TYSKIE MRUCZKI X-DŁUG U WETA 4000zł, BŁAGAM POMOCY :(:(:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 13, 2012 19:58 Re: TYSKIE MRUCZKI X - to już dyszka Mrusiów! Potrzebne DS i

Aż nie mogę słuchać tych złych wieści :(
ObrazekObrazek

Ewciia

Od: Pon mar 08, 2010 22:55

Post » Wto mar 13, 2012 20:55 Re: TYSKIE MRUCZKI X - to już dyszka Mrusiów! Potrzebne DS i

Była u mnie przed chwilka była opiekunka Morfiego i przyniosła wynik z zeskrobin i koce
27/02/2012
Opis wywiadu/badania:
Przyjęty z domu tymczasowego , właściciel obserwuje zmiany w formie wyłysień objetych łuszczeniem naskórka, bez świądu. Zeskrobiny w kierunku pasożytów ujemne , pobrano materiał na DTM.
Zabiegi
BADANIE KLINICZNE
Zastosowane leki :
TEST DTA DERMATOPHYTE TEST AGAR 228/T 1 sztuka
IMAWEROL 1000 ML 5ml
13/03/2012
posiew na DTM- wynik ujemny

Teraz mamy pytanie co to jest , być może w piątek będę miała transport do weta , bo chyba nic prędzej nie uda mi się nic załatwić :roll:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Wto mar 13, 2012 21:08 Re: TYSKIE MRUCZKI X - to już dyszka Mrusiów! Potrzebne DS i

to znaczy że zmiany nie zwiazane z pasożytami i niektórymi grzybami. Dermatofity to gatunki grzybów. Trzeba znaleźć inne przyczyny łysienia.

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Wto mar 13, 2012 22:41 Re: TYSKIE MRUCZKI X - to już dyszka Mrusiów! Potrzebne DS i

ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Wto mar 13, 2012 22:42 Re: TYSKIE MRUCZKI X - to już dyszka Mrusiów! Potrzebne DS i

Ozzineczku kochany... :cry:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Śro mar 14, 2012 0:02 Re: TYSKIE MRUCZKI X - to już dyszka Mrusiów! Potrzebne DS i

Ozzi przed chwilka zjadła odrobinke sosiku z saszetki , a Mati nadal bardzo mało je :( około południa zjadła około 1/5 puszeczki gourmeta a wieczorem poprosiłam Kociare aby jej otworzyła gourmeta i nakarmiła to zjadła jeszcze mniej :(:(:( Jutro dostanie co tygodniowa dawkę antybiotyku ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro mar 14, 2012 0:31 Re: TYSKIE MRUCZKI X - to już dyszka Mrusiów! Potrzebne DS i

Zasiedzialam sie dzis z mrusiami i do Morfiego nie zdazylam zajrzec. Coz... bedzie pretekst by znow mrusie odwiedzic i tym razem najwiecej czasu poswiecic Morfiemu.
Ciesze sie, ze to nie grzybica, a obawialam sie tego. Ale nadal trzeba szukac przyczyny jego dolegliwosci. Przy mruczkach czas leci nieublagalnie szybko. Nawet jesli spedza sie z nimi czas wylacznie na mizianiu czy zabawie. 3 godziny przeleca tak, ze czlowiekowi sie wydaje, ze minelo moze co najwyzej nieco ponad pol godziny... Zaloze sie, ze mozna sie tak zapomniec do bialego rana... :roll:
Na obhodzie spokojnie. Tylko u Plamki rodzinka w komplecie ze smakiem zajadala sie tym, co dzis zaserwowal im szef kuchni :D One normalnie na mnie czekaly tam 8O :wink: W pozostalych miejscach karmienia zadnego kota nie widzialam.

Jesli chodzi o Ozziego... :| brak mi slow... poki to oczko mial przymruzone, sklejone krwia, ropa, to pol biedy. Ale jak je otworzyl... :placz: To wygladalo strasznie, jakby dziura po wyplynieciu galki ocznej :placz: Cos nie bardzo chcial przy mnie jesc... Z reszta Szlapek tez krecil noskiem na jedzenie.
Tygrys mnie dzis wycalowal jak zaden kot, nawet Maniek taki nie byl. A lizac mnie po rekach dzis zlapal mnie za reke zabkami, troszeczke tylko. Tak czy owak nigdy wczesniej wobec mnie tak sie nie zachowywal. Ale dzis nie dosc ze strasznie dal popalic Nadii, to caly czas cos marudzil, pomiaukiwal, byl niespokojny. No i tez jakby plecki znow dokuczaly, bo smyrnelam go tylko raz leciutko po grzbiecie i juz miauknal protestujaco. Albo to tez tylko przez ten jego dzisiejszy nastroj...
Mialam dzis znow okazje poglaskac Kikunie :1luvu: i pomiziac sie z Primka :1luvu:
Natomiast Teos... :1luvu: To niemalze Urwis pod innym futerkiem :ryk: Jest przesliczny, przeslodki, zwariowany, kolejny koci tajfun, kot samoprzylepny :ryk: :1luvu: i niesamowita gadula. A kiedy zbieralam sie do wyjscia zeby zdazyc na ostani trajtek... on polozyl sie pod drzwiami i miaukoli cos do mnie.... :oops: :( :1luvu: To bylo przeslodkie, jakby chcial powiedziec: chce isc z toba, zabierz mnie do siebie, zamieszkajmy razem :1luvu: Po raz pierwszy spotkalam sie z taka sytuacja, zeby kot mi jakby mowil, zebym go ze soba zabrala. Chcialabym bardzo... :cry: Ale nie moge, nie moge robic sobie i jemu zludnych nadziei... Nie mam prawa tak go krzywdzic ;(
To taki slodki kicius, moglabym go zaglaskac i zacalowac na amen :1luvu: Niezwykle pro ludzki i tak bardzo spragniony milosci... A odwdzieczy sie za milosc jeszcze wieksza miloscia. Wspanialy kotek, sliczny, madry... :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro mar 14, 2012 0:33 Re: TYSKIE MRUCZKI X - to już dyszka Mrusiów! Potrzebne DS i

Ewciia pisze:
Justa&Zwierzaki pisze:[
Chcesz Manka :mrgreen:

Chętnie, przyda mi się utylizator mięsa ... :ryk:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: zaje...scie go okreslilas, dwoma slowami trafilas w samo sedno :D

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro mar 14, 2012 6:12 Re: TYSKIE MRUCZKI X - to już dyszka Mrusiów! Potrzebne DS i

u Morfiego może być grzybica, ale z powodu innych grzybów niż te badane...

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Śro mar 14, 2012 10:37 Re: TYSKIE MRUCZKI X - to już dyszka Mrusiów! Potrzebne DS i

Mamy dziś bardzo smutny ranek , odszedł Szrek niewidomy , skrajnie wychudzony prosiaczek [*] :cry: :cry: :cry:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro mar 14, 2012 11:45 Re: TYSKIE MRUCZKI X - to już dyszka Mrusiów! Potrzebne DS i

Tak mi przykro [*] :(

Ty też płaczesz, gdy zwierze odejdzie ?
ObrazekObrazek

Ewciia

Od: Pon mar 08, 2010 22:55

Post » Śro mar 14, 2012 12:55 Re: TYSKIE MRUCZKI X - to już dyszka Mrusiów! Potrzebne DS i

Ewciia pisze:Tak mi przykro [*] :(

Ty też płaczesz, gdy zwierze odejdzie ?

A jak myślisz ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro mar 14, 2012 13:55 Re: TYSKIE MRUCZKI X - to już dyszka Mrusiów! Potrzebne DS i

Ozzi zjadł odrobinkę saszetki , oczko bardzo brzydkie :( dostał leki a teraz spi .

A Mati dałam puszeczke gourmeta z drobiem , zjadła może 1/5 lub mniej , wieczorem spróbuję z mięsem z kurczaka ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro mar 14, 2012 18:28 Re: TYSKIE MRUCZKI X - to już dyszka Mrusiów! Potrzebne DS i

Bona

Obrazek Obrazek

Ozzinek

Obrazek

Prosiaczku [i] :(
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Śro mar 14, 2012 19:59 Re: TYSKIE MRUCZKI X - to już dyszka Mrusiów! Potrzebne DS i

Ojejku Ozzinku :( :( :( :(
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

[poprzednia][następna]