Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA DOM!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 21, 2012 6:26 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Byłyśmy z Kasią w lecznicy.Kasiu, dzięki :1luvu: Kasia zajęła się Bombajem, a ja z wetką mogłam zająć się kotkami.Zdjęcia będą, oczywiście.
Bombaj jak zwykle cieszył się, że może sobie pobiegać i bardzo był smutny, kiedy wychodziłyśmy.Ja go mniej obchodzę, ale za Kasią tęskni bardzo.Wskakuje na brodzik, kładzie łapki na jej ramionach, wiesza się na niej, jakby prosił, żeby go wzięła ze sobą.Tak przykro patrzeć jak bardzo ten kot pragnie człowieka.Mieszka teraz z dwiema nieco nerwowymi kotkami, one potrafią syknąć, wrzasnąć, nie przepadają chyba za innymi kotami, a Bombaj, to kochane kocisko zupełnie nie reaguje.Wycofuje się, jakby chciał im dać do zrozumienia, że z jego strony nic im nie grozi.One są w klatkach, oczywiście, kontaktu bezpośredniego nie mają.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro mar 21, 2012 7:25 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Oto Bombaj
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Śro mar 21, 2012 9:40 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

smutne bombajowe oczy...
faktycznie trochę mu się sączy z tej rany. poza tym, wygląda świetnie. duuuuuuużo tego kota i jakie ładne, czyste futerko :kotek:

ciekawa jestem, co się wyhoduje z tego wymazu
Obrazek Stefanek Obrazek Bombuś

295955

Od: Pon gru 26, 2011 14:12

Post » Śro mar 21, 2012 16:43 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Piękny, jest po prostu piękny!

Lavi

Od: Pon lut 06, 2012 21:56

Post » Czw mar 22, 2012 7:05 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Wczoraj Bombaj dwa razy biegał po lecznicy, bo i Kasia i ja go odwiedziłyśmy.Zauważyłam, że Bombaj potrafi chodzić przy nodze, jak pies. Zauważył już, że jest wypuszczany, że nie musi się chować i był zdecydowanie bardziej wyluzowany.Wetka kupiła jakiś preparat dla niego, nie pamiętam nazwy, ale będzie mu tym smarować ranę.A nuż pomoże? Oby :ok: :ok: :ok:

ewar

Post » Czw mar 22, 2012 8:17 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

On jest rzeczywiście ostatnio bardzo grzeczny. Spokojnie można zajmować się innymi kotami, a on sobie spaceruje po lecznicy albo kładzie się na boku i obserwuje;)
Jest już znany wśród klientów sklepu...wie, że czasami dostaje od nich smakołyki więc siedzi i patrzy wyczekująco na kupujących;)
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Czw mar 22, 2012 9:26 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Przeczytałam wątek i przypomniało mi się, że podobną ranę widziałam u kocura, który stoczył walkę ze szczurem. Rana długo się paprała, pomimo leków, była pod brodą. Okazało się, że w ranie są kawałki szczurzego zęba, trzeba było nacinać skórę. Może jednak jest coś w skórze?

WeraW

Od: Pt lut 24, 2012 21:02

Post » Czw mar 22, 2012 11:24 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Nie wiem, prześwietlenie nic nie wykazało.Wetka przy kastracji usunęła mu ząb i kawałek czegoś twardego.Rana nie jest zamknięta, wciąż pojawiają się nowe otwory, z których sączy się płyn ( ropa).Dzisiaj wetka mu ją dokładnie oczyściła, zapuściła jakiś preparat , ale wciąż czekamy na wyniki z labu. Nie mogę się już doczekać.
Dzisiaj Bombajem zajmowały się dwie nastolatki, które mają praktykę z przedsiębiorczości. Bombaj już uwierzył, że sporo czasu spędza w sklepie, że może się wybiegać i jest o wiele spokojniejszy.To dobry kot, w ogóle nie szuka zwady, obojętna jest mu obecność innych kotów czy psów. Wie już, że jedzenia ma pod dostatkiem, nie zjada wszystkiego, raczej grymasi.

ewar

Post » Czw mar 22, 2012 14:24 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Kochane kocisko :( to wszystko pewnie przez tą pieprzoną białaczkę...rana nie chce się zagoić. Albo może to gronkowiec, cholera wie
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Czw mar 22, 2012 15:21 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Goyka pisze:Kochane kocisko :( to wszystko pewnie przez tą pieprzoną białaczkę...rana nie chce się zagoić. Albo może to gronkowiec, cholera wie
wątpię, żeby białaczka mogła aż w takim stopniu utrudniać gojenie.
Obrazek Stefanek Obrazek Bombuś

295955

Od: Pon gru 26, 2011 14:12

Post » Czw mar 22, 2012 16:41 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Zwłaszcza, że on jest bezobjawowy.Żaden węzeł nie powiększony, dziąsła i oczy ładne, nic mu nie dolega, przytył, nie ma biegunek, no, okaz zdrowia.To jakiś przedziwny przypadek.Jakaś paskudna bakteria, gronkowiec? Czekamy na wyniki, wtedy postanowimy, co dalej.

ewar

Post » Pt mar 23, 2012 13:01 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Bombaj bez zmian, rana się paprze. Dostaje jakiś preparat, ale dopiero od wczoraj, efekt na razie żaden.Może dzisiaj przyślą wyniki wymazu?
Bombaj biegał sobie po sklepie, już wie, że za jakiś czas znowu sobie będzie mógł pobiegać i nie chowa się.Jest bardzo grzeczny. Puszki mu się już przejadły, ale surowe mięsko mu smakowało, popił też trochę kociego mleczka.Odkłaczyłam go pastą miamor, bardzo mu smakowała.To taki mądry kotek. Rita na niego wrzeszczy, a on zachowuje stoicki spokój, schodzi jej jakby z drogi. Chętnie pobawiłby się z Sarą, ona bardzo też by tego chciała, ale nie wolno.Do sklepu wchodzą ludzie ze zwierzętami, rezyduje też tam Kitka, kotka wetki, a Bombaj jakby tych zwierzaków nie zauważał.Nie słyszałam, aby syknął czy warknął.Zrozumiał też, że na stół w gabinecie wchodzi tylko na czyszczenie rany, a nie na zastrzyk i już jest spokojny.Nie mogę się nachwalić tego kota.To takie niesprawiedliwe, że tak długo już siedzi w lecznicy, że rana się nie goi.Co to za paskudztwo? Wetka słyszała o olejku z dziurawca, ale na razie radziła się wstrzymać.

ewar

Post » Pt mar 23, 2012 13:43 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Trzymam kciuki za szybkie gojenie się rany i odpowiedni domek dla Bombaja. Żałuję, że sama nie mogę go adoptować, bo jest rozczulający!!! :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Pt mar 23, 2012 15:46 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Dzięki :1luvu:
Bombaj
Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Pt mar 23, 2012 15:49 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Ja naprawdę kocham tego kota. Życzę mu szybkiego wyjścia z lecznicy, ale wiem że będę za nim przeokropnie tęsknić;)
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

[poprzednia][następna]