Fundacja KOTIKOWO. Gdańsk. Potrzebujemy pomocy.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 14, 2012 8:27 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

Pewna nie jestem ale sza po woli i z trudem. Wczoraj jej tam nie było więc trudno mi ocenić.

kotika pisze:
Matyliano pisze:Dziewczyny !!! Dziś na parkingu Tesco widziałam znów koteczkę, która się tam kręci. Nie jestem pewna ale kotka chyba miała wypadek, bo dziwnie chodzi - te nóżki tak sztywno stawia - :( nie mam jej gdzie wziąć... Jeśli ktoś ma wolne miejsce - proszę o pomoc ...

Na dole zdjęcia koteczki / kocurka ? (ale na kotkę mi wygląda).

Obrazek
Obrazek

Jaka szkoda, że nie mamy miejsca. Jesteś pewna, że jej coś dolega ?
"Człowiek jest cywilizowany na tyle , na ile potrafi zrozumieć kota."

Obrazek

Matyliano

Od: Czw sie 23, 2007 8:50

Post » Śro mar 14, 2012 21:48 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

potrzebuję osoby do kotów na 23-25 marca, oferuję wynagrodzenie wg uzgodnienia

viewtopic.php?f=27&t=140133

może jak raz ktoś dla Kotikowa się zaoferuje ze swoją osobą?

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Czw mar 15, 2012 17:38 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

Dostałam dziś na FB wiadomść i szczerze mówiąc nie wiem co poradzić ... :/

"Cześć Kasiu,
Piszę do Ciebie, ponieważ chciałabym poprosić Cię o radę. Koleżanka wyjeżdża do Irlandii w niedziele i ma kota.. Trafiła jej się praca i postanowiła wyjechać.. Czy możesz poradzić mi gdzie można tego kotka skierować? To młodziutka kotka jeszcze nie miała rui i nie jest wykastrowana.. Ja nie mogę sobie pozwolić na zaadoptowanie, ponieważ mam alergię.. Ta koleżanka była już w jakimś schronisku i pytała - tam dostała opr... nie dziwię się.. ale może jest jakieś wyjście?"
"Człowiek jest cywilizowany na tyle , na ile potrafi zrozumieć kota."

Obrazek

Matyliano

Od: Czw sie 23, 2007 8:50

Post » Pt mar 16, 2012 1:08 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

Wysyłam pw.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Sob mar 17, 2012 14:14 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

Sedalin. Dostałam od wetek dla Migdała, bo nie ma opcji zapakowania go w cokolwiek czy zrobienia czegokolwiek przy jego łapach 'na żywca'.
Szanse, że ktoś mi tu pomoże też sa zerowe. Muszą taksówką.
[spoko, Kotika , to tylko kontrolne :D ]

Znalazłam taki wątek viewtopic.php?f=1&t=39088
i jak zwykle ile osób tyle opinii :mrgreen:
Macie jakąś swoją?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie mar 18, 2012 12:47 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

morelowa pisze:Sedalin. Dostałam od wetek dla Migdała, bo nie ma opcji zapakowania go w cokolwiek czy zrobienia czegokolwiek przy jego łapach 'na żywca'.
Szanse, że ktoś mi tu pomoże też sa zerowe. Muszą taksówką.
[spoko, Kotika , to tylko kontrolne :D ]

Znalazłam taki wątek viewtopic.php?f=1&t=39088
i jak zwykle ile osób tyle opinii :mrgreen:
Macie jakąś swoją?

Wiem co to sedalin, ale ja nigdy go nie stosowałam.
Szkoda, że jesteście tak daleko i nie mogę pomóc.
Obrazek

kotika

Post » Nie mar 18, 2012 13:36 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

Ja też żałuję, że nie jesteście tu..Albo ja tam -lepiej bo bliżej morza :D

Nie mam wyjścia. Młody nie jest agresywny, ale wpada w totalny popłoch przy niektorych czynnościach i wywija wtedy tymi metrowymi łapami. Jak gryzie , to tez tylko sygnalizuje,że ma paszczę i zęby...nie robi krzywdy. On nawet 'sie przestrasza' jak coś brzdęknie nieoczekiwanie itp. Nie był nigdy przez nikogo przestraszony, uderzony, 'wrzaśnięty' - no, nic po prostu. Myślę - no, bo co mam myśleć ? , że te podróże wbrew temu co Fanszeta sugerowała :mrgreen: , zamiast mu rozjaśnić w glowie, zadziałały przeciwnie. Ale byłby juz czas, żeby przeszło.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pon mar 19, 2012 10:21 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

Morelowa, moja Felutka też jest taka bojaźliwa. Muszę dbać o ciszę przy jej karmieniu, bo jak się wystraszy (bo np. ktoś puka za ścianą), to przestaje jeść i ucieka. I im większa, tym staje się bardziej bojaźliwa. Inne koty nie robią sobie nic z hałasów, a ona jest przeczulona. Pazurków nie staram się nawet jej obcinać, bo chyba dostałaby spazmów albo by omdlała. Znoszę więc te wbijające się we mnie co noc igiełki podczas nocnego ugniatania :mrgreen: .
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Pon mar 19, 2012 10:54 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

Ja też już nie zwracam uwagi na pazurki co mnie kłują , tylko boję sie o niego. Mam wykładziny dywanowe i koty się haczą. Moreli obcinam - ona tylko pyszczy, ale jest do opanowania . A ten... szkoda gadać :?

Obrazek

morelowa

Post » Wto mar 20, 2012 1:02 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

Dziś udało się złapać jedną z białych gwiazdeczek. :D
Gwiazdeczka nie jest bardzo dzika, może znalazłby ktoś dla niej choćby tymczasowy kącik.

Obrazek
Obrazek

kotika

Post » Wto mar 20, 2012 11:37 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

A to moje stoczniowe podruraki: na pierwszych dwu zdjęciach - Ogonek i Gwiazdeczka, na trzecim nowe czarne kociaste płci nieokreślonej, na czwartym Grzywka, na piątym i szóstym jej córka, do sterylizacji, na 7,8,9 - biała koteczka z jednym oczkiem zielonym, drugim niebieskim, na ostatnim druga biała koteczka, dzikuska kompletna

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A biała, złapana koteczka prześliczna :1luvu:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Wto mar 20, 2012 22:38 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

Piękne te stoczniowe koty. :1luvu:

A teraz foty Grenny i Almy z ich nowego domu. :D

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Jak widać panny większość czasu przesypiają (w nocy wchodzą do łóżka),
ale bawić i rozrabiać też nie zapominaja. :wink:
Obrazek

kotika

Post » Śro mar 21, 2012 7:26 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

Koty jak koty :mrgreen: , ale jaki kominek... :wink:
Może sie przyda kotkom - dobrze chyba trafiły.

Obrazek

morelowa

Post » Śro mar 21, 2012 20:00 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

morelowa pisze:Koty jak koty :mrgreen: , ale jaki kominek... :wink:
Może sie przyda kotkom - dobrze chyba trafiły.

Morelowa ty masz oko. To nie jest kominek tylko piec kaflowy, zabytek, piękny.
Podczas wizyty adopcyjnej, on od razu przykuł moją uwagę. :D

Trzymajcie proszę kciuki za Olfika, aby znalazł dom.
Są chętni i jutro mają przyjechać po niego, oby to był ten dom. :ok: :ok: :ok:
Obrazek

kotika

Post » Śro mar 21, 2012 20:07 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

Olfinku za domek dla Ciebie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

[poprzednia][następna]