Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Betaka pisze:Witam,
stan Sznupka się pogorszyłNie udało mi się złapać moczu, bo załatwia się tak małymi porcjami, ze nie sposób zebrać wymaganej do badania ilości. Rano zawiozłam go do weta i został w lecznicy. Będzie mieć kompleksowe badania, USG no i trzeba próżnić pęcherz, próba wyciskania nie przyniosła efektu, a jednak siłowe rozwiązania niosą ze soba ryzyko pęknięcia pęcherza.
kropkaXL pisze:O jasny gwint!!!!!![]()
![]()
![]()
Szkoda wielka,że wet nie podał wcześniej no-spy i furaginu, tylko sam antybiotyk, szkoda też, że nie zaordynował karmy urinary i urinovetu![]()
Ptyś miewał często takie problemy, a od dwóch lat spokój
Sznupciu kochany ciocia martwi się o Ciebie![]()
![]()
i kciuki trzyma
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
kropkaXL pisze:Beatko struwity kaleczą ścianki pecherza i powoduja stan zapalny,więc dlatego antybiotyk nie pomaga-to uszkodzenie mechaniczne i bardzo mozliwe,że i zatkanie pęcherza
Urinovet zawiera glukozaminę,więc wzmacnia scianki pęcherza,karma tez pomoże,ale nie tak szybko.Podawaj codziennie furagin-ja rozpuszczam w wodzie( w małej ilośći) i podaje do pysia-działa bardzo szybko!!!
kropkaXL pisze:Podziel dawkę na dwa razy-tabletkę rozpuść w 2 ml i podawaj po 1 ml rano i wieczorem.Już po pierwszym "żółtym" siku bedzie ulga!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Silverblue, zuza i 56 gości