DT Smarti 8 ...Ufff...mamy nowego weta !!! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 11, 2012 15:12 Re: DT Smarti 8 ......

mam dwie wiadomości -dobra i złą..
dobra jest taka że:
był jeden tel o Gimliego !
zła jest taka że:
pani, nawet miła, chciała wziąć go "na już" i bez umowy :|
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie mar 11, 2012 23:55 Re: DT Smarti 8 ......

...no i wiadomość dnia!

przyjechała Alareipan i przywiozła Dużych chętnych na "interesujący dwupaczek" :D :kotek: :kotek: :mrgreen:

Duzi pochodzili , pozachwycali się i w efekcie ich zachwytów popartych naszą ( głównie Ani ) agitacją, do własnego czułego domku pojechali dziś....tadam...!!! Uleńka i Piesunio !!!!!

Uleńka pozostaje przy swoim imieniu,a Piesunio ma od dziś na imię Pafnucy 8O :mrgreen: :ryk:

Państwo bardzo mili,wrażliwi i świadomi a Duży pracuje w domu przy komputerze i czuję że Pafnucy będzie mu w tej pracy wiernie kibicował wylegując się na Jego kolanach :D
Uleńka mądralinska jak się wtuliła w dziewczynkę to nie mogła się odkleić :love:

Trudno było nam się pożegnać z tak cudownymi koteczkami ale jesteśmy z TŻ-tem przekonani że to domek jaki mogliśmy sobie tylko wymarzyć :love: :kotek: :kotek: :love:

MRAU na fb http://www.facebook.com/GrupaPomocyKotomMrau?ref=ts

bardzo prosimy polubić :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pon mar 12, 2012 7:43 Re: DT Smarti 8 ......

Polubione :ok:

Za koteczki w nowym Domku :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon mar 12, 2012 8:05 Re: DT Smarti 8 ......

no polubione - tylko jak dodać do grupy ?

Ulllllleńko , Piesiuniu - cudnego kociego życia na nowej drodze zycia :)
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pon mar 12, 2012 12:32 Re: DT Smarti 8 ......

nie mam pojęcia jak dodać do grupy-to chyba Jamkasica wie..

* Edytko-wiesz że niedłuo przybędziesz do mnie z dostawą swieżych :mrgreen: (w stanie,jak Ania określiła agonalnym :( ) paluszków :?: :D takie to są skutki wyjazdów kolejnych kiciów do domków :D :piwa: :ok: :ok: :ok:

..a u nas dziś od rana praca wre- Śnieżka po sterylce-już się wybudza :D

czyli teraz ogłoszenia ,z tego co wiem ma te stare - Kulka-ani jednego telefonu o nią nie było-zupełnie tego nie rozumiem :roll:
chyba Funio-bo chyba szalony Kot robiła-też ani jednego telefonu :roll:
i Gimli-był jeden głupi tel :oops: :roll: ale ogł.jest świeżutkie :D
dlatego nie wiem co się w takiej sytuacji jak Kulki i Funia robi-odnawia ogłoszenia,(w sensie robi nowe bardziej chwytliwe) czy co?

do pójścia do domu nadaje się już Figa-poszperam i wstawie te jej foty które mamy-jak się okaże że nie wystarczą to zrobimy nowe i poproszę serdecznie o ogłoszenie jej.

na razie muszą jeszcze chwilę zostać a więc do ogłoszeń będą w następnej kolejności-Maciuś-jeszcze trochę oswajania i leczenia glutka,
Zozol-jak wyzej,
Milka-próbujemy nowy lek na gluta-jak nie zadziała to pojedziemy na rentgen cyfrowy lub do prof.Galantego-bo już nie mam na nią pomysłu :roll:

nie do adopcji póki co są
Bonnie i Clyde-para modelowych dzikunków -ale nie takie atrakcyjne dwupaczki już żeśmy do domków wydawali :mrgreen: :ryk:
oraz Krówka-z ok tydzień planujemy jej sterylkę.

i nie ma więcej kota w zw. z powyżym patrz: * :lol:

smarti

Post » Pon mar 12, 2012 12:39 Re: DT Smarti 8 ......

EdytaB_a pisze:no polubione - tylko jak dodać do grupy ?

Ulllllleńko , Piesiuniu - cudnego kociego życia na nowej drodze zycia :)

Edytka, co chcesz dodać do grupy? To jest strona społecznościowa.
Może w narzędziach mam możliwość zrobienia tego o co Ci chodzi, ale nie rozumiem :oops:
Ostatnio edytowano Pon mar 12, 2012 12:42 przez magaaaa, łącznie edytowano 1 raz

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pon mar 12, 2012 12:42 Re: DT Smarti 8 ......

Smarti wiesz , że ja zawsze i chętnie (mój TŻ również, bo bardzo polubił Wasze towarzystwo :) )
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde

EdytaB_a

Post » Pon mar 12, 2012 14:07 Re: DT Smarti 8 ......

:D :piwa:

...mamy teraz kilka dni na przygotowanie wszystkiego na przyjęcie nowych biedaków :arrow: szczęściarzy i przegrupowanie pozostających kiciów tak aby zwolnić dwa największe pomieszczenia-"jedynkę" i "piątkę"-to dla tych który znają układ pomieszczeń naszego DT 8)

mam już wreszcie super porządny stojak (zrobiony za super porządne pieniądze :mrgreen: ) do lampy ozonowej-stojak lepszy od oryginalnego-pełna profeska :ok:

za każdym razem od chwili decyzji o przyjeżdzie nowych kiciów mam takie dziwne uczucie podenerwowania a właściwie lęku-kto przyjedzie, w jakim stanie, czy sobie poradzę, ile będzie smutku a ile radości..
każda śmiertelna choroba, każdy brak możliwości wyleczenia niesamowicie dołuje mimo że i tak często wiadomo że zrobić nic się nie dało..
oczywiście, pociesza to że można chociaż takiemu kotusiowi i tak skazanemu przez los na smierć, dać chociaż namiastkę domu i pozwolić poczuć szczęście i miłość od człowieka, ale nie wyrobiłabym prowadząc kocie hospicjium - a zdaje się że jest takie na forum..
jednak udane adopcje, "cudowne" ( czytaj: okupione ciężką pracą moją, mojego "sponsora" :1luvu: i weta :D ) wyleczenia, niewiarygodne przemiany i wieści o szczęśliwych kiciach ze szczęśliwych DS-ów :D są bardzo potrzebne aby móc dalej to ciągnąć..
dziś w nocy zasnąć nie mogłam właśnie przez to podenerwowanie które pojawiło się natychmiast,jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki po tym, jak mój TŻ podjął a raczej "tylko" wyartykułował naszą, przecież stałą decyzję, o chęci przyjęcia kolejnych tymczasków-tym razem paluszków..
przyjęłam już przecież dobrze ponad 60 kiciów i za każdym razem to samo dziwne uczucie..ciekawa jestem czy inni tymczasujący też tak mają...no i czy takie uczucie kiedyś zaniknie czy będzie zawsze?
czy to może dobrze dopóki jest bo jak go już nie ma to znaczy że wkrada się rutyna a to , jak wiadomo, często może być zdradliwe..

smarti

Post » Pon mar 12, 2012 15:33 Re: DT Smarti 8 ......

To masz Smarti "katzefieber" :mrgreen:

Relacjonuję :ok: :ok: Najpierw o Piesuniu... Wieczorem była miłość, dziś są rzeczy ważniejsze ;) Od rana niczym innym się nie zajmuje, tylko zwiedzaniem nowego M. Kota nieco zaskoczyło, że w jednym pomieszczeniu może być tyle sprzętu, ciągle w coś włazi, w nocy miał chyba czołowe z wazonem na stole, bo wazon był zrzucony. Rano natomiast miał bliskie spotkanie z gitarą. Zaliczył też glebę z łóżka, bo jeszcze nie wymierzył, w którym miejscu łóżko się kończy, a w którym zaczyna. Ale Tomek mówi, że chłopak jest skrupulatny i ambitny, i wydaje się, że szybko wszystko obcyka. Kuwetę i michy już ma namierzone ;) Jest też wątek horrorowy - rano Tomek nie mógł go znaleźć, bo Pafnucy postanowił spać na krześle wsunietym pod stół. Na szczęście zdążył chłopaka znaleźć nim dostał zawału, Tomek oczywiście, a nie kot, bo kot ogólnie był zaspany po aktywnej nocy i miał tę sytuację w nosie ;)

Uleńka natomiast ewidentnie gorzej znosi zmianę. Jeszcze nie kuwetowała, nie ma apetytu. Popołudniu Tomek kupi jej trochę mięska na zachętę. Za to ona preferuje pieszczoty i z rąk by nie złaziła.

Tomek musiał wyjść z domu na 2-3 h, ale ku swej radości córka Iwony faktycznie nie poszła do szkoły i siedzi u Tomka z kotami, więc są zaopiekowane.

Tomka niepokoi, że trochę kichaja oboje, ale kazałam się mu jeszcze nie martwić. Zobaczymy za 2-3 dni.

CDN.

PS. Odnowiłam ogłoszenia Kulki na gumtree i tablicy. Ale, jak już wcześniej wspominałam, do Figi to potrzebne są foty, bo te dwie, które są, to tak średnio ;)

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pon mar 12, 2012 15:35 Re: DT Smarti 8 ......

alareipan pisze:
PS. do Figi to potrzebne są foty, bo te dwie, które są, to tak średnio ;)

Zobaczę jakie mam i wrzucę , może będą się nadawały.

EdytaB_a

Post » Pon mar 12, 2012 15:50 Re: DT Smarti 8 ......

Alareipan-Ulunia na bank zaskoczy piersią kurczaka. (Tak w ogóle to ona lubiła też Conva bo wyjadała,swego czasu Pasztecikowi['] )
i uwielbia tez tę mielonkę z dużej puszki :D
Poza tym , jak wiadomo ona jest świeżo-2,5 tyg po operacji i jest w tej chwili kicią "obitą przez los" - ma więc prawo do melancholii..
ale apetyt u mnie miała szalony do wczoraj-wrecz niepokojący-bo jej nie wolno utyć-więc jest z nią wszystko ok.

u mnie nie kichały-mogły kichnąc-wiadomo-po to właśnie wet w "cenie" :ok: :wink: kota przez pierwszy czas poadopcyjny.
w tym suchym które dałam jest betaglukan wmieszany więc niech na razie innego suchego im nie dają -tylko to.
no i dziewczynki uprzejmie uprasza się o delikatnosć w stosunku do Uluni zwłaszcza a Piesunia oczywiście również :mrgreen:

Piesunia zderzenie z gitarą musiało go bardzo zaskoczyć :ryk: ogólnie to chciałabym go widzieć jak zwiedza-to musi być niezapomniany widok :love: :ryk:

foty Figi postaramy się zrobić w pierwszej wolnej chwili :D

smarti

Post » Pon mar 12, 2012 20:12 Re: DT Smarti 8 ......

smarti pisze:czyli teraz ogłoszenia ,z tego co wiem ma te stare - Kulka-ani jednego telefonu o nią nie było-zupełnie tego nie rozumiem :roll:
chyba Funio-bo chyba szalony Kot robiła-też ani jednego telefonu :roll:
i Gimli-był jeden głupi tel :oops: :roll: ale ogł.jest świeżutkie :D
dlatego nie wiem co się w takiej sytuacji jak Kulki i Funia robi-odnawia ogłoszenia,(w sensie robi nowe bardziej chwytliwe) czy co?

W sprawie Funia - robiłem mu ogłoszenia już dawno i mają bardzo słabą oglądalność. W tym samym czasie inne koty mają kilka razy tyle odsłon. Nie rozumiem dlaczego, bo przecież i zdjęcia fajne i tekst... Rzućcie okiem, może ktoś ma jakiś pomysł:
http://tablica.pl/oferta/funio---slodki ... DKIWw.html

A co do Milki - to mogę zrobić, tylko nie mam ani zdjęć ani tekstu :mrgreen:

Adam
aburacze

Post » Pon mar 12, 2012 20:48 Re: DT Smarti 8 ......

Rozumiem, że muszę odkopać umowę adopcyjną Uluni z Palucha?
Bardzo się cieszę i trzymam ogromne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za szybką aklimatyzację w nowym domku :D
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pon mar 12, 2012 21:39 Re: DT Smarti 8 ......

aburacze pisze: A co do Milki - to mogę zrobić, tylko nie mam ani zdjęć ani tekstu :mrgreen:

Adam

ja chciałam zrobić jej kilka fotek ale co sie schyliłam czy ukucnęlam to siedział mi już na kolanach i ze zdięć nici :)

a tu mam takie Fuńka

Obrazek

Obrazek

Obrazek

EdytaB_a

Post » Pon mar 12, 2012 21:47 Re: DT Smarti 8 ......

Funiek-jego wysokość królewicz drapaka :D

Aburacze-reczywiście-tekst świetny-foty prześlczne-nie wiem co może być.
dochodzę już do paranoi-może foty za ładne i ludzie sobie myślą że ma tak na stałe i że mu i tak dobrze więc nie ma sensu go brać?
sama nie wiem-może zrobić jakieś "biedniejsze" foty????

Bianka-a my się wczoraj głowiłyśmy na kogo jest Uleńka :roll: :ryk:

smarti

[poprzednia][następna]