Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie Krakvet!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto mar 20, 2012 21:47 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

jopop pisze:1. oto kocurek który wczoraj zaatakował Piotra568. Miziak totalny. Dziś odjajczony, ok. roczny. KOMU????
Obrazek Obrazek Obrazek

Śliczny :1luvu:

bo czarny :twisted: 8)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Wto mar 20, 2012 21:49 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

zacytuję ze statusu mojej koleżanki z krakowa:
PILNE PILNE !!
czy ktoś z Krakowa mógłby wziąć do siebie na DT dwa psiaki, w tym jedną suczkę w ciąży ? JUŻ, TERAZ. psiaki wzięła mama znajomej na przetrzymanie na kilka godzin - między jednym transportem a drugim, ale pani z jakiejś fundacji, która miała je zabrać, olała sprawę. w ich domu są już psy, które wobec nowych są agresywne.
szukamy czegoś na JUŻ, żeby nie musiały zostawać na zewnątrz, bo mogą zwiać - dziura w ogrodzeniu.

do kogo się można zgłosić? mówiłam, żeby napisały na miau + dogo i że koniecznie trzeba ciachnąć zaciążoną sukę jak najszybciej!

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Wto mar 20, 2012 23:20 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

klauduska pisze::twisted: to Piotr proszę o wysłanie do mnie danych do kontaktu [imię, tel i mail] oraz opisu krótkiego i wypełnionej ankiety, wzór tutaj:
Umaszczenie: bura pręgowana
Data urodzenia: wrzesień 2011
Odrobaczenie: tak
Szczepienie: tak
Kastracja: nie
Kuweta: tak
Do domu z dziećmi: tak
Inne koty: przyjazna
Psy: nie sprawdzono

Litości, wczoraj się poznaliśmy, poczekaj chwilę, niech się chociaż gdzieś zadomowi ( bo niestety nie u mnie) i cokolwiek będzie można o nim powiedzieć :roll:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Wto mar 20, 2012 23:42 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Oto poprawiony plakat
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Jutro może się uda wstawić wersję z innym kotem - Iryskiem od Hani
Ostatnio edytowano Śro mar 21, 2012 0:59 przez Aleba, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Zbyt duże zdjęcie zamieniłam na miniaturkę

Jahmal

Od: Nie maja 22, 2011 13:29

Post » Wto mar 20, 2012 23:45 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

czy komuś się przypadkiem nie nudzi? i nie porobiłby kart adopcyjnych dla części kotów, np. moich? ale mam i kilku innych kandydatów do takiego wsparcia :twisted: opisy są u mnie w wątku i na FB... ja się kurcze nie wyrabiam...

a o Confetti mogę napisać na razie tak:
Umaszczenie: czarny
Data urodzenia: wiosna 2011
Odrobaczenie: tak
Szczepienie: nie
Kastracja: tak
Kuweta: dopiero dziś dostał szansę nauczenia się
Do domu z dziećmi: tak
Inne koty: nie sprawdzono
Psy: nie sprawdzono

Funkcja mruczenia działa u niego znakomicie. Wbijania pazurków w ramię w ramach ugniatania również ;)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto mar 20, 2012 23:47 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Mi się właściwie ten plakat podoba :)

Ten kot się rzuca w oczy ;)
Jeśli miałaby być to wersja do druku (do rozwieszania), to ja jestem "za".

Tylko tak na forum (gdzie tło wokół obrazka jest szare) dziwnie trochę wygląda, bo się niby zlewa, a z drugiej strony sam kot skupia całą uwagę i tekstu się nie widzi ;) Przynajmniej ja nie widzę :lol:

A! No tak! Już wiem co mi nie pasuje....
Nie widać zupełnie, że to o Fundację JOKOT chodzi :roll: Bo za mały ten napis (www.jokot.pl), niewyróżniający się.
Jakby to tylko poprawić to moim zdaniem byłoby super :)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Śro mar 21, 2012 0:04 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

ja mogę się zająć tymi kartami, tylko musiałabym otrzymać wyraźne rozkazy, jak to ma wyglądać :)

mpd

Od: Sob sty 28, 2012 1:57

Post » Śro mar 21, 2012 0:11 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

mpd pisze:ja mogę się zająć tymi kartami, tylko musiałabym otrzymać wyraźne rozkazy, jak to ma wyglądać :)

wzór karty jest jakoś na 2 albo 3 stronie tego wątku.
ja z niego wypełniałam "moją Jasiową".

opisy i zdjęcia kotów są na profilu na facebooku :)

edit:

tu:
*anika* pisze:
jopop pisze:8. Przypominam o segregatorze adopcyjnym. NIE WIDZĘ jak dotąd większego ruchu na naszej skrzynce, a akcja już za półtora tygodnia! Karta wzorcowa do pobrania tu: http://www.jokot.pl/karta.doc

coś chyba przegapiłam :oops:

ale jeśli mam Jasia kartę stworzyć, to właśnie to zrobiłam i wysyłam na maila ;)

- wstawiasz adekwatne zdjęcie kota ;) (każdemu własne :lol: )
- wstawiasz na dole w ramkę opis, który jest (mam nadzieję, że jest :oops: ) do każdego kota na facebooku "gdzieś tam" (nie wiem, nie orientuję się, chyba w galerii, albo na tablicy)
- wstawiasz w tabelkę po prawej imię kota, datę urodzenia i dane kontaktowe opiekuna (to też jest chyba przy opisach danych kotów na facebooku)

i tyle :lol:

a nie, potem zapisujesz i wysyłasz na maila jokotowego ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Śro mar 21, 2012 0:23 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

I robię tak ze wszystkimi kotami z facebookowego albumu "szukają domu", tak? (co z zarezerwowanymi kotami?)

A co z datami urodzenia? Najczęściej w "metryczkach" jest napisane "wiek: 3 miesiące", tylko czy dany kot nie miał trzech miesięcy pół roku temu? I gdzie umieszczać info o odrobaczeniu, stosunku do kuwety, psów, innych kotów itd? Bo w tych kartach jest tylko rubryka na kastrację i ogólny opis, a nie ma miejsca na "metryczkę" z pod zdjęcia na fb.
Rozumiem też, że jeśli mam aktualne (z ostatniej niedzieli) zdjęcia tymczasów Hani, to dodawać swoje zdjęcia, a nie "historyczne" z facebooka?

Zajmę się tym już jutro, a tymczasem druga wersja plakatu, tym razem z Rysieńką (mam nadzieję, że Hania nie będzie miała nic przeciwko). Dałam Rysię, bo jest niewidoma, a jednocześnie tej jej niepełnosprawności bardzo nie widać (wielu ludzi odruchowo "odgradza" się od wszystkiego, co inne, nieprzyjemne, co szokuje, dlatego drastyczne reklamy np. społeczne mają często niewielki skutek - ludzie ich po prostu "nie widzą", nie zwracają na nie uwagi, nie zapamiętują - tak mnie przynajmniej na studiach uczyli ;)).

Uwzględniłam Wasze uwagi (logo, tekst "poza" kotem, kot na jednolitym tle). Jeżeli pomysł z czarno-białym zdjęciem i tekstem na żółtych "mazach" (a'la highlighter - żeby mózg od razu uznawał tekst za ważny) Wam się podoba, to przedstawiam wersję nr. 2:

Obrazek

Sprawdźcie proszę literówki (zwłaszcza, czy nie pomyliłam się w cyferkach, bo je przepisywałam, a nie wklejałam).
Ostatnio edytowano Śro mar 21, 2012 6:35 przez alix76, łącznie edytowano 2 razy
Powód: zbyt duże zdjęcie zamieniłam na miniaturę

mpd

Post » Śro mar 21, 2012 7:46 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

mpd pisze:I robię tak ze wszystkimi kotami z facebookowego albumu "szukają domu", tak? (co z zarezerwowanymi kotami?)

A co z datami urodzenia? Najczęściej w "metryczkach" jest napisane "wiek: 3 miesiące", tylko czy dany kot nie miał trzech miesięcy pół roku temu? I gdzie umieszczać info o odrobaczeniu, stosunku do kuwety, psów, innych kotów itd? Bo w tych kartach jest tylko rubryka na kastrację i ogólny opis, a nie ma miejsca na "metryczkę" z pod zdjęcia na fb.
Rozumiem też, że jeśli mam aktualne (z ostatniej niedzieli) zdjęcia tymczasów Hani, to dodawać swoje zdjęcia, a nie "historyczne" z facebooka?

chyba nie ze wszystkimi, bo ja ankietę mojego Jasia spod PKiNu już wysłałam na maila jokotowego, więc nie trzeba. Ale podobno tylko dwie karty w ogóle zostały wysłane, także... reszta chyba nie ma kart 8O

Zdjęcia - jak najaktualniejsze. Jeśli znajdziesz jakieś bardziej aktualne (np. tu w wątku, tym poprzednim, tymczasów które są u jopop), to wklej bardziej aktualne ;)

Co z wiekiem - nie wiem.
Nie wszyscy "dosłali" daty urodzenia klaudusce, także nie wszędzie są zmienione na datę, a nie ilość miesięcy :roll:

Info o odrobaczeniu, szczepieniu, czy lubią psy i koty można umieścić w opisie (tej ramce przeznaczonej na opis, tam na dole), ale jakoś ładnie sformułowane ;) Na przykład jednym zgrabnym zdaniem na końcu opisu kota.

A zarezerwowane koty to chyba nie potrzebują kart ;) chyba że ta "rezerwacja" jakaś licha :twisted: (tak jak kiedyś mojego Filipka jakaś kobieta "zarezerwowała". Mówiła "ja go wezmę, na pewno" :ryk: A potem nie odbierała uparcie telefonów i Filip znalazł inny, lepszy dom :twisted: )
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Śro mar 21, 2012 10:16 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Myszka ma niepewną rezerwację, jej trzeba też kartę wypełnić. a co z rezerwacją Nity?
co do wieku: no cóż.. szczerze powiedziawszy to też mi się nie chce zmieniać tego u ponad 80 kotów..

zdjęcia są w miare aktualne. staram się zamieniać na profilu, jak tylko ktoś mi dośle/wstawi na wątek. nie wszyscy to jednak robią..
u joarkadii jest jeszcze kotka, która nie ma zdjęcia w albumie, bo zdjęcie było kiepskiej jakości i nie dało rady wstawić. Di się nazywa.
no, a kto jeszcze ma koty jokotowe, to nie wiem.. ;)

klauduska

Post » Śro mar 21, 2012 10:20 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Przypomnę :!:
jopop pisze:2. a to nasz obecnie największy kłopot: Czaruś. Pies po wypadku, niestety już minęło za dużo czasu by rokowania były dobre, tzn. by odzyskał pełna sprawność w łapie. Ale koniecznie trzeba pomóc mu w odzyskaniu choć częściowej sprawności - inaczej niedługo padną mu pozostałe łapy i kręgosłup (ma fatalną budowę do funkcjonowania jako trójłapek, jest bardzo masywny i okropnie przeciąża pozostałe łapy). To 25 kg psa na nogach grubego jamnika :roll:

PODOBNO zdarzyło mu się lekko złapać 2 osoby za rękę czy nogę. Ale dla nas dziś był po prostu ideałem - kuśtykał za nami, przychodził na wołanie, pozwolił się badać, robić zdjęcia, podnosić na stół, wsiadał do auta... no cudo, a nie pies. Chyba po prostu brakowało mu czułej, troskliwej opieki.

Jutro jest zabieg. Łącznie z dzisiejszym RTG i badaniami potrzebujemy na to 1000 złotych. BARDZO prosimy o wsparcie finansowe. Konto Fundacji, dopisek "dla pieska z budowy"

I - nie mamy dla niego miejsca na opiekę pooperacyjną, a najlepiej po prostu DT czy DS. Teoretycznie może bowiem wrócić na budowę, ale to jest ewidentnie porzucony pies domowy, a nie pies do budy. BARDZO kontaktowy, pragnie człowieka. A już na pewno nie może tam wrócić zanim nie odzyska choć częściowej sprawności w łapie - to byłby dla niego wyrok.

Prosimy o miejsce. Nie wiem jak zareaguje na koty, na psy początkowo szczeka, ale potem się nimi specjalnie nie interesuje. Może do jutra będę miała na ten temat więcej informacji.

Klauduska - proszę, zrób mu od razu wydarzenie i wrzuć na stronę na FB. JUTRO WIECZOREM musimy go zabrać z lecznicy :!: no i jakoś możliwie szybko zapłacić :roll:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dzisiaj musimy odebrać psa z lecznicy. I nie ma z nim co zrobić!!!
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Śro mar 21, 2012 10:41 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

ooo dopiero zauważyłam zedytowanie plakatu. dla mnie jest super !!

edit:
w związku z tym, że sezon kociakowy się zbliża, a my i tak nadal sporo kociaków do adopcji mamy, to podzieliłam na albumy kociaki do roku i koty powyżej roku.

klauduska

Post » Śro mar 21, 2012 12:56 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

to siadam do pracy, omijając póki co Jasia i zarezerwowanych Nitę, Mietkę, Pacynkę i Myszkę
tylko powiedzcie, co zrobić z wiekiem? pierwsza w albumie Antosia ma ok. 8 m-cy (ale nie wiem, kiedy wpisane), to napisać jej data urodzenia 2011?

Ważne:
Wąsik nie ma pod zdjęciem metryczki (wiek, kastracja, szczepienia itd) oraz kontaktu do opiekuna
Ostatnio edytowano Śro mar 21, 2012 13:22 przez mpd, łącznie edytowano 1 raz

mpd

Post » Śro mar 21, 2012 12:58 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Jeśli Antosia jest ode mnie - to ma właśnie teraz 8 miesięcy. :)

A ponieważ nie mam dostępu do FB, to proszę, daj znać, które moje tymczasy są to będę mogła uaktualnić wiek. Dzięki! :D
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

[poprzednia][następna]