Mania, śliczna kotka do kochania........... MA DOM!!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob mar 24, 2012 23:18 Re: Mania, śliczna kotka do kochania........... MA DOM!!!!!!

Joanna KA pisze:no nie :mrgreen:
Wiesiu, tylko spuści się Ciebie kochana z oka na dzień czy dwa, a Ty takie masz historie, że wystarczyło by na pół roku :ryk:
gratulację dokocenia :ok:
gratulacje znalezienia domków :ok:

Asiu, masz rację, że nie można mnie spuścić z oka :twisted: bo... żeby mi nie było za lekko, to... mam już nowego tymczasa :( właściwie od wczoraj :(

A było to tak: kilka dni temu na ulicy zobaczyłam chorego kota :( miał rany za uszami, wyłysiałe placki, jakiś taki był przykurczony. Dałam chrupki, zjadł, a że spieszyłam się do pracy, to musiało mu to wystarczyć. Ale jak to ja, nie mogłam tam nie wrócić. Pojechałam wieczorem, ale kota nie było. Na tej ulicy mieszka moja zwierzolubna koleżanka, nakazałam jej obserwację kota i miała zadzwonić, jak się pojawi. Następnego dnia wieczorem się pojawił, pojechałam na wezwanie, ale nie udało nam się go złapać. Magda miała za zadanie kota karmić, żeby go trochę obłaskawić. Ja już zastanawiałam się nad klatką-łapką, ale w czwartek napatoczyłam się na małego rudzielca, jak przechodził w tę i z powrotem przez ruchliwą ulicę (inną niż tamten kot, zupełnie inna część miasta, chyba nie powinnam już wychodzić z domu) i musiałam wstrzymywać ruch samochodów, żeby zgarnąć odważniaka. W emocjach zapomniałam o tamtym kocie. A w piątek wioząc rudaska do weta dostałam telefon od Magdy, że kot złapany, siedzi u niej w łazience, że muszę go dzisiaj wziąć, bo oni wyjeżdżają na weekend. W tym momencie byłam przerażona!! Ile jeszcze tych kotów?? :strach: :strach: :strach:

A z rudaskiem miałam jeszcze przeboje w drodze, bo wzięłam go do weta w takim piknikowym plastikowym koszyku, nie chciało mi się brać dużego transportera, zawsze w tym koszu woziłam mniejsze koty. A rudasek jak tak normalnie aniołek nie kot, to w tym koszyku dostał szału. Miauczał, szalał, przyłożyłam koszyk torebką, ale mały się wydostał :twisted: Władował mi się na kolana i zadowolony oparty o drzwi auta oglądał świat przez okno. Ja oczywiście za kierownicą jedną ręką trzymam kota, drugą kieruję :strach: :strach: brakowało tylko żeby zgarnęła nas policja :strach:
Na drogę powrotną pan doktor wymyślił, że da mi pudełko, zapakowaliśmy malucha do pudła, zawiązał, ale nie docenił rudaska :twisted: Na pierwszym zakręcie mały był już na zewnątrz pudła :twisted: ale tym razem na szczęście ułożył się na tylnym siedzeniu i się zdrzemnął :mrgreen: Do domu przyniosłam go na rękach.
Jestem przekonana, że kotek został wywieziony chyba właśnie w jakimś pudełku i porzucony, stąd tak potwornie bał się przestrzeni zamkniętej.

Po wizycie u weta rudaska odtransportowałam do domu i odwrotka po... nowego kota (nawet nie wiedziałam czy to kocur czy kotka). Znowu prosto do weta, ciemna noc już mnie zastała, dobrze że lecznica długo czynna.
Nowy kot to kocur, pełnojajeczny :evil: z wygryzionymi przez świerzb uszami, rany i łyse placki też od świerzba. Zrobiłam mu testy, bo kot nie wygląda dobrze, ale na szczęście FeLV/FIV ujemne :piwa: i to jest bardzo dobra wiadomość!! Osłuchowo nie jest podobno źle, brzuch nie jest bolesny, dostał advocate na kark i mam go obserwować.

Takim to sposobem od wczoraj za łóżkiem w mojej (chyba już tylko z teorii) sypialni siedzi kolejny kot :evil: :evil: :evil:

ale mi wyszedł elaborat :oops: :oops:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Sob mar 24, 2012 23:46 Re: Mania, śliczna kotka do kochania........... MA DOM!!!!!!

Ale wracając do mojej ukochanej puchatej Manieczki, to właśnie zwiedza swój nowy domek :D
Obrazek

rudzielec czuje się, jakby tam był od zawsze :D
Obrazek

a podróż kociaczki spędziły wzajemnie się wspierając :D
Obrazek
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Nie mar 25, 2012 0:43 Re: Mania, śliczna kotka do kochania........... MA DOM!!!!!!

Jejku, jak się cieszę!!! :dance2: :dance: To wspaniałe wieści :ok: :mrgreen: Manieczka wreszcie doczekała się swojego domku :1luvu: Bądź szczęśliwa puchatku! :kotek: :ok:
Odpinam banerek :)

Aniki

Od: Czw wrz 04, 2008 17:55

Post » Nie mar 25, 2012 8:06 Re: Mania, śliczna kotka do kochania........... MA DOM!!!!!!

Wspaniałe wieści, że Manieczka z Rudaskiem w dwupaku znalazły tak fajny dom. :dance: :dance2: :catmilk: :catmilk:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Nie mar 25, 2012 10:46 Re: Mania, śliczna kotka do kochania........... MA DOM!!!!!!

Bardzo, bardzo się cieszę :D

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie kwi 01, 2012 21:00 Re: Mania, śliczna kotka do kochania........... MA DOM!!!!!!

Mania z Guciem pozdrawiają ze swojego domku :1luvu: :1luvu:
"Kociaki już zadomowione, motorki pięknie pracują, mamy koncerty w mruczeniu na dwa głosy" - pisze pani

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mania wybiera kolana pana, Gucio - pani. Bardzo się cieszę szczególnie z wyboru Mani, bo to właśnie panu bardzo spodobała się Mania i to on ją wybrał :1luvu:

szczęśliwa Mania na "swoich" kolanach :lol:
Obrazek
i rozkoszniaczek Gucio :lol:
Obrazek
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Nie kwi 01, 2012 21:13 Re: Mania, śliczna kotka do kochania........... MA DOM!!!!!!

Cudnie :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Pon kwi 02, 2012 6:49 Re: Mania, śliczna kotka do kochania........... MA DOM!!!!!!

WSPANIALE, ŻE KOTKI ZNALAZŁY TEN ŚLICZNY DOMEK I KOCHANYCH ICH LUDZI. :dance: :dance2: JA TEŻ MAM DWIE KOTECZKI, DWUPAK MA LEPIEJ BO PODCZAS NASZEJ NIEOBECNOŚCI KOTKI MAJĄ SWOJE TOWARZYSTWO. ZDJĘCIA ŚLICZNE. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Pon kwi 02, 2012 7:36 Re: Mania, śliczna kotka do kochania........... MA DOM!!!!!!

Uwielbiam takie wieści :D :piwa: :D

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

[poprzednia]