Cment Wolski - głodne koty. Oczekują pomocy w karmieniu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 13, 2012 23:25 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim. Karmiciele się wykruszają. Po

agreka pisze:Hmm. To może napisz jakie dni są bez stałej ,,obstawy"

Dni p. Wiesi są w tej chwili bez stałej obstawy - czyli wtorki, czwartki i soboty.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Śro mar 14, 2012 13:41 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim. Karmiciele się wykruszają. Po

Dziś rano zostawiłam mokre i suche na małym cmentarzu- w tujach i w norze.
Przy 53 a przy 73 nie wiem czy ,,babsko" nie wywaliło bo widziało jak dawałam i się krzywiło- nie jestem pewna czy krzywiła się na mnie czy na pogodę. Śpieszyłam się do pracy więc nie mogłam się za długo przyczajać.
Tam dom Twój gdzie kot Twój...

agreka

Od: Sob lut 18, 2012 18:35

Post » Śro mar 14, 2012 19:01 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim. Karmiciele się wykruszają. Po

Pani Wiesia już ciut lepiej się czuje i do soboty będzie chodzić na cmentarz, w poniedziałek ma pogrzeb swojej siostry i we wtorek też nie pójdzie bo ma wizyte u dermatologa.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Śro mar 14, 2012 22:02 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim. Karmiciele się wykruszają. Po

Annathea pisze:Właśnie znalazłam wątek i chciałabym pomóc, w końcu mieszkam w okolicy.
Niestety, do końca marca nie jestem w stanie pomóc osobiście i karmić, wracam do domu w głupich porach, a weekendy spędzam poza stolicą.
Ale jeśli można finansowo/rzeczowo, to ja bardzo chętnie!

witamy :) wysłałam pw.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Czw mar 15, 2012 0:25 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim. Karmiciele się wykruszają. Po

w ten piątek niestety nawalam :( dowiedziałam się, że nie mogę dopiero dziś wieczorem :(

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Czw mar 15, 2012 0:43 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim. Karmiciele się wykruszają. Po

W piątek p. Ania może coś da. A przez jutro w ramach solidarności z wolszczakami my też możemy nic nie jeść, trochę postu nie zaszkodzi nikomu. I tak nam lepiej, bo mieszkamy w cieple. :wink:

mziel52

Post » Czw mar 15, 2012 10:45 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim. Karmiciele się wykruszają. Po

meggi 2 pisze:
Annathea pisze:Właśnie znalazłam wątek i chciałabym pomóc, w końcu mieszkam w okolicy.
Niestety, do końca marca nie jestem w stanie pomóc osobiście i karmić, wracam do domu w głupich porach, a weekendy spędzam poza stolicą.
Ale jeśli można finansowo/rzeczowo, to ja bardzo chętnie!

witamy :) wysłałam pw.

A ja odpisałam :)

Annathea

Od: Pon mar 12, 2012 14:31

Post » Czw mar 15, 2012 20:32 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim. Karmiciele się wykruszają. Po

Trafiłam przypadkiem na wasz watek wspaniały , a pani Wiesia życzę jej dużo zdrówka ..i wam też .Ja dokarmiam koty w ośrodku jest ich 30 ale nikogo to nie rusza teraz złapałam sama 4 i wysterylizowałam ...Co roku rodzą się młode ostatnio wyszły dwa z upośledzonym móżdżkiem jednego mam u siebie w domu .Tyle tam ludzi ma domki a nikogo to nie rusza nic a nic :cry: .

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Sob mar 17, 2012 23:26 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim. Karmiciele się wykruszają. Po

Jak w tym tygodniu będzie wyglądać karmienie?
Koty na pewno cieszą się z ciepła i słońca, ja mam natomiast obawy, czy ludzie nie zaczną wiosennych porządków i nie wywalą domków, zwłaszcza na górce.

Na stronie cmentarzy wyczytałam o Wolskim, że ta górka to pozostałość dawnych szańców.
http://www.cmentarium.sowa.website.pl/C ... rz_22.html
A na zakończenie miły dla nas akapit:
"Duszą", a właściwie "duszami" nekropolii są koty: wszelkiej maści i urody. Od razu podbiły moje serce, mimo że bardzo niechętnie pozowały do zdjęć. Dopiero, kiedy słoneczko nieco przygrzało, można je było spotkać jak wylegują się na nagrobkach nie bacząc na ludzi tak żywych, jak i zmarłych. Cóż, taka ich kocia natura :)
Obrazek
Cmentarz Wolski w Warszawie - Kot - żywy mieszkaniec cmentarza
(listopad 2009 r.)

mziel52

Post » Nie mar 18, 2012 14:33 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim. Karmiciele się wykruszają. Po

ja na dzisiaj nie widzę przeszkód, żeby iść w piątek (przy okazji podziękowania dla Osoby, która mnie ostatnio zastąpiła :1luvu: )

jak się czuje p. Wiesia?

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Pon mar 19, 2012 13:42 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim.Wdzięczne za pomoc w zakupie k

Kwiaciarka Bożena pisze:Byłam dzisiaj u wszystkich nakarmione stawiły sie licznie staram sie teraz kiedy pwiesława choruje bywac tam codziennie
pojawił sie nawet po kilkutygodniowej nieobecnosci slepaczek wygłodzony zmizerniały i kuleje na łape
Albo po walkach albo ktos go uszkodził słabo wygladał
Mziel jest prośba o jutrzejszy dzień bo muszę jechać po towar na niedziele i nie wiem kiedy wróce
Może ktoś mnie jutro zastapi???? a jeżeli nikt nie da rady to oczywiscie tam wpadne
Proszę o info żebym wiedziała co robic :)

I co z ślepaczkiem ...nie mozecie go tam tak zostawic :(

lidka02

Post » Pon mar 19, 2012 22:39 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim. Karmiciele się wykruszają. Po

Jak w tym tyg wyglada,, grafik?"
Tam dom Twój gdzie kot Twój...

agreka

Od: Sob lut 18, 2012 18:35

Post » Pon mar 19, 2012 22:45 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim. Karmiciele się wykruszają. Po

Spoko spoko Slepaczek jest pod stała obserwacja mielismy z p Wiesia obawy ale chyba sie wyliże
Byłam w niedziele w sobote była p Wiesia wszystko pod kontrolą we wtorek będe ale proszę nie zaprzestawac akcji do świat bo jest ciezko z casem no ita rechabilitacja pozdrawiam i dzieki za wsparcie :D

Kwiaciarka Bożena

Od: Nie lis 20, 2011 19:20

Post » Wto mar 20, 2012 14:15 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim. Karmiciele się wykruszają. Po

Kwiaciarka Bożena pisze:Spoko spoko Slepaczek jest pod stała obserwacja mielismy z p Wiesia obawy ale chyba sie wyliże
Byłam w niedziele w sobote była p Wiesia wszystko pod kontrolą we wtorek będe ale proszę nie zaprzestawac akcji do świat bo jest ciezko z casem no ita rechabilitacja pozdrawiam i dzieki za wsparcie :D

Ja jeszcze o tego ślepaczka wszystko pod kontrolą to znaczy ktoś go ma w domu..........., chyba się wyliże co to znaczy a jak się nie wyliże....Nie rozumie nadal jak ślepy kot może być na wolności karmicie go jak możecie go tak zostawić przecież on nie widzi , nie jest w domu żeby można było powiedzieć że wszystko pod kontrolą ....Jestescie nakarmicie i odchodzicie a on zostaje tam sam w ciemnościach w jakim kotek jest wieku .....

lidka02

Post » Wto mar 20, 2012 14:28 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim. Karmiciele się wykruszają. Po

Jeszcze doczytałam że ślepaczka nie było kilka dni , przyszedł mizerny i kulawy :cry: i jeszcze go tam zostawiacie .Nie piszcie że jest pod kontrolą bo nie jest ...............mam nadzieje że ktoś odpiszę . :?: :(

lidka02

[poprzednia][następna]