Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 6.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 09, 2012 20:55 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 6.

MalgWroclaw pisze:ruda, możesz już zdjąć banerek Koci. Dziękuję :1luvu:

ok super ,że wszystko poszło tak szybko :ok:
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Sob mar 10, 2012 6:13 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 6.

Miau wszystkim.
Duża dziś miała psie przygody. Koty przyszły zjeść, ale duża, idąc do jednego miejsca, z daleka widziała stojącego tam psa, więc zawołała koty i poszła gdzieś indziej. No, ale do tamtego miejsca też musiała iść, więc poszła. To jest pies, którego ludzie wypuszczają od lat, jest bardzo łagodny. Duża zaprowadziła go kawałek dalej i dała mu zjeść, a koty się prawie go nie bały i też jadły.
Ale duża jest zła, bo mówi, że za chwilę będzie karmić całą dzielnicę.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob mar 10, 2012 6:23 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 6.

I jeszcze miauknę, że duża już dziś mnie wysmarowała
Fasolka :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob mar 10, 2012 7:39 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 6.

Cześć, Fasolko. :D
Do naszej Dużej też bez przerwy ktoś przychodzi, Duża już w trzech miejscach na dzielnicy karmi bezdomniaki i się martwi, że już ma jedzenia mało, a ciągle jakiś nowy bezdomniak sie pojawia. Duża mówi, że nam nie zabraknie, ale ja tam nie wiem... :?
Zosia
.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Sob mar 10, 2012 7:46 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 6.

Miau Fasolko, miau Zosiu i wszyscy!
Nasza Duża ma tak samo - kiedyś karmiła na naszym podwórku i nie było jej krótko, a teraz karmi na 3 podwórkach i nie ma jej dłuuuugo
(jakieś półtorej godziny :twisted: - duża )
I strasznie dużo jedzenia wynosi. A do domu nic nie przynosi, chyba że czasem - koty :twisted:
Sabcia
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob mar 10, 2012 7:50 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 6.

jolabuk5 pisze:Miau Fasolko, miau Zosiu i wszyscy!
Nasza Duża ma tak samo - kiedyś karmiła na naszym podwórku i nie było jej krótko, a teraz karmi na 3 podwórkach i nie ma jej dłuuuugo
(jakieś półtorej godziny:twisted: - duża ) I strasznie dużo jedzenia wynosi. A do domu nic nie przynosi, chyba że czasem - koty :twisted:
Sabcia

Cześć Sabciu. :D
A nasza Duża to czasem przyniesie, ale częściej wynosi. Takie ma pudełka, i tam sobie pisze, co dla których bezdomniaków jest. A ostatnio to gania takiego wielkiego biało rudego kocura, i mówi, że nam do domu przyprowadzi na trochę. Już ja znam to trochę...Alek też miał być na trochę, i co? Żeby to choć jakas koleżanka, ale nie, Duża samych wielkich facetów do domu sprowadza. :evil:
Zosia.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Sob mar 10, 2012 9:48 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 6.

A do nas wiecznie kotki trafiają. Duża chciała w zeszłym roku złapać kocura, ale uciekł. Nie chcę już żadnego nowego kota w domu :?
Duża czyta podejrzaną książkę, mówi, że człowiek uczy się kotów całe życie.
Frania
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob mar 10, 2012 9:49 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 6.

MalgWroclaw pisze:A do nas wiecznie kotki trafiają. Duża chciała w zeszłym roku złapać kocura, ale uciekł. Nie chcę już żadnego nowego kota w domu :?
Frania

Franiu, ja też bym już nie chciała żadnego kota w domu...
Bo jak nowy przychodzi, to Duża tylko nad nim wydziwia. :(
Zosia.

vip

Post » Sob mar 10, 2012 9:54 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 6.

Czesc
U nas leniwy poranek po wczorajszych nerwach.
Pani Alinka nas dorwala rozbroila z pazurkow i wyczesala po swojemu,czyli wszedzie :oops:
Duza zdrajczyni nas przytrzymywala :roll:
Gucio z fochem
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Sob mar 10, 2012 9:56 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 6.

A u mnie zawsze są chłopcy, Duża mówi, że kocurki są mniej grymaśnie niż kotki :roll:
Ja tam nie wiem, chociaż w DT była kotka i mnie strasznie goniła:(
Wiecie, dziewczynki, bądźcie dumne z waszych Dużych!
Badylek mruczący do panienek F i P
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Sob mar 10, 2012 11:26 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 6.

MalgWroclaw pisze:A do nas wiecznie kotki trafiają. Duża chciała w zeszłym roku złapać kocura, ale uciekł. Nie chcę już żadnego nowego kota w domu :?
Frania

Co czyta?
To moze byc cos o nas :roll:
Gucio zatroskany
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Sob mar 10, 2012 11:44 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 6.

anulka111 pisze:
Frania

Co czyta?
To moze byc cos o nas :roll:
Gucio zatroskany

"Jak kot z kotem czyta". I myśli, że będzie od tego mądrzejsza. A wszyscy wiedzą, że głupia jest.
Frania
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob mar 10, 2012 11:48 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 6.

Dostałam trzy serca kurzęce (ze świeżo kupionej puli bezdomniaków) i zjadłam sobie :D
Fasolka

Przekabaciłam resztę, podsuwając im próbkę Senior Consult Stage 1 RC ("odpowiedni poziom energii, dostosowany do kotów dojrzałych"), którą dostałam w gabinecie (tzn. wyprosiłam).
I wszystkie - łącznie ze mną - są zadowolone :piwa:
duża
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob mar 10, 2012 12:17 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 6.

MalgWroclaw pisze:I wszystkie - łącznie ze mną - są zadowolone :piwa:
duża

To dobrze :D Zapowiada się miły weekend :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Sob mar 10, 2012 12:28 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 6.

Fasolko, fajnie że się znowu załapałaś na serduszka. :D Kot powinien dostawać to co lubi!

Zosiu, Franiu, Badylku, nasza nie ma pudełek tylko takie tacki i na tym wynosi. A koty u nas bywają różne, chłopcy i dziewczynki - i powiem wam , że nie ma reguły. Ja w sumie wolę mieć koleżanki, ale niektórzy chłopcy są fajni, np. Saba. A niektóre dziewczynki okropnie się zachowywały, np. Melania. W naszym domu było już bardzo dużo tymczasowych kotków, więc mamy doświadczenie, niestety :twisted:
A teraz znowu grożąnam 2 kocury - podsłuchalam! 8O
Sabcia doswiadczona (przez Dużą)
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56