Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 12, 2012 21:38 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z362133021 +48606343036

Dnia 10 marca 2012 (sobota) około godziny 14:30, na ulicy Wagnera / Mozarta w Gdańsku zaginął pies rasy Yorkshire Terrier (York). Pies był mały, ubarwienie dwukolorowe: łapy i pysk złote, tułów srebrny, ogon czarny, sierść długa. Pies był w trakcie leczenia. Uczciwego znalazcę prosimy o kontakt. Czeka nagroda.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon mar 12, 2012 22:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

KaleidoStar pisze:Ta Agnieszka Marzec to Aga Marczak jest? Moje zdanie o artykule takie, jak i Wasze :/

Ta Pani ze mną rozmawiała przez tel Pytała co robimy dla bezdomnych kotów skąd bierzemy na to kasę i jak sobie radzimy. Mówiłam jej jaką mamy sytuację że jesteśmy zawalone kotami,że jest nas garstka,że nie dajemy rady same tego udzwignąć etc Wydaje mi się że chciała dobrze a wyszło jak zwykle :evil:
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Pon mar 12, 2012 22:37 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon pisze:Jak było w Klifie dziewczyny?

W Klifie było śmiesznie.Obok stał Pan ze Stowarzyszenia,który non stop zwracał nam uwagę,że za dobrze nam idzie i że jesteśmy konkurencją,która nie powinna się wydarzyć.Bo jak to on zbiera na chore dzieci a my tylko na koty wogle to po co :lol:Sam przegadał cały czas z jedną Panią i ogólnie to stał tyłem do przechodzących tam ludzi
Oprócz Pana Masakry o którym pisała Monia były osoby które mówiły,że jeśli na koty to oki :ok:
Jedna młoda dziewczyna obiecała sie nawet przyłączyć :piwa:
Jeden Pan ma zgłosić problem trikolorki z Gdyni którą karmi po śmierci sąsiada.Kotka rodzi dzieci i nie ma gdzie mieszkać :( Teraz żałuję że nie wzięłam od niego kontaktu...
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Wto mar 13, 2012 17:49 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Dziewczyny, ja teraz totalnego offtopa robię. Na gwałt potrzebuję jakiejś kreacji w stylu lat 50 lub 60. najchętniej jakąś kieckę rock'n'rollową, ale niekonieczni? macie coś do pożyczenia/oddania/odsprzedania? W sobotę kuzynka ma urodziny i wymyśliła w ostatniej chwili taką stylizację...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Wto mar 13, 2012 19:21 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Śro mar 14, 2012 8:41 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlena i inne wolnotariuszki pytanie:
mam na bazarku kartki ręcznie robione i nic sie nie sprzedaje, pytanie czy obniżamy cene?
czy czekamy???
Obrazek

maria_kania

Post » Śro mar 14, 2012 15:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Ja bym nie obniżala, tylko sprzedawała na żywo... Jak ludź pomaca taką kartkę, to chętniej kupuje. No i większe prawdopodobieństwo, że kupi ktoś rzecz jakby nie patrzeć..nie pierwszej potrzeby.. ktoś, kto nie ma kotów do wykarmienia itp.. czyli taki ludź z ulicy..
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Śro mar 14, 2012 16:31 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Co z tymi domkami przy AWF? To ja pisałam o tym, że dzowniła do mnie Pani z prośbą żeby porozmawiać z nimi, bo chcą usunąć domki!!!!

Menial pisała do mnie, że skontaktuje sie z Panią. I ktoś dzownił do AWF a oni powiedzieli, że nie wiedzą o niczym i sekretariat sam dokarmia koty. To jak w końcu???!!! Kurde, tam były latami dokarmiane, steyrlizowane koty!!!!

Magradz, doszła gwaranacja? Powinna, bo priorytetem poleconym pocisnęłam.

YYYY znalazłam:
Marlon pisze:
Betbet pisze:Dostałam właśnie telefon od załamanej babeczki. Od 20 lat dokarmia koty na terenie AWFu w Gdańksu, jak trzeba to leczy, ma u siebie ich chyba z 6 czy 7 przygarniętych do domu. Reszta w miarę możliwości sterylizowana, budki stały. Tam sporo osób te koty dokarmia.
AWF podjął decyzję o usunięciu budek ze swojego terenu. Pani pytała mnie, czy wie gdzie można szukać wstawiennictwa, żeby tych budek nie usuwać. Tych kotów jets ogólnie na całym terenie chyba sporo. Ja kiedyś tam mieszkałam, to mijałam je przez płot.
Nawet nie wiem co jej poradzić, gdzie powinna się zgłosić?

Dzwoniłam do działu gospodarczegoctel. 58 554 71 26 - nikt nie odebral

Ale dodzwonilam sie do dzialu administracyjnego tel. 58 554 71 23 - Pani, ktora odebrala powiedziala ze nic nie wie na temat takiej decyzji, sama te koty dokarmia zreszta :) Popyta sie i mam zadzwonic jutro.
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Śro mar 14, 2012 16:43 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Chyba doszła, bo w poniedziałek miałam awizo w skrzynce, a niczego innego się nie spodziewałam ;) Dziś albo jutro pójdę na pocztę, jak to to, dam Ci znać.
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Śro mar 14, 2012 21:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

KaleidoStar pisze:Ja bym nie obniżala, tylko sprzedawała na żywo... Jak ludź pomaca taką kartkę, to chętniej kupuje. No i większe prawdopodobieństwo, że kupi ktoś rzecz jakby nie patrzeć..nie pierwszej potrzeby.. ktoś, kto nie ma kotów do wykarmienia itp.. czyli taki ludź z ulicy..

ok. chetnie przekaze Marlenie czy komuś innemu aby były w zasięgu reki do sprzedazy itd
nie mam innego pomysłu..
Obrazek

maria_kania

Post » Śro mar 14, 2012 21:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

maria_kania pisze:Marlena i inne wolnotariuszki pytanie:
mam na bazarku kartki ręcznie robione i nic sie nie sprzedaje, pytanie czy obniżamy cene?
czy czekamy???

Ja też bym nie obniżała ceny, niech są na bazarku po 15zł, jak się nie sprzedadzą to będziemy sprzedawać na jakichś imprezach na żywo - jeszcze się przydadzą.

-----------------------------

Czy ktos używa żwirku bentonitowego? Mam na zbyciu 3 małe worki. Oddam za darmo bo dostałam a nie używam. Kto chce?
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro mar 14, 2012 21:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

maria_kania pisze:Bardzo prosimy o wsparcie finansowe:

potrzebuję osoby do kotów na 23-25 marca, oferuję wynagrodzenie wg uzgodnienia

viewtopic.php?f=27&t=140133

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Czw mar 15, 2012 17:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

W sprawie stoiska 1%: w ten weekend to Gemini. Stoimy w sobotę w godzinach:
16-18 - 2 osoby
18-20 - 2 osoby
.

Rezerwowałam cały dzień, od 12-tej po 2 osoby, ale okazało się, że tym razem jest więcej chętnych i musimy dać szansę innym ;)
Kto może przyjść i poagitować w sprawie 1%?
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Pt mar 16, 2012 6:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

adzi pisze:włos mi się na głowie zjeżył dzisiaj - o masakro. Rano miałam na sterylizacje zabrać koty sąsiada zbieracza cmentarno-łostowickiego, mam sztamę z jego żoną, ona jest bardzo "za". Pan, jak się z nim wszystko do tej pory ustalało, też w końcu szedł za jakimś głosem rozsądku. Tym razem, jak rano wstał zmieniła mu się chyba chemia w mózgu - dostał jakiegoś szału normalnie - wyrywał koty, krzyczał, aż trząsł się , że to "zbrodnia" koty mają wracać. Żona niemal zawału dostała jak ją szarpał - były płacze , krzyki, ryki. Dziadek potem grasował po dzielnicy w poszukiwaniu kotów, Pojechał do lecznicy, do której jeździmy zazwyczaj - szukał kotów, aby zapobiec tej "zbrodni", na którą się zgodził. To wszystko działo się przed 9 rano. Normalni ludzi jedzą przed praca/w pracy śniadania, hmmmm 8)

20 min później miałam pomóc złapać kotke na steryl, obadać stado, wyznaczyć kocice na steryl przy złotej bramie w gdańsku. Oczywiście już czekała na mnie awantura z taksówkarzem, który "bronił" kotów, bo jest ich tylko 6 :twisted: Było gestapo, zbrodnia (znowu i to jednego poranka :twisted: :D ) , a oskarżał mnie o "skórkowanie" kotów :D Wezwał straż miejską, ja "dowezwałam". Przyjechali, spisali mnie, sprawdzą lecznice, poprosiłam o pouczenia Pana w kwestii sterylizacji wolnobytujących zwierząt i generalnie nie chcieli :D Normalnie musiałam ich zmusić. Ogólnie przestraszył dziewczynę, która by może coś tam sterylizował
Ja tak myślę, że sterylizować to się powinno co poniektórych ludziowych osobników :twisted: :twisted:

A tak w ogóle to zaczyna po 3 tyg brakować już sterylek w Gdańsku :roll: Co jest maskarą kompletną, z drugiej strony, pracując od jakiegoś czasu 7 dni w tyg, muszę odpocząć wreszcie :? Brakuje mi siły i energii coraz częściej :?

Tadeo już oficjalnie pięknie zarasta, martwiła mnie jego potworna żarłoczność - badałam mu dziś (znaczy wczoraj) cukier, ale wszystko ok. Muszę dać do badania jeszcze kał. Nie mogę się jednak wcelować w godziny pracy lecznicy , bo mnie nigdy nie ma domu i nie mam 'świeżego' materiału badawczego. [b]Jaki jest "termin ważności " koopy do badania ? 24 h czy mniej ?[/b ]

Stąd moje pytanie - kto może sterylizować koty wolnobytujące ? Czy tylko opiekunowie społeczni ? (ja sama nie jestem :lol: ) , ale ja sobie poradzę :lol: Ta dziewczyna, kontaktowała się najpierw z Agą Marczak, ona wie o kogo chodzi, boi się , że może dostać mandat - nie jest opiekunem społ, członkiem jakiejś organizacji. Wiadomo jednak, że nie jest to możliwe , aby sterylizowała jedynie garstka osób. Czy reguluje to jakiś przepis?

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Pt mar 16, 2012 9:34 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

magradz pisze:W sprawie stoiska 1%: w ten weekend to Gemini. Stoimy w sobotę w godzinach:
16-18 - 2 osoby
18-20 - 2 osoby
.

Rezerwowałam cały dzień, od 12-tej po 2 osoby, ale okazało się, że tym razem jest więcej chętnych i musimy dać szansę innym ;)
Kto może przyjść i poagitować w sprawie 1%?

Ja w ten weekend odpadam, mam deadline na oddanie książki w poniedziałek. Ewentualnie mogę postać w następny (Batory?).

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

[poprzednia][następna]