Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 08, 2012 18:59 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

BOENA pisze:Uwaga na dziewczynę, podobno z Wojkowic.Chce kota :twisted:
Numer tel. 798 337 838
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Sob mar 10, 2012 20:36 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

I wiosna się zaczęła... wczoraj do schronu trafiły cztery sześciotygodniowe maluchy....
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Nie mar 11, 2012 14:05 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

http://srvimg14.tablica.pl/images_tabli ... .jpg?rev=2

Można na stronie podmienić zdjęcie moich tymczasowiczek? Siedzą nadal, a miejsce przydałoby się na kolejne.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Nie mar 11, 2012 20:52 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

wolontariusz pisze:I wiosna się zaczęła... wczoraj do schronu trafiły cztery sześciotygodniowe maluchy....

bez matki?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Nie mar 11, 2012 21:31 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

Jaaga pisze:http://srvimg14.tablica.pl/images_tablicapl/12638637_1_644x461/kotki-roczne-zaszczepione-wysterylizowane-kuwetkowe.jpg?rev=2

Można na stronie podmienić zdjęcie moich tymczasowiczek? Siedzą nadal, a miejsce przydałoby się na kolejne.

Wrzuciłam na str:)I od razu zaktualizowałam kącik adopcyjny kotów

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon mar 12, 2012 7:38 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

Dziękuję :D .
To jest kotka?
http://www.schronisko.sosnowiec.pl/gall ... d9a116ee21
Jesli tak, to może Piotrek podrzuciłby ją przy okazji drogi do schronu? Na strychu mieszka już jedna sosnowiecka burania. Kocura boję si wziąć, bo może mimo kastracji mieć konflikty moimi kotami, które też chodza na strych pobuszować. Buraska która jest od lipca, dopiero niedawno zeszła z pięterka na nasz poziom i nauczyła się wychodzić przed dom. Pierwszy raz mało nie dostałam zawału, tak sie o nią bałam, chodziłam, kiciałam i szukałam, bo myslałam, że chce od nas uciec. Teraz nawet mija się ze mną na schodach i nie dziczy a jak wieszam pranie, to nie ucieka. Nauczyła się, że człowiek nie jest zły i możemy żyć obok siebie.
Co prawda liczyłam na to, że wypłoszy myszy ze strychu :twisted: , ale jakoś sobie koegzystują a myszy dalej żywią się suchą karmą. Teraz to nawet mają się lepiej, bo co dzień jest porcja mokrego i miska wody na stałe :wink: .

Jaaga

Post » Pon mar 12, 2012 8:52 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

Jaaga pisze:Dziękuję :D .
To jest kotka?
http://www.schronisko.sosnowiec.pl/gall ... d9a116ee21
Jesli tak, to może Piotrek podrzuciłby ją przy okazji drogi do schronu? Na strychu mieszka już jedna sosnowiecka burania. Kocura boję si wziąć, bo może mimo kastracji mieć konflikty moimi kotami, które też chodza na strych pobuszować. Buraska która jest od lipca, dopiero niedawno zeszła z pięterka na nasz poziom i nauczyła się wychodzić przed dom. Pierwszy raz mało nie dostałam zawału, tak sie o nią bałam, chodziłam, kiciałam i szukałam, bo myslałam, że chce od nas uciec. Teraz nawet mija się ze mną na schodach i nie dziczy a jak wieszam pranie, to nie ucieka. Nauczyła się, że człowiek nie jest zły i możemy żyć obok siebie.
Co prawda liczyłam na to, że wypłoszy myszy ze strychu :twisted: , ale jakoś sobie koegzystują a myszy dalej żywią się suchą karmą. Teraz to nawet mają się lepiej, bo co dzień jest porcja mokrego i miska wody na stałe :wink: .

Kurczę nie mam pojecia, czy to kotka.Trzeba by rękawice i pod podwozie zajrzeć.Dziś jest Piotrek w schr ,ja będę dopiero jutro na psach.Jak nikt dziś nie sprawdzi mogę to zrobić jutro :)

mar_tika

Post » Pon mar 12, 2012 20:29 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

mar_tika pisze:Kurczę nie mam pojecia, czy to kotka.Trzeba by rękawice i pod podwozie zajrzeć.Dziś jest Piotrek w schr ,ja będę dopiero jutro na psach.Jak nikt dziś nie sprawdzi mogę to zrobić jutro :)

Może lekarz wykonujący zabiegi skojarzy? Drugi wyglada zdecydowanie na kocura. Będe wdzieczna za sprawdzenie.
Gdyby to była kotka i ktoś mógłby w sobotę podrzucić kota do mnie lub mnie zabrac do schronu, to bedę wdzięczna :P .

Jaaga

Post » Wto mar 13, 2012 20:16 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

Jaaga pisze:
mar_tika pisze:Kurczę nie mam pojecia, czy to kotka.Trzeba by rękawice i pod podwozie zajrzeć.Dziś jest Piotrek w schr ,ja będę dopiero jutro na psach.Jak nikt dziś nie sprawdzi mogę to zrobić jutro :)

Może lekarz wykonujący zabiegi skojarzy? Drugi wyglada zdecydowanie na kocura. Będe wdzieczna za sprawdzenie.
Gdyby to była kotka i ktoś mógłby w sobotę podrzucić kota do mnie lub mnie zabrac do schronu, to bedę wdzięczna :P .

Lekarz nie skojarzył .Ja w rękawicach sprawdziłam,to kotka.Jeszcze ma szwy na brzuszku.Siedzi w klacie pod oknem na szpitaliku.Te koty sa przerażone ,bez protestu ,warczenia,syczenia czy gryzienia dały się pooglądać

mar_tika

Post » Czw mar 15, 2012 9:09 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

Kiedy bezpiecznie można ją zabrać? Była zaszczepiona i odrobaczona, czy dopiero będzie? Pytam, bo musiałaby mieć wszystko to zrobione. Później mogłaby się nie dac złapać.

Jaaga

Post » Czw mar 15, 2012 18:01 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

Jaaga pisze:Kiedy bezpiecznie można ją zabrać? Była zaszczepiona i odrobaczona, czy dopiero będzie? Pytam, bo musiałaby mieć wszystko to zrobione. Później mogłaby się nie dac złapać.

Jaaga zadzwoń do Piotrka jutro będzie w schr to wszystkiego się do wiem.Ja będę dopiero w niedziele ,ale p.dr nie będzie

mar_tika

Post » Śro mar 21, 2012 14:40 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

Biała koteczka już u mnie. Nie jest dzika, tylko wypłoszona. Dałam ją do kuwety, żeby wiedziala, gdzie się załatwiac, ale spodobało jej się i tam zasnęła. Chyba odsypia stres. Nawet nie ucieka. Jest śliczna i ma piękne zielone oczy. Wszystko pozwala przy sobie robic, a także brać się na rece.
Prosiłabym o info przy jej zdjęciu na stronie, że jest domowa, ale nie prepada za braniem na ręce :wink: , niewychodząca. Wysterylizowana, zaszczepiona i odrobaczona. W wieku ok. 6-8 mies. Tel. kontaktowy (32) 3533128. Zdecydowanie jest bardziej kontaktowa niż tricolorki, jak do mnie przyjechały :D .

Jaaga

Post » Czw mar 22, 2012 7:11 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

Witajcie :)
Pisałam na maila, ale nie dostałam odpowiedzi...
Chodzi o wolontariat, czy można się zgłosić?
Robię stronę na której chciałabym umieścić zdjęcia potrzebujących psów i kotów ze schroniska i Kociej Chatki, ale muszę od czegoś zacząć i dlatego pytam o wolontariat :)
Dziękuję za odpowiedzi z góry :)

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Czw mar 22, 2012 8:26 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

Koteczka jest kontaktowa w stosunku do innych kotów. Od razu położyła się na ulubionej przez koty komodzie koło legowiska Bastiana. Z tricolorkami też się zapoznała.
MUSIA:
http://srvimg15.tablica.pl/images_tabli ... epiona.jpg

http://srvimg15.tablica.pl/images_tabli ... epiona.jpg

Edisza, a wczoraj własnie Piotrek w schronisku narzekał, że nie ma chętnych do pomocy przy kotach :wink: . Pewnie się ucieszy, ze ktoś wreszcie się zgłosił.

Jaaga

Post » Czw mar 22, 2012 9:18 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

Kotkę wrzuciłam na stronę .jezeli masz jakieś uwagi pisz na pw:)

mar_tika

[poprzednia][następna]