PROŚBA: Kot, a ciąża, noworodek, niemowlak MITY, STEREOTYPY

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 14, 2012 23:22 Re: PROŚBA: Kot, a ciąża, noworodek, niemowlak MITY, STEREO

Koszmaria pisze:
Mruśkowo pisze:To zarzuca mi przy moim stadzie moja teściowa: kot w domu to bałagan w domu, dużo zarazków. A dziecko potrzebuje sterylnych warunków... :roll:
No oczywiście tokso, kładzenie się kota na dziecku.

Jeśli będziesz potrzebować kogoś do obalania mitów - służe pomocą. Jestem właśnie w oczekiwaniu na rozwiązanie, posiadam 3 szt. kotów. :mrgreen:

jasne,ludzie stwarzają w domu sterylne warunki[dziwne że jeszcze nikt nie wymyślił,żeby przed każdym kontaktem z dzieckiem myć się w jodynie...],a potem taaaaaakie oczy jak dziecko w przedszkolu/żłobku/albo na zajęciach dla maluchów łapie wszystko co możliwe.

teraz ogólnie jest jeden wielki strach przed wielką,straszną,śmiertelną BAKTERIĄ.
a kto wie czy nawet nie WIRUSEM-równie tajemniczy,złowieszczy!
i tak wyjaławiamy wszystko dookoła siebie...

Koszmaria - masz rację. Ja jestem efektem takiego myślenia. Teraz byle gówno za przeproszeniem rozkłada mnie na dwa - trzy tygodnie w łóżku.
Plus alergia, problemy skórne. Dlatego moje dziecko będzie od pocz. przebywać z kotami, a co! :mrgreen:
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

Post » Czw mar 15, 2012 0:04 Re: PROŚBA: Kot, a ciąża, noworodek, niemowlak MITY, STEREO

BarbAnn pisze:
kotx2 pisze::strach:
Miss pisze:Koty powodują niepłodność 8O

nie wiesz?bo zaklaczają macicę
az strach sie bac

Kilka miesięcy temu był na kociarni wątek półtorarocznej kotki rasy Maine Coon(rodowodowej), którą ludzie oddawali, bo właścicielka nie mogła zajść w ciążę, oczywiście przez tą kotkę :roll:

Mój mózg nie ogarnia takich rewelacji :?
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Czw mar 15, 2012 6:52 Re: PROŚBA: Kot, a ciąża, noworodek, niemowlak MITY, STEREO

Zdjęcia dzidziusia :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Z tą niepłodnością to od wczoraj się uśmiecham, jak tylko sobie przypomnę, bo oto przykład tego, jaką niektórzy mają wiedzę o samym sobie, i jak to jest łatwo szukać problemu wszędzie tylko nie u źródła.

A ja znalazłam taką bublową perełkę: Kot może skrzywdzić dziecko „wysysając” mu oddech ? Moje pytanie: Jak? :strach:
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Czw mar 15, 2012 21:00 Re: PROŚBA: Kot, a ciąża, noworodek, niemowlak MITY, STEREO

Przypomnę się, może komuś coś jeszcze do głowy przyjdzie :D
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Czw mar 15, 2012 21:05 Re: PROŚBA: Kot, a ciąża, noworodek, niemowlak MITY, STEREO

BarbAnn pisze:
kotx2 pisze::strach:
Miss pisze:Koty powodują niepłodność 8O

nie wiesz?bo zaklaczają macicę
az strach sie bac

:ryk: sorki padłam :ryk: :ok: :ok: :ok:
Myślałam ,że to wszystko przez wzrok jakim się koty wpatrują w kobiety...od którego usycha macica :twisted:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw mar 15, 2012 21:58 Re: PROŚBA: Kot, a ciąża, noworodek, niemowlak MITY, STEREO

a napisałaś może na forum o nazwie baby boom?
sporo tam strasznie uwsteczninych babiszonów[o zgrozo,rozmnożyły się],pewnie uraczą mądrościami kogoś nie świadomego zagrożenia jakim są te podłe,ohydne koty na ciążę i dziecko...
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Czw mar 15, 2012 23:09 Re: PROŚBA: Kot, a ciąża, noworodek, niemowlak MITY, STEREO

Koszmaria pisze:a napisałaś może na forum o nazwie baby boom?
sporo tam strasznie uwsteczninych babiszonów[o zgrozo,rozmnożyły się],pewnie uraczą mądrościami kogoś nie świadomego zagrożenia jakim są te podłe,ohydne koty na ciążę i dziecko...

Dzięki wielkie za sugestie napiszę tam, a co mi szkodzi :D zobaczymy jakie będą efekty.
Szukałam dziś mądrych książek podejmujących ten temat i o zgrozo w Polsce prawie nikt nic na ten temat nie pisze, jeżeli chodzi o artykuły to w ogóle jest dno. "Wujek google" za to zasypał mnie wieloma fantastycznym artykułami po angielsku, mam nadzieję pisanych przez "szanowanych i znanych" behawiorystów.

A może macie jakieś pomysły co do książek, jakie warto zgłębić??
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Pt mar 16, 2012 7:13 Re: PROŚBA: Kot, a ciąża, noworodek, niemowlak MITY, STEREO

- Nie chciałaby mieć kota lub psa, bo dziecko mogłoby mieć twarz podobną do kociej lub psiej mordki albo miałoby cztery sutki,
- A jeśli już rzeczonego kota posiada, nie patrzyłaby mu prosto w oczy, bo dziecko urodziłoby się z kocimi oczami,

Dwie najnowsze perełki z rana :D
Może ktoś jeszcze coś....
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Pt mar 16, 2012 15:23 Re: PROŚBA: Kot, a ciąża, noworodek, niemowlak MITY, STEREO

KubaTST i niunianiunia, to ta sama dusza?? :ryk: Z tej strony jeden z "babiszonow" z babybooma. :ryk:

Skojarzenie z przesadami zwiazanymi z ciaza.. Przytulanie sie, glaskanie kudlatego zwierzaka przez ciezarna kobiete, moze skutkowac urodzeniem nadmiernie owlosionego dziecka. Powinnam - wynika z tego - urodzic szympansa. :roll:
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Pt mar 16, 2012 15:32 Re: PROŚBA: Kot, a ciąża, noworodek, niemowlak MITY, STEREO

Tak KubaTST i niuniusia to ta sama osoba :D Na Miau trochę męski link, bo konto zakładał mój TŻ :D
Dzięki wielkie już dodaje do mojej kolekcji kolejną "perełkę" :D
Pewnie "babiszony" to kobiety, które nie mają/ nie lubą kotów :D Ty raczej do tej kategorii się nie załapiesz :D
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Pt mar 16, 2012 16:09 Re: PROŚBA: Kot, a ciąża, noworodek, niemowlak MITY, STEREO

Smialam sie. Swoja droga, to spotykalam sie na babyboom z pogladami rodem z zamierzchlego Sredniowiecza i bylam w szoku ze ktos moze jeszcze w takie pierdoly wierzyc.
Ot, watek w temacie: http://www.babyboom.pl/forum/ciaza-poro ... nia-15283/

A co do powodowania nieplodnosci przez koty to niestety zgodzic sie musze - niech ktos sprobuje wykonac jakies manewry prokreacyjne, kiedy lezy na nim kilka kotow? Nie wspominajac o tym, ze potrafia dranie zaparkowac na czlowieku w trakcie owych manewrow. :ryk:
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Pt mar 16, 2012 21:32 Re: PROŚBA: Kot, a ciąża, noworodek, niemowlak MITY, STEREO

Czytałam już ten wątek i uszy mi zwiędły, a oczy zapłonęły gniewem :D
Fakt, z gapiącym się na człowieka kotem w sypialni podczas manewrów prokreacyjnych jest nie za ciekawie, szczególnie w przypadku ludzi wstydliwych, a co dopiero mówić, jak kot na człowieku się wymości :D Bezcenne :D
Tyle, że te przesądy też gdzieś z "Zasiedmiogórogrodu", kiedy ludzie nie wiedzieli, jak wytłumaczyć to i owo, a słowo niepłodność mogło nie istnieć....
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Sob mar 17, 2012 0:18 Re: PROŚBA: Kot, a ciąża, noworodek, niemowlak MITY, STEREO

KubaTST pisze:Czytałam już ten wątek i uszy mi zwiędły, a oczy zapłonęły gniewem :D
Fakt, z gapiącym się na człowieka kotem w sypialni podczas manewrów prokreacyjnych jest nie za ciekawie, szczególnie w przypadku ludzi wstydliwych, a co dopiero mówić, jak kot na człowieku się wymości :D Bezcenne :D
Tyle, że te przesądy też gdzieś z "Zasiedmiogórogrodu", kiedy ludzie nie wiedzieli, jak wytłumaczyć to i owo, a słowo niepłodność mogło nie istnieć....

hah
koty i pościelowe przytulanki to inna para kaloszy.
kot to genialny środek antykoncepcyjny.
[kiedyś jak się...przytulałam...z moim byłym,na łóżko,antresolę,wszedł Paprotek sprawdzić co my takiego fajnego robimy i czemu bez kota?były na pytające 'meeeou?' odpowiada:"kochanie,idź sobie,mamusia i tatuś* omawiają ważne sprawy!".z,,,przytulania...nici:>co miało opaść,opadło,łącznie z emocjami.]
[*nawet ja tak do kotów nie mówię.]
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Sob mar 17, 2012 7:31 Re: PROŚBA: Kot, a ciąża, noworodek, niemowlak MITY, STEREO

Przypomnę się z rana może komuś jeszcze coś komuś wpadnie do głowy???
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Sob mar 17, 2012 8:58 Re: PROŚBA: Kot, a ciąża, noworodek, niemowlak MITY, STEREO

zapisze sobie
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

[poprzednia][następna]