Re: Maly kotek -juz w DS w Gdańsku !!

świetne wieści, strasznie się cieszę, że tak się ładnie w rodzinie układa! :)
KotkaWodna

[poprzednia][następna]