Zoe i spółka, wszystkie maluchy już w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 22, 2012 12:41 Re: Zoe i spółka, czyli gargamele trzy

Ojej.. :( Sznupusiu kochany, trzymaj się, i zdrowiej szybciutko!!!!!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw mar 22, 2012 12:44 Re: Zoe i spółka, czyli gargamele trzy

ojej :(

Mocne kciuki za Sznupka :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Czw mar 22, 2012 18:01 Re: Zoe i spółka, czyli gargamele trzy

Betaka pisze:Witam,
stan Sznupka się pogorszył :( Nie udało mi się złapać moczu, bo załatwia się tak małymi porcjami, ze nie sposób zebrać wymaganej do badania ilości. Rano zawiozłam go do weta i został w lecznicy. Będzie mieć kompleksowe badania, USG no i trzeba próżnić pęcherz, próba wyciskania nie przyniosła efektu, a jednak siłowe rozwiązania niosą ze soba ryzyko pęknięcia pęcherza.

O jasny gwint!!!!! :( :( :(
Szkoda wielka,że wet nie podał wcześniej no-spy i furaginu, tylko sam antybiotyk, szkoda też, że nie zaordynował karmy urinary i urinovetu :(
Ptyś miewał często takie problemy, a od dwóch lat spokój
Sznupciu kochany ciocia martwi się o Ciebie :( :( :( i kciuki trzyma :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw mar 22, 2012 20:31 Re: Zoe i spółka, czyli gargamele trzy

Sznupek już w domu. Kryształów cystynowych znacznie mniej, ale poza tym żadnej reakcji na antybiotyk. Padło nawet pytanie, czy może nie przyjmował leków, a on tabletkę dostawał wprost do paszczy i nie miał szans na wyplucie (przynajmniej leki mozna mu jakoś-takoś podać, bo poza tym jest całkowicie nieobsługowy :evil: ).
Badanie moczu: PH 7,5 , erytrocyty 50, leukocyty 15 :(
USG: liczne struwity, wciąż kryształy cystynowe
Przez 5 do 10 dni codziennie zastrzyk (antybiotyk+rozkurczowy+ coś-tam) no i karma urinary. Dzisiaj wsuwał aż mu miotełki na uszach latały, ale praktycznie cały dzień nie jadł (wiadomo stres). Zobaczymy jak będzie dalej.

kropkaXL pisze:O jasny gwint!!!!! :( :( :(
Szkoda wielka,że wet nie podał wcześniej no-spy i furaginu, tylko sam antybiotyk, szkoda też, że nie zaordynował karmy urinary i urinovetu :(
Ptyś miewał często takie problemy, a od dwóch lat spokój
Sznupciu kochany ciocia martwi się o Ciebie :( :( :( i kciuki trzyma :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Kasiu, no-spę dostawał, natomiast problem był z określeniem, co pilniejsze: struwity, czy kryształy cystynowe.

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Czw mar 22, 2012 20:43 Re: Zoe i spółka, czyli gargamele trzy

Beatko struwity kaleczą ścianki pecherza i powoduja stan zapalny,więc dlatego antybiotyk nie pomaga-to uszkodzenie mechaniczne i bardzo mozliwe,że i zatkanie pęcherza
Urinovet zawiera glukozaminę,więc wzmacnia scianki pęcherza,karma tez pomoże,ale nie tak szybko.Podawaj codziennie furagin-ja rozpuszczam w wodzie( w małej ilośći) i podaje do pysia-działa bardzo szybko!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Czw mar 22, 2012 20:45 Re: Zoe i spółka, czyli gargamele trzy

kropkaXL pisze:Beatko struwity kaleczą ścianki pecherza i powoduja stan zapalny,więc dlatego antybiotyk nie pomaga-to uszkodzenie mechaniczne i bardzo mozliwe,że i zatkanie pęcherza
Urinovet zawiera glukozaminę,więc wzmacnia scianki pęcherza,karma tez pomoże,ale nie tak szybko.Podawaj codziennie furagin-ja rozpuszczam w wodzie( w małej ilośći) i podaje do pysia-działa bardzo szybko!!!

Tak zrobię, podawać raz dziennie?

Betaka

Post » Czw mar 22, 2012 20:47 Re: Zoe i spółka, czyli gargamele trzy

Podziel dawkę na dwa razy-tabletkę rozpuść w 2 ml i podawaj po 1 ml rano i wieczorem.Już po pierwszym "żółtym" siku bedzie ulga!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Czw mar 22, 2012 20:48 Re: Zoe i spółka, czyli gargamele trzy

kropkaXL pisze:Podziel dawkę na dwa razy-tabletkę rozpuść w 2 ml i podawaj po 1 ml rano i wieczorem.Już po pierwszym "żółtym" siku bedzie ulga!

Dzięki za radę :1luvu:

Betaka

Post » Czw mar 22, 2012 20:52 Re: Zoe i spółka, czyli gargamele trzy

Oby mu jak najszybciej pomogło-biedny Sznupcio! :( :( :(
Beatko i woda w wielkiej misce-musi pić jak najwięcej,żeby płukac pęcherz, a z wielkiej michy koty chetniej piją!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pt mar 23, 2012 7:54 Re: Zoe i spółka, czyli gargamele trzy

Dzień dobry Beatko piątkowo :1luvu:
Kciuki za Sznupcia cały czas trzymamy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pt mar 23, 2012 13:23 Re: Zoe i spółka, czyli gargamele trzy

Hej Beatko, mocne kciuki za Sznupcia. :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob mar 24, 2012 20:42 Re: Zoe i spółka, czyli gargamele trzy

:ok: :ok: :ok:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Sob mar 24, 2012 20:44 Re: Zoe i spółka, czyli gargamele trzy

Spokojnego weekendu Beatko i zdrówka dla Was wszystkich :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Nie mar 25, 2012 7:56 Re: Zoe i spółka, czyli gargamele trzy

Dziękujemy za kciuki!
Sznupek wypróżnia się, ale strumień jest marny i chyba szybko chce mieć to za sobą, bo nie grzebie w żwirku ani przed, ani po. I cały taki biedny jest, bo jak nigdy dotąd spał przy mojej głowie na poduszce i przy każdej okazji pakuje się na kolana (teraz też).

Kontynujemy leczenie. Każdorazowo dostaje 3 zastrzyki i już wczoraj była niezła jazda z włożeniem go do transporterka. Dziś również jedziemy kłuć futro. Miałam w planach całodzienną wycieczkę na motórze, ale wizyta jest o 14:00 i nikt nie chce w zastępstwie jechać ze Sznupciem do weta :mrgreen:

Udanej niedzieli - pogoda zapowiada się piękna! :ok:

Betaka

Post » Nie mar 25, 2012 8:01 Re: Zoe i spółka, czyli gargamele trzy

Może na tym motórze dotrzesz wreszcie do nas?? :mrgreen: Pogoda ok, śmigniesz i już! :D

Witajcie niedzielnie, Sznupciu, Ciotka całuje mocno!!!
Obrazek
Obrazek

kalair

[poprzednia][następna]