Śliczny

bo czarny

Moderator: Estraven
PILNE PILNE !!
czy ktoś z Krakowa mógłby wziąć do siebie na DT dwa psiaki, w tym jedną suczkę w ciąży ? JUŻ, TERAZ. psiaki wzięła mama znajomej na przetrzymanie na kilka godzin - między jednym transportem a drugim, ale pani z jakiejś fundacji, która miała je zabrać, olała sprawę. w ich domu są już psy, które wobec nowych są agresywne.
szukamy czegoś na JUŻ, żeby nie musiały zostawać na zewnątrz, bo mogą zwiać - dziura w ogrodzeniu.
klauduska pisze::twisted: to Piotr proszę o wysłanie do mnie danych do kontaktu [imię, tel i mail] oraz opisu krótkiego i wypełnionej ankiety, wzór tutaj:Umaszczenie: bura pręgowana
Data urodzenia: wrzesień 2011
Odrobaczenie: tak
Szczepienie: tak
Kastracja: nie
Kuweta: tak
Do domu z dziećmi: tak
Inne koty: przyjazna
Psy: nie sprawdzono
mpd pisze:ja mogę się zająć tymi kartami, tylko musiałabym otrzymać wyraźne rozkazy, jak to ma wyglądać
*anika* pisze:jopop pisze:8. Przypominam o segregatorze adopcyjnym. NIE WIDZĘ jak dotąd większego ruchu na naszej skrzynce, a akcja już za półtora tygodnia! Karta wzorcowa do pobrania tu: http://www.jokot.pl/karta.doc
coś chyba przegapiłam![]()
ale jeśli mam Jasia kartę stworzyć, to właśnie to zrobiłam i wysyłam na maila
mpd pisze:I robię tak ze wszystkimi kotami z facebookowego albumu "szukają domu", tak? (co z zarezerwowanymi kotami?)
A co z datami urodzenia? Najczęściej w "metryczkach" jest napisane "wiek: 3 miesiące", tylko czy dany kot nie miał trzech miesięcy pół roku temu? I gdzie umieszczać info o odrobaczeniu, stosunku do kuwety, psów, innych kotów itd? Bo w tych kartach jest tylko rubryka na kastrację i ogólny opis, a nie ma miejsca na "metryczkę" z pod zdjęcia na fb.
Rozumiem też, że jeśli mam aktualne (z ostatniej niedzieli) zdjęcia tymczasów Hani, to dodawać swoje zdjęcia, a nie "historyczne" z facebooka?
jopop pisze:2. a to nasz obecnie największy kłopot: Czaruś. Pies po wypadku, niestety już minęło za dużo czasu by rokowania były dobre, tzn. by odzyskał pełna sprawność w łapie. Ale koniecznie trzeba pomóc mu w odzyskaniu choć częściowej sprawności - inaczej niedługo padną mu pozostałe łapy i kręgosłup (ma fatalną budowę do funkcjonowania jako trójłapek, jest bardzo masywny i okropnie przeciąża pozostałe łapy). To 25 kg psa na nogach grubego jamnika![]()
PODOBNO zdarzyło mu się lekko złapać 2 osoby za rękę czy nogę. Ale dla nas dziś był po prostu ideałem - kuśtykał za nami, przychodził na wołanie, pozwolił się badać, robić zdjęcia, podnosić na stół, wsiadał do auta... no cudo, a nie pies. Chyba po prostu brakowało mu czułej, troskliwej opieki.
Jutro jest zabieg. Łącznie z dzisiejszym RTG i badaniami potrzebujemy na to 1000 złotych. BARDZO prosimy o wsparcie finansowe. Konto Fundacji, dopisek "dla pieska z budowy"
I - nie mamy dla niego miejsca na opiekę pooperacyjną, a najlepiej po prostu DT czy DS. Teoretycznie może bowiem wrócić na budowę, ale to jest ewidentnie porzucony pies domowy, a nie pies do budy. BARDZO kontaktowy, pragnie człowieka. A już na pewno nie może tam wrócić zanim nie odzyska choć częściowej sprawności w łapie - to byłby dla niego wyrok.
Prosimy o miejsce. Nie wiem jak zareaguje na koty, na psy początkowo szczeka, ale potem się nimi specjalnie nie interesuje. Może do jutra będę miała na ten temat więcej informacji.
Klauduska - proszę, zrób mu od razu wydarzenie i wrzuć na stronę na FB. JUTRO WIECZOREM musimy go zabrać z lecznicyno i jakoś możliwie szybko zapłacić
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], kasiek1510, puszatek i 215 gości