Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 19, 2012 9:20 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Obrazek
Wstajemy.... :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Pon mar 19, 2012 9:41 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Śliczne te Wasze zdjątka :P
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon mar 19, 2012 9:47 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

alab108 pisze:To prawda to chyba to bezstresowe wychowywanie.

ja to mówie, że ci wszyscy terrorysci, pedofile i gwałciciele byli bezstresowo wychowywani. Nikt im nie tlumaczyl co wolno, a co nie.
Ja nie mówie, że zaraz ktoś ma katować dziecko ale od klapa nikomu tylek nie odpadł, a teraz sie ludzie tak wycwanili, że na ulicy tylko patrza czy nie patrzysz krzywo na dziecko, nie krzyczysz, bo juz po policje dzownia. Sami pewnie nie lepsi.
A gówniarstwo tez sie rozbrykalo - pojdzie smarkacz na wagary albo pałe przyniesie, ojciec ryknie, a rano ma telefon od pedagoga i wizyte kuratora w domu bo sie dzieco poskarzylo, że mu tatus awanture robił,
u nas 15latka chciala isc na bibe, ale za oceny ojciec zabronil,( matka nie zyje). I wiecie co powiedziala? Jak mnie nie puscisz to zadzwonie po policje ze mne molestujesz. Ojciec wzial jak nigdy z barku butelke koniaku, wypil ze 3 lampki, rozpial koszule i mowi - dzwon, niech mnie zamkna. Masz tylko mnie, ja cie zywie, ja ci daje na ubrania, ze mna mieszkasz, nie masz zadnej innej rodziny, zalezy ci na domu dziecka prosze bardzo dzwon.
Zaraz jej wywietrzalo z głupiego łba.
Ostatnio edytowano Pon mar 19, 2012 16:05 przez Karolek(ona), łącznie edytowano 1 raz
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pon mar 19, 2012 11:25 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Karolek(ona) podpisuję sie wszystkimi kończynami pod tym co napisalaś....
żadna z moich dziewczyn nie oberwała po tyłku ale obie boją się pasa.... ;) wiedzą, że jak coś źle zrobią to będzie kara....
czasem wystarczy jakiś szlaban na coś, postawienie do kąta czy coś takiego....
może jestem dziwna ale wg mnie dziecko musi wiedzieć co mu wolno a co nie.... żeby potem nie był tak jak piszesz z tą nastolatką.....
moje dziewczyny wiedzą, że są kary i nagrody i trzeba być w tym konsekwentnym....

Reniu a cóż to za maluszek śliczny :)
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Pon mar 19, 2012 12:49 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Maluszek obcy..ale ślicznie śniadanko wcina....i cały śliczny jest. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Pon mar 19, 2012 13:38 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Dobry dzionek Vipkom.
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon mar 19, 2012 19:46 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Przypominam i dołożyłam atrakcyjną, a jakże nowość!
viewtopic.php?f=20&t=140156
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Pon mar 19, 2012 20:24 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Karolek(ona) pisze:

ja to mówie, że ci wszyscy terrorysci, pedofile i gwałciciele byli bezstresowo wychowywani. Nikt im nie tlumaczyl co wolno, a co nie.

To akurat nieprawda :mrgreen:
Statystycznie przestępcami częściej stają się osoby, które w dzieciństwie wychowywano surowo i z częstym (nie zawsze "sprawiedliwym") użyciem pasa. Język przemocy jest jedynym, jaki znają i jak tylko podrosną na tyle, żeby nie dać się pobić - zaczynają bić (gwałcić, okradać, oszukiwać) innych.
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pon mar 19, 2012 21:23 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

taizu pisze:
Karolek(ona) pisze:

Statystycznie przestępcami częściej stają się osoby, które w dzieciństwie wychowywano surowo i z częstym (nie zawsze "sprawiedliwym") użyciem pasa. Język przemocy jest jedynym, jaki znają i jak tylko podrosną na tyle, żeby nie dać się pobić - zaczynają bić (gwałcić, okradać, oszukiwać) innych.

Statystycznie
ale tak naprawde to nie wiadomo co im we łbach siedzi
równie dobrze dzieciak z dobrego domu gdzie nie widzial pasam moze dostac na łeb, nie ma reguły
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Post » Pon mar 19, 2012 21:36 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

A może granica leżąca między sprawiedliwym i niesprawiedliwym wymierzaniem kary jest tak cienka? I może sposób jej wymierzania też jest różny? Co innego dać klapsa za nabrojenie a co innego katować i fizycznie i psychicznie. Tak myślę...

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Pon mar 19, 2012 21:51 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Karolek(ona) pisze:
taizu pisze:
Karolek(ona) pisze:

Statystycznie
ale tak naprawde to nie wiadomo co im we łbach siedzi
równie dobrze dzieciak z dobrego domu gdzie nie widzial pasam moze dostac na łeb, nie ma reguły

Nie "równie dobrze", dzieciak , którego się nie biło, rzadziej "dostaje na łeb" Oczywiście bicie biciu nierówne, lekki klaps czy lanie kablem do krwi to nie to samo, zresztą to działa również w drugą stronę - w glowach czy charakterze namieszać może także znęcanie się bez bicia

taizu

Post » Pon mar 19, 2012 21:55 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Alutka zezarła mi .....cytrynę 8O
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pon mar 19, 2012 21:56 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

majencja pisze:Alutka zezarła mi .....cytrynę 8O

i nie skrzywiła sie ?

Karolek(ona)

Post » Pon mar 19, 2012 21:56 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

majencja pisze:Alutka zezarła mi .....cytrynę 8O

O! 8O

taizu

Post » Pon mar 19, 2012 21:57 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

I co oblizała się :lol:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

[poprzednia][następna]