Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 12, 2012 10:13 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

.
izka53 pisze:Skleroza zarażliwa jest na pewno, ale czy dziedziczna 8O . Moja mama teraz dopiero zaczyna dostawać / 87 lat / , a ja mam od dawna :oops:
Co do gastro - ja się boję strasznie, dość się napatrzałam, jak woziłam pacjentów na badania - fajnie to wygląda na ekranie , ale ja mam tak silny odruch wymiotny, że na sam widok dostawałam czkawkę :oops: . No i kolonoskopię tez znam raczej z tej drugiej strony, tzn z płukania pacjenta przez badaniem :oops: :evil:

To tylko moje małe maupy twierdzą, że dziedziczna :evil: .
Żeby usprawiedliwić swoją postepującą :ryk:
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Pon mar 12, 2012 10:19 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

No tak...jak to się mówi, biore dzidę i idę :D .
Trzeba by zrobić coś produktywnego...
Choćby sobie krzywdę :ryk: .
Miłego dnia Wam życze, moje kochane :D !
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Pon mar 12, 2012 13:39 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Wiktor słodki w tej czapce.
Bezbłędnie rozpoznany także przez Łukasza.
A to spojrzenie...
Tego spojrzenia brakuje jak się wchodzi do Ciebie, zawsze tak patrzył na mnie, patrzył i...
wiedział wszystko z czym przyszłam i jak głupia tym razem byłam...
To jest jeden z TYCH kotów...
Z resztą, każdy kot jest TEN...

U nas płaczu dzień drugi..
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Pon mar 12, 2012 13:53 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Miłego dnia Gosiu i kotki!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon mar 12, 2012 20:49 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

vip0 pisze:
izka53 pisze:Gosia, słuchaj Agaty :mrgreen: :ok:
Jak się rozłożysz na dobre, to żadnego nie nakarmisz :( i to przez dłuższy czas :evil:

Izuś, Agata to ma swoje problemy :( .
Wiem, że mogę na nią liczyć, ale teraz ma nad czym myśleć.
Mało w Częstochowie kociar :( .
Dobrze, że na niektóre można liczyć chociaż.

Małgosiu, bardzo Cię przepraszam, ale nie dam rady Cię zastąpić w karmieniu kociaczków.
Sterylki.
Czas, przy dobrej organizacji by się znalazł, tylko siły fizyczne już nie. Wiesz,że nie mam samochodu i wszystko opiera się na moich nogach, rękach i kręgosłupie.
Wklejam Ci zdjątka koteczki po sterylce, To mama Sewerka, która w zeszłym roku mnie pogryzła i podrapała i dała dyla, omijając mnie potem szerokim łukiem. Nie przeszkodziło jej to jednak podrzucić mi dwóch swoich córeczek. W tym roku się udało...Gwiazdeczka już po.... (teraz w łazience jest nowa koteczka, ale wcisnęła się w kąt i nie mam jak zrobić jej zdjęcia)

Obrazek Obrazek
Mania, Lucjan(*), Patysio, Severino, Kleo, Mafia, Tola,Lissy i Missy
ścieżka do nas:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171943
Obrazek

ilgatto

Od: Czw lis 03, 2011 23:25

Post » Wto mar 13, 2012 6:02 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Na dzień dobry.....
Poranna zabawa pod tytułem " Każda sznurówka ma dwa końce " :mrgreen: .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

vip

Post » Wto mar 13, 2012 6:05 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

:D :D :D
Dwa końce = dwa koty
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto mar 13, 2012 6:27 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

:ryk:
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Wto mar 13, 2012 7:15 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

jak widać, wbrew matematyce, czasami mogą być nawet trzy :ryk:

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

Post » Wto mar 13, 2012 7:40 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

dwa końca a koty sa trzy :ryk: no i problemik :)

dobry cioteczki :)
jak ja marzę o tym, żeby się wyspać... tak do oporu, ile wlezie....
myślicie ze w końcu dam radę?

miłego dzionka :)
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Wto mar 13, 2012 9:44 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Słuchajcie dziewczyny zauważyłam, że moja kotka zostawia suche w miseczce i nie wiem, czy to normalne na wiosnę, chociaż w poprzednie wiosny tego nie widziałam :cry: Niby zachowuje się tak samo, ale zaczynam sie martwić, a nie chcę ją ciągać do wet. jeżeli przesadzam. Karma ta sama co dotąd. Pije normalnie, sika, kupki są. Śmietankę wypiła. Kupiłam wczoraj kiteketa, żeby zobaczyć czy zje, trochę zjadła. Do tej pory to z Niką siedziała w kuchni i czekała na kolację, teraz nie.
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Wto mar 13, 2012 10:48 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

u mnie Bajoszka miewa takie humorki z jedzeniem ostatnio np rano nie tyka mokrego, ale potem widzę, że podjada suche w ciągu dnia więc się nie martwię (jest wesoła, siusia, pije, qoopoli) myślę, że jak i u ludziów tak i u kotków różnie bywa z apetytem
przypomniało mi się, że jakiś czas temu była nawet kilka dni na jedzenie obrażona (ale jak nie widziałam musiała jeść, tak wnioskuję po znikających porcjach)

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

Post » Wto mar 13, 2012 10:54 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Spróbuj z innymi karmami, stara mogla się znudzić, zwietrzeć w torbie, albo - jeśli to świeżo otwarte opakowanie, mogło być tak, że zmieniono recepturę i kot wyczuwa.
Może też mieć jakieś problemy z zębami czy dziąslami, wtedy zazwyczaj leci do michy, ale nie je albo tylko poskubie/powacha i odchodzi.
Jeżeli niczego nie chce, nawet przysmaczków, to raczej jest to powód do niepokoju i wizyty u weta
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto mar 13, 2012 11:56 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Zoska jaka ty fajna jesteś
Jak bede w okolicy to cie ukradne i podrzuce mojego zbója :P
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Wto mar 13, 2012 13:02 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

vip0 pisze:No tak...jak to się mówi, biore dzidę i idę :D .
Trzeba by zrobić coś produktywnego...
Choćby sobie krzywdę :ryk: .
Miłego dnia Wam życze, moje kochane :D !

Krzywdy sobie nie rób! A koty? :twisted: :mrgreen:
Miłego dzionka!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

[poprzednia][następna]