Bezdomna Berta Tri kolorka w Ds, została Warszawianką :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw mar 08, 2012 10:32 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka Zachorowała. Walczymy !

Niosę dobre wieści Berta zjadła :) Obudziła nas miałczeniem, pod tytułem "Ja tu głodna, a Ty śpisz" :ryk: Dałam jej kurczaczka, "nie ona nie będzie tego jego jadła", dałam jej puszeczkę " nie, tego też nie będzie jadła"... poleciałam do sklepu kupiłam Gerberka z jarzynkami i mus z Gourmeta. Najpierw dałam jej Gerberka, Berta zrobiła minę o treści "chyba kpisz..." więc dałam jej Gormeta. Jadła aż jej się uszy trzęsły, oczywiście tylko troszkę żeby nie obciążać żołądeczka. Potem zrobiła obfite siusiu w kuwetce, zasyczała na koty i poszła na półkę się myć. :1luvu: Teraz śpi.

Gdyby jakaś ciocia chciała nam zrobić prezencik w postaci paczuszki Gourmetów wysłanych do nas będziemy bardzo wdzięczni. Kotom kupujemy wszelkie "mokre" ( puszki, gotowane mięsko) za nasze prywatne pieniążki, fundacji na to nie stać, a my chyba też nie udźwigniemy kupowania jej Gourmecików... :oops:

Z wielką radością przyjmiemy darowizny konto fundacji - można je odpisać od podatku.

Fundacja Pomocy Zwierzętom Bezdomnym "Szara Przystań"

Zabrze , 41-800
Ul. E. Czogały 9
IV od. PKO BP SA w Zabrzu 27 1020 2401 0000 0202 0240 5868 z dopiskiem "Darowizna dla Berty".

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Czw mar 08, 2012 16:24 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka Zachorowała. Walczymy !

Ja podczytuję :twisted:

Z niecierpliwością czekałam, aż pojedzie do domku, ale poczekamy na finał.

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Czw mar 08, 2012 18:23 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka Zachorowała. Walczymy !

Oj Berta nasza biedna znów nie je... byliśmy na zastrzykach i na kroplówce... Do tego wszystkiego płyn przelał się w okolicy nogi, nie powinno to Bertę boleć, ale boli, bo jak dotknęłam to mnie pacnęła łapką... ma legowisko pod łóżkiem i tam sobie leży... Kciuki nadal potrzebne.
Dobrze, że podczytujecie :ok:

OlaLola

Post » Czw mar 08, 2012 18:48 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka Zachorowała. Walczymy !

Tak to jest.Wzloty i upadki.Ale będzie ok. :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt mar 09, 2012 10:38 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka Zachorowała. Walczymy !

Jedyne co nam się udaje wepchać w Bertę, a w zasadzie ona ma na to jeszcze jakąkolwiek ochotę jest szynka. Nie je jej oczywiście nie wiadomo jak dużo, raptem pare malusich kawałeczków, ale chyba lepsze coś niż nic. Na pierwszą jedziemy do weta. Nie wiem czy nie będziemy robić badań, od dziś też mój wet ma morfologię, z czego bardzo się cieszę. Od jakiegoś czasu już ją planował, a dziś ma przyjechać :) To dobrze, bo nie trzeba będzie wysyłać krwi, lub jeździć do weta, który ma ją na miejscu. Berta trochę się potulała, udało mi się w nią wpoić biostyminę w strzykawce, ale jak widzi siemie lniane to już kręci łepkiem i wyluwa ile się da. Więcej jest tego siemienia na mnie niż w niej...

OlaLola

Post » Pt mar 09, 2012 10:42 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka Zachorowała. Walczymy !

Nastka, nasza tymczaska (2-3 letni kotka) zachorowała na kalici. Przez 3 tygodnie tylko leżała na jednym boku.Nadżery, pieniła sie śliną, zatkany nos...
Przez 3 tygodnie karmiliśmy ją strzykawką i kroplówkami. Czasem pomagało wylanie odrobiny conwy na dłoń i wtedy zlizywała.Czasem maczanie palców dawało jakis efekt. Ale głównie była strzykawa. Weci załamywali ręce nie dając jej szans ale udało się.
Żyje ,do dziś boi się brania na ręce.

Uda się.Trzymam mocno kciuki :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt mar 09, 2012 17:01 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka Zachorowała. Walczymy !

U weta spędziliśmy dziś z Bertą 2 godziny, robiliśmy badania, morfologię, biochemię wszystko jest ok. Berta miała też test na białaczkę i FIV wynik negatywny. Robiliśmy też USG bez zmian, RTG nie wyszło bo Berta się ruszała, potrzebna by była jeszcze jedna osoba do trzymania jej....
Wyniki przepiszę w weekend
Zapłaciliśmy 60zł za morfologię i biochemię
65 zł za test
RTG nie wyszło, więc wet nie policzył,
USG gratis.

OlaLola

Post » Pt mar 09, 2012 20:07 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka Zachorowała. Walczymy !

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

coztego

Od: Czw cze 29, 2006 19:22

Post » Sob mar 10, 2012 10:18 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka Zachorowała. Walczymy !

Jedliśmy ( dla odmiany kocie jedzonko, a nie mielone :roll: ) i piliśmy wodę z miseczki :) Ogólnie Berta chodzi, miauczy i nadrabia stan gdy nie domagała w burczeniu na koty :ryk: Oby było już tylko lepiej.

OlaLola

Post » Sob mar 10, 2012 20:29 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka Zachorowała. Walczymy !

Trzymam kciuki :ok: :ok: :ok: Olu dalej potrzebujesz tych Gourmetów dla Berty?

basiula

Od: Pt lut 17, 2012 22:43

Post » Sob mar 10, 2012 21:08 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka Zachorowała. Walczymy !

Ola to kotka, o której mówiłam już po sterylce, miała 5 małych. Dziewczyny się zrzuciły na zabieg. Czarne coś zniknęło, może do domu wróciło :roll:

Kciuki za Bertę :ok:

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Nie mar 11, 2012 9:25 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka Zachorowała. Walczymy !

basiula pisze:Trzymam kciuki :ok: :ok: :ok: Olu dalej potrzebujesz tych Gourmetów dla Berty?

Nie, nie potrzebuje. Berta je już wszystko, przeszło jej wybrzydzania. Ładnie wcina zarówno gotowane jedzonko, jak i puszeczkę :)

OlaLola

Post » Pon mar 12, 2012 17:06 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka Zachorowała. Walczymy !

Berta uwielbia się tulić, jest przy tym też masażystką. Na koty w zasadzie już nie buczy, od czasu do czasu pogoni któregoś, ale nie jest to groźne :) No i wywala brzusio do głaskania. Fajny z niej kotek :1luvu: :ok: :kotek:

OlaLola

Post » Pon mar 12, 2012 17:08 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka Zachorowała. Walczymy !

Gratuluję wyników :ok: i trzymam kciuki za przyszły domek :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon mar 12, 2012 17:24 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka Zachorowała. Walczymy !

Myślę, że basiula będzie miała bardzo fajnego kociego przyjaciela, a Berta zasługuje na wspaniały domek, w którym będzie kochana i bezpieczna :) Cieszę się, że będzie mogła wychodzić na balkon, bo będzie miała namiastkę "wolności".

OlaLola

[poprzednia][następna]