Teodor 11 mieś tygrysek już w DS u Nowa-Sztno :):):)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 17, 2012 21:47 Re: Teodor 10 mieś tygrysek pilnie szuka domu Tychy

Szczerze polecam Teodorka. Strasznie fajny i kontaktowy kot :ok:
Jeśli chodzi o wiek, to czas szybko leci i miesiące naprawdę nie robią różnicy :wink:
A poza tym brat powinien być przecież starszy od siostrzyczki :D
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Sob mar 17, 2012 21:56 Re: Teodor 10 mieś tygrysek pilnie szuka domu Tychy

Kotek moze byc ciut starszy. Kotka... musialaby byc mlodsza, zdecydowanie mlodsza :)
Tylko... cala Polska nas dzieli....

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Sob mar 17, 2012 21:56 Re: Teodor 10 mieś tygrysek pilnie szuka domu Tychy

Nowa_Sztno pisze:Puk, puk... To moze ja niesmialo zapytam o tego kotka?
Wlasnie szukam nowego, zaszczepionego. Co prawda myslalam o ciut mlodszym... ale :)

Mam psa. I 7-miesieczna kotke. I w ubieglym tygodniu pozegnalam 8-miesiecznego kotka :(
Dlatego nowy kotek musi byc po szczepieniach. Ten jest, jak doczytalam :)
Zaraz przeczytam caly ten watek tu... a tymczasem, zglaszam sie :)

Witaj na wątku Teodorka :)
Tak mi przykro z powodu odejścia twojego kiciusia [*] A jesli moge zapytac na co odszedł :(

A Teoś to żywe srebro , dosłownie wszędzie go pełno jest pełen energii i chętnie by sie pobawił z się z młoda kicią :wink:
Tak Teo jest zaszczepiony , tylko w tym problem ze nie ja nie mam jego książeczki bo były DS mi jej nie wysłał :evil:
A czym karmisz swojego kociaka bo Teo uwielbia Sanabel , surowe i gotowane mięsko a tez chętnie zjada puszki , żwirek preferuje tylko bentonit bo mimo iz w większości kuwet mam drewniany to on czeka az dzwi otworze do łazienki i tam sie załatwia , może masz jakieś pytania ? A i uwielbia sie bawić koralikami z rolet , a masz jakos okna zabezpieczone , wiesz to żywe srebro :lol:
A skąd jesteś ?
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Sob mar 17, 2012 22:08 Re: Teodor 10 mieś tygrysek pilnie szuka domu Tychy

Justa&Zwierzaki pisze:
Nowa_Sztno pisze:Puk, puk... To moze ja niesmialo zapytam o tego kotka?
Wlasnie szukam nowego, zaszczepionego. Co prawda myslalam o ciut mlodszym... ale :)

Mam psa. I 7-miesieczna kotke. I w ubieglym tygodniu pozegnalam 8-miesiecznego kotka :(
Dlatego nowy kotek musi byc po szczepieniach. Ten jest, jak doczytalam :)
Zaraz przeczytam caly ten watek tu... a tymczasem, zglaszam sie :)

Witaj na wątku Teodorka :)
Tak mi przykro z powodu odejścia twojego kiciusia [*] A jesli moge zapytac na co odszedł :(

A Teoś to żywe srebro , dosłownie wszędzie go pełno jest pełen energii i chętnie by sie pobawił z się z młoda kicią :wink:
Tak Teo jest zaszczepiony , tylko w tym problem ze nie ja nie mam jego książeczki bo były DS mi jej nie wysłał :evil:
A czym karmisz swojego kociaka bo Teo uwielbia Sanabel , surowe i gotowane mięsko a tez chętnie zjada puszki , żwirek preferuje tylko bentonit bo mimo iz w większości kuwet mam drewniany to on czeka az dzwi otworze do łazienki i tam sie załatwia , może masz jakieś pytania ? A i uwielbia sie bawić koralikami z rolet , a masz jakos okna zabezpieczone , wiesz to żywe srebro :lol:
A skąd jesteś ?

A no wlasnie - od konca: jestem ze Szczytna. Zdaje sie, ze to kawal drogi.
Kotki karmie puszka Animonda, sucha Smilla + swiezym mieskiem, gotowanym mieskiem + serduszkami czasami (kotka moja uwielbia).
Zwir Benkowy, kupuje od razu 20kg :)
Okien nie mam jeszcze zabezpieczonych, ale w piatek przyszla zamawiana siatka, wiec na dniach zabezpiecze i okna i balkon - to 4 pietro, wiec musze uwazac :)
Zabawy koralikami z rolet tez przechodzimy :))))))
A teraz z tych przykrych spraw - kotek moj odszedl po powiklaniach po wczesniejszej, przebytej pp.
Zaadoptowalam gomjuz zarazonego, a nie byl wczesniejnzaszczepiony. PP przeszedl, udalo nam sie go uratowac (choc mielismy w domu szpital). Teraz, nagle wyszly powiklania, po 2 miesiacach. I pomimo zacietej walki... tym razem sie nie udalo :(
Nasza kotka byla szczepiona (ja mamy od 6 tyg. zycia) i pomimo wirusow nic jej nie bylo. Dlatego nowego kotka musimy wziac rowniez zaszczepionego...

Nowa_Sztno

Post » Sob mar 17, 2012 22:09 Re: Teodor 10 mieś tygrysek pilnie szuka domu Tychy

Weszlam tu wlasnie na miau, zeby dac ogloszenie, ze szukam, a tu prosze... pierwszy watek na jaki weszlam :)

Nowa_Sztno

Post » Sob mar 17, 2012 22:16 Re: Teodor 10 mieś tygrysek pilnie szuka domu Tychy

Bo na PP nie wszystkie zachoruje, a wiem co to za paskudna choroba bo u mnie 18 mieś temu 5 kociąt zabiła PP :cry:
Wiesz zapytam moją wetke czy nie trzeba go jeszcze do szczepić a będę u weta w poniedziałek ...
Na wizyte przed adopcyjna byś sie zgodziła ?
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob mar 17, 2012 22:18 Re: Teodor 10 mieś tygrysek pilnie szuka domu Tychy

A co do psów to Teos nie ma z nimi problemu, u mnie sa dwa a do niedawna były 3 psy i fajnie sie z nimi dogadywał a teraz sobie znalazł kumpla , królika Karolka :twisted: i ganiają po całym pokoju :roll:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob mar 17, 2012 22:24 Re: Teodor 10 mieś tygrysek pilnie szuka domu Tychy

Wizyta przedadopcyjna - jak najbardziej :) Nie mam nic przeciwko.
A ile razy byl kotek szczepiony? I czy od ostatniego szczepienia minelo min. 2 tyg? Pewnie tak, skoro wrocil z domu, gdzie zostala jego ksiazeczka.
Jesli trzeba go doszczepic, to jak najbardziej trzeba to zrobic, zreszta zalezy, na co byl szczepiony.
W kazdym razie, jesli byl szczepiony min. 2 razy i uplynelo juz troche czasu od szczepienia, to mysle, ze nie bedzie zadnych przeciwwskazan zdrowotnych.
A czy mozesz chociaz od swojego weterynarza wziac jakies "zaswiadczenie" tego, na co byl szczepiony? I kiedy? Zeby moja weterynarz mogla taka informacje wprowadzic do systemu i odpowiednio prowadzic kotka dalej :)
Tylko jak my transport zorganizujemy? Przyjedziesz razem z kotkiem na wizyte p/adopcyjna? :D

Nowa_Sztno

Post » Sob mar 17, 2012 22:28 Re: Teodor 10 mieś tygrysek pilnie szuka domu Tychy

Nowa_Sztno pisze:Wizyta przedadopcyjna - jak najbardziej :) Nie mam nic przeciwko.
A ile razy byl kotek szczepiony? I czy od ostatniego szczepienia minelo min. 2 tyg? Pewnie tak, skoro wrocil z domu, gdzie zostala jego ksiazeczka.
Jesli trzeba go doszczepic, to jak najbardziej trzeba to zrobic, zreszta zalezy, na co byl szczepiony.
W kazdym razie, jesli byl szczepiony min. 2 razy i uplynelo juz troche czasu od szczepienia, to mysle, ze nie bedzie zadnych przeciwwskazan zdrowotnych.
A czy mozesz chociaz od swojego weterynarza wziac jakies "zaswiadczenie" tego, na co byl szczepiony? I kiedy? Zeby moja weterynarz mogla taka informacje wprowadzic do systemu i odpowiednio prowadzic kotka dalej :)
Tylko jak my transport zorganizujemy? Przyjedziesz razem z kotkiem na wizyte p/adopcyjna? :D

Tylko ze on nie był szczepiony u mnie ... a szczepienie miał mieć w grudniu lub styczniu .
Zobaczymy co wetka powie .
A transport to by sie załatwiło przez forum , choć przyznam ze było by super jak bym mogła go osobiście odstawić do DS tak jak Tofika ( dzięki Phantasmagori :))
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob mar 17, 2012 22:33 Re: Teodor 10 mieś tygrysek pilnie szuka domu Tychy

A mozna jakos sprawdzic na co byl szczepiony? I ile razy?
Szczepienia sa bardzo wazne w sytuacji, kiedy u nas byla PP.
Bardzo chce kotka. Ale nie chce narazic na cierpienia nastepnego...
Dom mamy zdezynfekowany, ale nigdy nie wiadomo, w ktorej szafie siedzi jeszcze cholerny wirus...

Nowa_Sztno

Post » Sob mar 17, 2012 22:36 Re: Teodor 10 mieś tygrysek pilnie szuka domu Tychy

Spróbuje się coś dowiedzieć , ale wydaje mi sie chyba wet i tak bedzie chciała go do szczepić , zobaczymy co powie ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob mar 17, 2012 22:36 Re: Teodor 10 mieś tygrysek pilnie szuka domu Tychy

Ok. To co, mam czekac do poniedzialku na wiesci? :)

Nowa_Sztno

Post » Sob mar 17, 2012 22:38 Re: Teodor 10 mieś tygrysek pilnie szuka domu Tychy

Nowa_Sztno pisze:Ok. To co, mam czekac do poniedzialku na wiesci? :)

Ano tak :lol:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob mar 17, 2012 22:39 Re: Teodor 10 mieś tygrysek pilnie szuka domu Tychy

Ok. Czekam :)

Nowa_Sztno

Post » Sob mar 17, 2012 23:17 Re: Teodor 10 mieś tygrysek pilnie szuka domu Tychy

Super domek się zapowiada, a co do transportu... to czasem się udaje wysłać na 2gi koniec polski wiec trzymam kciuki :ok:
ObrazekObrazek

Ewciia

Od: Pon mar 08, 2010 22:55

[poprzednia][następna]