Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 16, 2012 18:40 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

wzięliśmy Morrisa, bo szukalismy takiego ciapowatego przytulaka, a tu się okazało, że zabawa na równi z jedzeniem jest głównym celem jego życia, a na drugim miejscu są dopiero pieszczoty i spanie :) To są cztery najważniejsze sprawy dla Morrisa.
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Pt mar 16, 2012 18:44 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Czyli jest równowaga cech. U nas trwają warjacje, niestety najmłodsze kocię, to demolka. Jak zbawienia czekam jej dorosłości. :P
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Pt mar 16, 2012 18:56 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

U Morrisa można zauważyć też szereg innych "zalet" takich jak typowe kocie lenistwo, zaczepność, gryzienie, brak dna w żołądku, uporczywe miauczenie "chodź tu bo ja coś chcę", itd... itd... :wink:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Pt mar 16, 2012 19:34 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Czyli masz więcej niż chciałaś - od przybytku podobno głowa nie boli :mrgreen:
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Pt mar 16, 2012 19:53 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

saintpaulia pisze:Czyli jest równowaga cech. U nas trwają warjacje, niestety najmłodsze kocię, to demolka. Jak zbawienia czekam jej dorosłości. :P

Żebyś się nie zawiodla :wink: Wejdź na wątek Kropka, miszcza demolki :ryk:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pt mar 16, 2012 20:01 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Poszukam, chociaż jeśli ten wątek ma pokazac, że małej to nie przejdzie - to nie wiem, czy chce na to patrzeć. Już i tak żałuję, że nie mam gdzie jej wysłać na ferie na kilka dni. :P

Morris kot promocja - bierzesz dwie cechy, kilka ukrytych gratis. :mrgreen:
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Pt mar 16, 2012 20:06 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pt mar 16, 2012 20:30 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Dziękuję. :)
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Sob mar 17, 2012 7:06 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Morris jest sam, jesteście dla niego kotami, to naturalne, że jest namolny, że podgryza. Namawiać będę na dokocenie, naprawdę. Nie wiem, jak to działa, ale dwa koty to większy spokój, mieszkanie jakby większe, koty można zostawić same nawet na weekend.Przerabiałam jedynaczkę, wiem, jak to jest mieć dwa koty, różnica kolosalna na plus. Trzy i więcej nigdy nie namawiam.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob mar 17, 2012 7:58 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

ewar pisze:Morris jest sam, jesteście dla niego kotami, to naturalne, że jest namolny, że podgryza. Namawiać będę na dokocenie, naprawdę. Nie wiem, jak to działa, ale dwa koty to większy spokój, mieszkanie jakby większe, koty można zostawić same nawet na weekend.Przerabiałam jedynaczkę, wiem, jak to jest mieć dwa koty, różnica kolosalna na plus. Trzy i więcej nigdy nie namawiam.

Morris jakoś bardzo namolny nie jest, chyba że coś chce - wtedy będzie miauczeniem domagać się o swoje albo będzie się podlizywał łaszeniem. Z dokoceniem jest to temat do przemyślenia, ale na przyszłość. Teraz okazało się że mój piękny plan opieki urlopowej się rozsypał, więc narazie musimy się jakoś zorganizować z jednym kotem. Dwa koty dla kogoś do opieki to podwójny koszt :|
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Sob mar 17, 2012 8:54 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Cały czas czytam co u Was. :P
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Sob mar 17, 2012 10:32 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Ja też jestem 8)

podpisano: fanka zdjęć Morrisowatego
po_prostu_kaska

Post » Sob mar 17, 2012 11:25 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Dwa razy wyjeżdżałam nad morze, od kiedy mam koty.Została Gucia i Mela, koleżanka przychodziła codziennie zmienić wodę, dać jeść i posprzątać kuwetę.Jedna nie mogłaby sama zostać. Koszty przy dwóch nie są dużo większe, jedna kuweta wystarcza, mniej jedzenia się marnuje, po prostu.Polecam.Też nie wierzyłam, Gucia kilka miesięcy była sama.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob mar 17, 2012 21:39 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

po_prostu_kaska pisze:Ja też jestem 8)

podpisano: fanka zdjęć Morrisowatego

specjalnie dla fanó będzie za chwilę film pt. "Szczęki - atak Morrisa" 8O uprzedzam, że film z gatunku horrorów - tylko dla ludzi o mocnych nerwach

U nas dzisiaj były wiosenne porzędki, w których Morris oczywiście pomagał. Najciekawszy był mycia okien i wieszania prania na balkonie. Na "spacerniaku" trochę posiedział, z czego był ogólnie bardzo zadowolony, chociaż my trochę mniej, bo trzeba było go pilnować.
Oprócz tego zmieniliśmy trochę dietę. Moja mama, która jest zakocona i zapsiona jednocześnie poradziła, żeby spróbować dodawać Morrisowi gotowanego ryżu zamiast kaszy do każdego posiłku. Za "wielką wodą" w przypadku biegunek większość wetów to zaleca. Spróbujemy, co nam szkodzi :? Wczoraj wieczorem Morris dostał już łyżeczkę ryżu. Dzisiaj kupa była mniej plackowata, ale nie do końca taka jak powinna. No ale teraz przez trzy dni dostaje też tabletki na odrobaczenie, więc myślę że w tej chwili cudów nie będzie. Nasz pan doktor przepisał takie wielkie końskie tabletki - na szczęście Morris z karmą zje wszystko :wink:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Sob mar 17, 2012 21:57 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Czekamy z niecierpliwością. :wink:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

[poprzednia][następna]