Dunia w pastelowych, jesiennych kolorach.W swoim domku !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 15, 2012 19:10 Re: Dunia w pastelowych, jesiennych kolorach.U mnie.

Dzisiaj Dunia była na balkonie, było cieplutko, słonecznie, bardzo jej się podobało.Była sama, ale Czaruś, to kochane kocie dziecko zbliżył się nagle do Duni, a ona go zbiła :cry: Tak mi go było szkoda :cry: Wprawdzie trzasnęła go tylko łapą i to bez pazurów, ale Czaruś się wystraszył.On nie potrafi odpowiedzieć agresją, to bardzo kochany kotek. Dunię coś złego musiało spotkać, ona naprawdę boi się kotów.Jest już dużo śmielsza, trochę się bawi, zobaczymy, co dalej.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw mar 15, 2012 19:23 Re: Dunia w pastelowych, jesiennych kolorach.U mnie.

Dunia sliczna jest :D
Obrazek Ziva znalazla dom :)

Obrazek

Jeep wywalony na dzialki prosi o pomoc!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... #p10630944

fenek_k

Od: Pt kwi 09, 2010 8:29

Post » Pt mar 16, 2012 19:44 Re: Dunia w pastelowych, jesiennych kolorach.U mnie.

Szkoda że się boi :( moja znajoma szuka kotki do dokocenia to może bidulka miałaby domek :lol:

jaga666

Od: Wto mar 06, 2012 17:55

Post » Sob mar 17, 2012 6:25 Re: Dunia w pastelowych, jesiennych kolorach.U mnie.

Nie, na pewno musi być sama.Próbowałam, moje koty są bardzo grzeczne, ale Dunia reaguje bardzo nerwowo.Nie jestem dla niej dobrym DT, bo wciąż czuje zapach innych kotów, nawet jeśli jest sama w pokoju.To bardzo uciążliwe.W przypadku Abi i Neli musiałam tylko uważać, aby nie lizały się, nie jadły, czy piły z jednej miski. Obie jednak biegały, bawiły się, Dunia nie.Musi być cały czas izolowana. Jutro napiszę ogłoszenia i mam nadzieję, że dobry domek się znajdzie.

ewar

Post » Sob mar 17, 2012 14:18 Re: Dunia w pastelowych, jesiennych kolorach.U mnie.

Była u mnie siostra, nie wiedziała, że mam Dunię i oczywiście był tekst "Tak, ty to już przesadzasz, masz w domu prawie schronisko...itd".Wzięła jednak Dunię na ręce , a ta bieda zaczęła się przytulać, mruczeć.Potem sama weszła do siostry na kolana, ugniatała, była taka słodka.Co złego koty Dunieczce zrobiły, że aż tak nerwowo reaguje? Denerwuje się też, bo ode mnie czuje zapach kotów.Mam sporo zdjęć, powklejam wieczorem.

ewar

Post » Sob mar 17, 2012 14:42 Re: Dunia w pastelowych, jesiennych kolorach.U mnie.

Jestem ciekawa jak zareagowałaby na malutkiego kociaka. Może taki sposób dokocenia by się udał. To w przypadku kiedy pójdzie do domu, gdzie będą chcieli dwa koty. No ale jest sporo domów gdzie chcą jednego.

A ona właśnie taka jest...bardzo spokojna i łagodna. Ma takie powolne ruchy, a przy człowieku całkiem się relaksuje;) Cudna;)
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Sob mar 17, 2012 16:32 Re: Dunia w pastelowych, jesiennych kolorach.U mnie.

Chyba dla niej nawet mały kociak byłby stresujący. Ona człowieka potrzebuje jak powietrza, kotów się potwornie boi. Moje są bardzo spokojne, nie odpowiadają sykiem na jej syki, schodzą jej z drogi, a mimo wszystko się ich boi.Trudno,będzie jedynaczką.To prawda, Kasiu, jest wyjątkowo spokojna, ma faktycznie powolne ruchy, jest słodka.Ona ma takie puchate futerko i pięknie umaszczone łapki.Na grzbiecie ma takie regularnie dość rozmieszczone rude plamki.Jest śliczna, młodziutka, zdrowa. Nie wyobrażam sobie, żeby sprawiała kłopot.Ona leżałaby całymi godzinami na kanapie obok swojej Dużej/Dużego i już.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Nie mar 18, 2012 20:45 Re: Dunia w pastelowych, jesiennych kolorach.U mnie.

Dunia mnie nie lubi :cry: :cry: :cry: Naprawdę.Myślę, że ona czuje ode mnie zapach moich kotów.Nic na to nie poradzę.
Głaszczę ją, jest OK, ale nie chce być na rękach 8O .Dzisiaj pięknie się bawiła, biegała za wędką, skakała.Jest prześliczna.Lewą łapkę ma szarą, a prawą białą.Futerko lśniące i miłe w dotyku.Ona cały dzień jest w pokoju, ma tam swoją kuwetę, ale nie załatwia się do niej, dopiero kiedy ją zamykam w łazience nadrabia zaległości.Dziwne to wszystko, prawda?

ewar

Post » Pon mar 19, 2012 16:26 Re: Dunia w pastelowych, jesiennych kolorach.U mnie.

No to Dunia już trochę mnie lubi, ale tylko trochę.Jest taka śliczna, to kluseczka o przemiłym futerku.
Obrazek

ewar

Post » Wto mar 20, 2012 6:28 Re: Dunia w pastelowych, jesiennych kolorach.U mnie.

Staram się poświęcić Duni sporo czasu. Ona bardzo lubi bawić się wędką.Ma taką swoją ulubioną. To przecudna kotka, ją tylko chce się przytulić i głaskać.Jest czyściutka, pachnąca, no sama słodycz. Cały dzień jest w pokoju, ma tam kuwetkę, ale jeszcze nigdy z niej tam nie skorzystała. Od razu do niej jednak wchodzi, kiedy ją zanoszę do łazienki. Muszę chyba ją od czasu do czasu do łazienki zanosić, nie może przecież nie załatwiać się przez kilkanaście godzin, prawda?

ewar

Post » Śro mar 21, 2012 6:32 Re: Dunia w pastelowych, jesiennych kolorach.U mnie.

Wczoraj było u mnie dwoje młodych ludzi. Dunia była zachwycona ich obecnością.Kokietowała, wywalała brzuszek do głaskania, no sama słodycz. Dzisiaj przychodzi do mnie p. Iza, zobaczę jak na nią zareaguje, zrobię zdjęcia, oczywiście.
Uwielbiam Dunię, kocham ją głaskać, jest taka miła, ma takie cudowne futerko.Tak żałuję, że nie lubi kotów, mogłaby przecież z nimi pobiegać, poleżeć na balkonie, nic złego by jej nie zrobiły, nie miałaby z nimi fizycznego kontaktu, pilnowałabym.Niestety, wystarczy, że widzi któregoś kota przez kratkę w drzwiach i już jest wrzask.

ewar

Post » Śro mar 21, 2012 9:03 Re: Dunia w pastelowych, jesiennych kolorach.U mnie.

Jak nie kochać? :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Śro mar 21, 2012 15:58 Re: Dunia w pastelowych, jesiennych kolorach.U mnie.

Prześliczna Dunia! :1luvu: :1luvu: :1luvu: Trzymam kciuki za domek dla mięciutkiej futrzastej ślicznotki :ok: :ok: :ok:

Aniki

Od: Czw wrz 04, 2008 17:55

Post » Śro mar 21, 2012 17:45 Re: Dunia w pastelowych, jesiennych kolorach.U mnie.

Niezmiennie powtarzam, ze Dunia cudna jest :)
trudno powiedziec dlaczego az tak bardzo innych kotow nie lubi?
moze trzeba na to nielubienie wiecej czasu?
Obrazek Ziva znalazla dom :)

Obrazek

Jeep wywalony na dzialki prosi o pomoc!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... #p10630944

fenek_k

Od: Pt kwi 09, 2010 8:29

Post » Śro mar 21, 2012 22:08 Re: Dunia w pastelowych, jesiennych kolorach.U mnie.

Dunia jest rozbrajająca. Zakochałam się oglądając filmik... jeszcze z lecznicy.
Będę jutro robiła dla Kotki banerek. Jeśli są jakieś szczególne życzenia to proszę pisać ;).
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

[poprzednia][następna]