Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA DOM!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 12, 2012 19:04 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Ehhh tak bardzo bym chciała, żeby znalazł dom. On musi trafić do kogoś kto ma już Felv + chyba białaczkowce mogą być razem prawda?
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon mar 12, 2012 21:56 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Goyka pisze:Ehhh tak bardzo bym chciała, żeby znalazł dom. On musi trafić do kogoś kto ma już Felv + chyba białaczkowce mogą być razem prawda?

Zdania są podzielone, ale ze zdecydowaną skłonnością na "mogą" :)

RUDOLF jak nic!
Obrazek Stefanek Obrazek Bombuś

295955

Od: Pon gru 26, 2011 14:12

Post » Pon mar 12, 2012 22:29 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

hehehe;) No rzeczywiście wygląda jak Rudolf...a moja mama jak go zobaczyła, powiedziała że ma twarz jak człowiek;)

Dziś mnie nasz Bombaj zadziwił po raz kolejny. Już od niego wychodziłam, a rozmawiałam jeszcze z wetką, a on tak chciał mnie zatrzymać, że zarzucił mi łapki za szyję i się po prostu na mnie uwiesił! Przekomiczne to było;)
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Pon mar 12, 2012 23:03 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Kochany!! On tak bardzo potrzebuje swojego ludzia, że próbuje każdego w sobie rozkochać, żeby go zabrał ze sobą :cry: :cry:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon mar 12, 2012 23:14 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

bo on biedny nie wie, że najpierw rana musi się zagoić.

295955

Post » Wto mar 13, 2012 6:27 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

No musi, tylko dlaczego nie chce się zagoić? :cry:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto mar 13, 2012 6:38 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Wpłynęły kolejne pieniążki dla Bombaja :lol: Bardzo dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu: P.Jakub po raz kolejny wpłacił 30 zł i psotny kot kolejny raz również 30 zł. Dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu: Prowadzę "księgowość" Bombaja, wszystko dokładnie zapisuję.

ewar

Post » Wto mar 13, 2012 8:46 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Cały czas się zastanawiam, czy białaczka może aż tak hamować proces gojenia. Jeśli Bombaj-Rudolf zaraził się stosunkowo niedawno, to tak naprawdę białaczka wcale nie musi mieć jeszcze wpływu na organizm. Jakoś mi umknęło czy miał robioną morfologię i jakie wyniki, więc tak tylko gdybam.
Wydaje mi się, że gdzieś faktycznie może być odłamek choćby najmniejszy z najmniejszych. Biedne to kocisko. :cry:

Gdy znalazłam Stefana, też miał kilka ran (nie tak poważnych). Białaczka była wtedy w stopniu sporo bardziej zaawansowanym niż teraz, a goiło się normalnie. Całkowicie normalnie.

295955

Post » Wto mar 13, 2012 9:12 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

On przyjechał już w trakcie kuracji antybiotykami, poza więc testami nie miał badań.Teraz czekamy kilka dni, żeby można było zrobić wymaz. Wetka miała z nim pojechać na rtg, ale nie wiem, czy to już zrobiła.Wieczorem będę w lecznicy, popytam.Prawdę mówiąc, nie rozumiem dlaczego to tak się paprze. Coś wetka wspominała o gronkowcu, ale do tego potrzebny jest wymaz.

ewar

Post » Wto mar 13, 2012 10:39 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Wczoraj wetka mówiła, że RTG jej pokaże to co chce tam zobaczyć i ewentualnie pozwoli jej to wykluczyć, że np. jest tam w ranie odłam kostny...a ma podstawę, żeby to podejrzewać po tym w jakim stanie był ząb w tym miejscu.

Mnie pociesza fakt, że ten kot się naprawdę dobrze czuje. Biega jak szalony i mam wrażenie, że z każdym dniem coraz bardziej;)
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Wto mar 13, 2012 12:08 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

No właśnie, diagnoza jest tu najistotniejsza. A w ogóle to skłaniam się ku powtórzeniu testu, tylko na FeLV tym razem, bo kot coś podejrzanie w dobrym stanie jak na białaczkowca.Najpierw jednak coś z tą raną trzeba zrobić.

ewar

Post » Wto mar 13, 2012 12:19 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

baner widze zie zawiesil
musze go zlinkowac jeszcze raz
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Wto mar 13, 2012 12:26 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hjz2m][img]http://tiny.pl/hpg37[/img][/url]

Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Wto mar 13, 2012 19:09 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Zapłaciłam wetce 100 zł, czyli to, co było na koncie Bombaja.Jutro we wczesnych godzinach popołudniowych zabierze Bombaja na prześwietlenie.Mam nadzieję, że coś się wyjaśni, że skonsultują może ten przypadek.Wetka zastanawia się nad sterydem, ale najpierw wymaz, za kilka dni.Bombaj jest kochany, przytula się, mruczy, no słodki jest bardzo.Biedny nie rozumie, że musi tam siedzieć. To taki fajny kot. Wetka mówi, że nie ma w ogóle objawów, żaden węzeł nie jest powiększony, dziąsła ładne, oczy, uszy, gardło wszystko czyste, osłuchowo też w porządku.Zachowanie również nie wskazuje na jakikolwiek dyskomfort.Przedziwne to wszystko.Oby wreszcie było wiadomo, co to jest, bo wtedy nie będzie leczenia w ciemno.

ewar

Post » Śro mar 14, 2012 19:19 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Bombaj miał dzisiaj zrobiony rtg. Dwa zdjęcia, musiał być lekko uśpiony. Koszt 60 zł, dodam dla porządku.
Otóż, nic niepokojącego na zdjęciach nie ma.Jedno wyeliminowane.Teraz trzeba czekać na wymaz, będzie w poniedziałek.Przemywam mu tę ranę srebrem koloidalnym, to nie zaszkodzi.Dzisiaj nawet nie wyglądała tak źle.
Bombaj był zawiedziony, że to ja przyszłam, nie Kasia :wink: Musiałam go trochę wyczesać, bo leni się bardzo.No, przystojniak z niego, że coś.Naprawdę! Jest puchaty i czyściutki, taki biszkopcik. Kokiet z niego, jakaś miła Pani w lecznicy kupiła mu taki przysmaczek-kiełbaskę. Ale się cieszył, mruczał i barankował. Ma teraz zwyczaj wskakiwania do brodzika, wywala brzuch, ale głaskać po nim się nie pozwoli.To typowe dla kocurów, które zostały wykastrowane w dojrzałym, że się tak wyrażę wieku.

ewar

[poprzednia][następna]