Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 24, 2012 21:28 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

terenia1 pisze:
Cookie1706 pisze:Tereniu zdjęcia już wysłałam Ci na mail :D
Czekamy na foto relację jak będziesz miała chwilkę :love:

Dzięki zaraz się zabieram za to, ale wcześniej muszę zrobić ogoszenia dla dwóch piesków i dla dwóch kociaków :)

Wrzucam wszystkie nowe zdjęcia na naszą stronkę na fb :mrgreen:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Sob mar 24, 2012 21:44 Re: Forum

Dorota Wojciechowska pisze:Wiekszosc nowych kociakow zjadla mokre. Mala bialo czarna chyba ta co pisala teresa w miare ok tez wysźla do jedzenia i nawet pozniej bawila sie papierowa kulka. Najodwazniejszy duży dorodny chyba kocur., nawet za wedka biegal. Czarna z czerwona obrozka wydygana tez ale zjadla i na ugietych nogach poszla do kuwety, przysiadla i myślalam ze ja sparaliźówalo tak dlugo bez ruciu zastygla. A ona tyyyle nasikala ze szok 8O Jedna kuweta na szafie :twisted: bo tam mega wystraszony bialó czarny ale wiekszy- ten nie jadl

Dorotka to super :) kurcze ale nie ogarniam opisów :oops: rodzeństwo chyba nie miało obróżek żadnych a czarne z czerwoną obróżką to może ten kociak przywieziony na dniach do schronu, ale tu musi Piotrek się wypowiedzieć bo to podobnież kocurek, ale w schronisku w kociarni zaszył się niemiłosiernie :( biało-czarny duży na szafie to może mamuśka towarzystwa czyli biało-czrnej kotki i dwóch czarnych kocurków.
No mam nadzieję że jakoś to opanujemy :D
Generalnie tak:
mamuśka - biało-czarna kotka ze złotymi oczami
jej dzieci:
koteczka biało-czarna ze złotymi oczami i dwa czarne kocurki.
Kocurek i ten może ma obróżkę - ale nie wien jak wygląda PIOTREK PLISSS czy on jest czarny, normalnie mamy nalot czarnych kotów.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob mar 24, 2012 21:48 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Jako że dawno nie robiłam dyżuru proszę o wskazówki - czy któryś kot ma dietę ( jak tak to co może zjeść - tilapia?,kurak?wołowina?), bo leki na pewno są jasno opisane. I te kąpiele/przymoczki to z czego? Najlepiej odpowiedzi na pw chyba - tylko pamiętajcie proszę, że rano dość wcześnie wyjeżdżam. I niech dunder świśnie zmianę czasu :evil: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob mar 24, 2012 21:50 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Nooo :roll: jeszcze w poniedziałek dołączą do ekipy jeden czarnuszek i czarno-biały :twisted:
Damy radę :piwa:

Cookie1706

Post » Sob mar 24, 2012 21:52 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 26.03.-01.04.2012 r.
26.03. pon. rano Beatka wie. Cookie
27.03. wt. rano Gosia, Wiesia wie. Teresa
28.03. śr. rano Beatka wie Iwonka
29.03. czw.rano brak wie. Teresa
30.03. piat rano brak wie. Alienor
31.03. sob. rano brak wie. Teresa
01.04. niedz. rano Dorotka wie. brak

terenia1

Post » Sob mar 24, 2012 22:37 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Iwonko na naszą stronkę wrzuciłam malutką sunię od znajomej Twojej znajomej :wink: tytuł Malutka sunia szuka domku - zrobiłam jej ogłoszenie na Tablicy i na alegratce - prosze o robienie ogłoszeń na innych portalach :D

terenia1

Post » Sob mar 24, 2012 23:05 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

edisza na naszą stronkę wrzuciłam maluttkiego pieska tytuł 6 tygodniowy piesek szuka domku - zrobiłam ogłoszenie na Tablicy i na alegratce - prosze o robienie ogłoszeń na innych portalach :D
ale mam jeszcze pytanie czy matka tych piesków zostanie wysterylizowana :!: to jest bardzo istotne :!:

terenia1

Post » Sob mar 24, 2012 23:51 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Dziękuję za umieszczenie informacji, ale piesek już nie szuka domku, miałam napisać, ale wyleciało mi z głowy- teraz mam większe zmartwienie bo Renia jeszcze nie korzystała z kuwetki...
A piesek nie szuka domku, bo mama od tej koleżanki postanowiła go wziąć :) A ta suczka? nie wiem, mam nadzieję, że tak, ale to chyba z tych ludzi co twierdzą "dla zdrowia suczki przynajmniej raz szczeniaki..." (ciekawe tylko od kiedy dla zdrowia). Będę rozmawiać na ten temat ale wiecie, każdy i tak zrobi swoje... tym bardziej, że sterylizacja nie jest bezpłatna i ludziom szkoda kasy... Ale to temat rzeka.

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Nie mar 25, 2012 0:00 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

edisza pisze:Dziękuję za umieszczenie informacji, ale piesek już nie szuka domku, miałam napisać, ale wyleciało mi z głowy- teraz mam większe zmartwienie bo Renia jeszcze nie korzystała z kuwetki...
A piesek nie szuka domku, bo mama od tej koleżanki postanowiła go wziąć :) A ta suczka? nie wiem, mam nadzieję, że tak, ale to chyba z tych ludzi co twierdzą "dla zdrowia suczki przynajmniej raz szczeniaki..." (ciekawe tylko od kiedy dla zdrowia). Będę rozmawiać na ten temat ale wiecie, każdy i tak zrobi swoje... tym bardziej, że sterylizacja nie jest bezpłatna i ludziom szkoda kasy... Ale to temat rzeka.

Edytko koniecznie musisz porozmawiac w tymi ludźmi w sprawie sterylizacji suczki, to nie jest temat rzeka, jeśli ludze rozmnożyli bezmyślnie sukę, a potem nie mają co zrobić z szczeniakami to powinno im coś dać do myślenia, to nie jest temat rzeka dziś byłam w naszym schronisku i szczeniąt jest cała masa :( musisz z nimi poważnie porozmawiać, nie rozumie to na czas cieczki nie mogli suki przypilnować :evil: przez takich głupków schroniska są pełne zwierzaków, czyli co ogłoszenia można usunąć? szkoda mojego czasu :(

terenia1

Post » Nie mar 25, 2012 0:07 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Cookie1706

Post » Nie mar 25, 2012 7:07 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Spróbuję się odezwać w tej sprawie. W ogóle ta cała sytuacja mnie zdenerwowała, bo umieszczałam ogłoszenia w różnych miejscach i nie ukrywam- byli chętni, jedna Pani z Bytomia była fajna i zdecydowana- mówiła konkretnie, a jak zadzwoniłam do koleżanki, że mam znaleziony dom dla pieska, to powiedziała, że ona go jednak nie oddaje, bo jej mama go chce- jakby nie mogła mi wcześniej tego powiedzieć, to bym mówiła, że nieaktualne, a tak musiałam się tym ludziom tłumaczyć, że o 10 rano aktualne a kurde po 16 już jednak nie... denerwuje mnie takie coś.
Na prawdę Tereniu wybacz, że straciłaś czas na to ogłoszenie...

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Nie mar 25, 2012 14:52 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Już po dyżurze - koty poleczone, nakarmione i wymiziane (te,co sobie tego życzyły).
Kropka i Madzia nie chcą jeść mokrego dla alergików - to co miały w miseczkach na oko nie ruszone, wywaliłam. Czy można by się dopytać czy nie można tego mokrego czymś zastąpić, np. rybą (uparowany mintaj albo tilapia)? Czy jagnieciną albo królikiem? Bo jak nie to, wystarczy im dawać suche a mokrego nawet nie warto kupować, bo się zmarnuje :? .
Zytę kocham - jak immunodol wypadł jej z pyszczka to się schyliła i sama zjadła - no anioł nie kot :1luvu:
Madzia się wścieka, jak się ją pogłaska poniżej łopatek - mam nadzieję, że nic nowego jej tam nie wylezie. Przymoczkę zrobilam, mam nadzieję, że dobrze. Na szczęście wieczorem są gosiakot i wiesiak, to jakby co poprawią.
Na zdrowej nie ma worków na śmieci - trzeba kilka przenieść z kwarantanny - ja wykorzystałam ten, co był, jako że zawsze zaczynam od zdrowej. No i trzeba wyłączyć z kontaktu grzejnik, a włączyć podgrzewacz, żeby móc umyć miski ciepłą wodą - na wszelki wypadek informuję.
Na kwarantannie fajnie - Pysiol mizia się jak oszalały (jak mu myłam uszy to traktorkował aż miło), maluszki czarne też to kochają, Kropka i Ala są tak spragnione głasków, że historia - zresztą nawet Józek uległ atmosferce i utrudniał mi jak mógł sprawdzenie rozpiski leków :D. Niestety nie lubią się z Kropką - jak chodził nad boksami, to Kropka strasznie się wkurzała.
Oprócz maluchów czarnych i Pysiolka także Ala załapała się na czyszczenie uszu - miała je bardzo brudne. Mam wrażenie, ze kto jak kto, ale Ala zasługuje na intensywne szukanie jej domu - taki miziak ma szansę długo nie pożyć na ulicy. Jej człowiek bardziej potrzebny nawet od miski z jedzeniem 8O Swoja drogą - wczorajsze mokre zostało (jakaś połowa) a dziś jak dostała Smillę drobiową to wsunęła tak szybko, że dałam jej dokładkę - dlatego resztkę puszki z lodówki jakby dawać to przede wszystkim jej.
A Pati i Pataszon są pocieszne, ale dawno już nie widziałam tak małych (jak na swój wiek) kociąt. Dla nich potrzebny byłby DT przynajmniej na 2 tygodnie, żeby je nakarmić 3-4 razy dziennie. Jasne że tak czy siak będą drobne, ale w ten sposób miałyby większe szanse na zdrowie później.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Nie mar 25, 2012 14:58 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Marzenko malutkie czarnuszki jadą w czwartek już do domków stałych :D

terenia1

Post » Nie mar 25, 2012 15:12 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

A, prawda - zapomniałam :oops: . To dobrze - w domach je bez problemu odkarmią :D :ok: :ok:

Zapomniałam też jeszcze o jednym - jak wkładałam Kropce do boksu kuwetę posprzątaną, zrobiło mi się słabo i ...schodząc z drabinki odłamałam rączkę od szufelki :oops: Przepraszam, odkupię - ale na razie na kwarantannie nie ma chyba żadnej szufelki, dlatego na wszelki wypadek jeszcze ją zostawiłam.

Alienor

Post » Nie mar 25, 2012 15:20 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

terenia1 pisze:Iwonko na naszą stronkę wrzuciłam malutką sunię od znajomej Twojej znajomej :wink: tytuł Malutka sunia szuka domku - zrobiłam jej ogłoszenie na Tablicy i na alegratce - prosze o robienie ogłoszeń na innych portalach :D

Bardzo dziękuję Tereniu, mam nadzieję, że sunia szybko znajdzie domek.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

[poprzednia][następna]