Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 06, 2012 21:15 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Jako najgorsze świństwo z dzieciństwa wspominam kaszę manną i owocową zupę :evil:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Wto mar 06, 2012 21:18 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

o mamo... żadne budynie...
ja mam odruch wymiotny na sam zapach gotowanego mleka.....
moje biedne dziecko kochające mannę miało ją gotowaną na wodzie i potem dolewalam rozrobione mleko w proszku, które nie wymaga gotowania.... musiałam sobie jakos radzić ;)

Mario.... no jak bez dziewuszek i reszty ferajny to ja bym też focha walnęła...a co....

kurde... miałam się odchudzać...
spada powolutku całkiem ładnie i co? mąż mi grzane piwo podstawił pod nos...
że niby na zdrowie ma mi pójsc....
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Wto mar 06, 2012 21:19 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

kamari pisze:Jako najgorsze świństwo z dzieciństwa wspominam kaszę manną i owocową zupę :evil:

a fuj.....
zupa owocowa jest niejadalna....
bo jak mozna jeść kompot z kluskami...
bleeee......
manna też niekoniecznie.... mąż za to uwielbia ;)
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Wto mar 06, 2012 21:28 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

johaśka pisze:a fuj.....
zupa owocowa jest niejadalna....
bo jak mozna jeść kompot z kluskami...
bleeee......

A jeszcze kompot skrzyżowany z kisielem / bo mój TŻ lubi zaciągniętą mąką ziemniaczaną / 8O
Fuuuuuujjjjjj
Na koloniach to serwowali, ale potem zawsze rzygałam, bo na ogół w trosce o dzieci zmuszali do jedzenia :evil:

Też nienawidzę zapachu mleka, w ogóle po mleku mam sensacje obukońcowe , ale manna na gęsto, z masełkiem na wierzchu i polana domowej roboty truskawkami zaprawionymi w samym cukrze, to pycha / ran na 30 lat / :mrgreen:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Wto mar 06, 2012 21:46 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

no nie, mleko to ja mogę... zimne do kawy :)
mnie też takim świństwem karmili na koloniach :) matko,to były czasy :)

uciekam się położyć bo małż mnie wygryzl od kompa i znowu musze z telefonu pisać :/
spokojnej nocy cioteczki
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Wto mar 06, 2012 22:17 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Uwielbiam mleko w każdej postaci, budynie, kisiele takoż. :mrgreen:
JJ nienawidzi mleka i do ust nie weźmie. Ewentualnie kefir, albo maślankę. :piwa:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro mar 07, 2012 7:50 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Się witam, cokolwiek niewyspana...bo Aleczek sie nudził :? .
Już skapitulowałam i pogodziłam sie z tym, że Aluś nie będzie kotem wychodzącym.
Nie wiem, może na agorafobię jakąś cierpi albo co.
W każdym razie zdecydowanie najlepiej mu w domku i już.
To przecież go nie będę o jakieś wyjścia na siłę molestować.
Tak więc kuweta wróciła.
Dzięki niebiosom oraz temu, kto wymyślił żwirek silikonowy, na jednego kota starczy.
Chociaż Aluś też potrafi nasiurać.
No ale na szczęście ostatnio kupiliśmy cały woreczek żwirku silikonowego w tesco, promocja była, kosztował 14 złotych.
Moje koty omijają kuwetę szerokim łukiem.
Najprawdopodobniej kojarzy im sie z niemożnościa wychodzenia.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Śro mar 07, 2012 8:02 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

helołek z rana ;-) a jak zdrowie rodzinne ?
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Śro mar 07, 2012 8:10 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

mamaGiny pisze:helołek z rana ;-) a jak zdrowie rodzinne ?

Cześć, Gosieńko, no chociaż na Ciebie można liczyć o tej dzikiej porze :1luvu: .

Większa Duża dalej kaszle, charczy, gorączkuje i słabuje...ale teraz będzie brać dopiero drugą dawke antybiotyku, więc cudów się nie spodziewam :( .
Mniejsza Duża w dobrej formie :ok: .
Duża Duża wypiła kawę i podejrzliwie patrzy na mniejszą Dużą :?
Pusiek kicha :strach:.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Śro mar 07, 2012 8:15 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

U nas tak samo - słychać kichanie, kaszel, charkanie. Ale pomału zaczyna być lepiej.
Na szczęście z kotami ok.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro mar 07, 2012 8:18 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Bazyliszkowa pisze:U nas tak samo - słychać kichanie, kaszel, charkanie. Ale pomału zaczyna być lepiej.
Na szczęście z kotami ok.

Cześć, Dorotka :D .
To bardzo się cieszę, że już lepiej się czujesz oraz mężczyźni Twoi :D .
Podejrzewam, że u nas też będzie charkot ogólny, i to niedługo.
Grzes mojej Roksany zachorował w sobotę, a ją dopiero wczoraj rozłożyło :? .

vip

Post » Śro mar 07, 2012 8:22 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

vip0 pisze:Się witam, cokolwiek niewyspana...bo Aleczek sie nudził :? .
Już skapitulowałam i pogodziłam sie z tym, że Aluś nie będzie kotem wychodzącym.
Nie wiem, może na agorafobię jakąś cierpi albo co.
W każdym razie zdecydowanie najlepiej mu w domku i już.
To przecież go nie będę o jakieś wyjścia na siłę molestować.
Tak więc kuweta wróciła.
Dzięki niebiosom oraz temu, kto wymyślił żwirek silikonowy, na jednego kota starczy.
Chociaż Aluś też potrafi nasiurać.
No ale na szczęście ostatnio kupiliśmy cały woreczek żwirku silikonowego w tesco, promocja była, kosztował 14 złotych.
Moje koty omijają kuwetę szerokim łukiem.
Najprawdopodobniej kojarzy im sie z niemożnościa wychodzenia.

Kotek, a może któreś jest zaborcze przy hm, korzystaniu z kuwety?
Odkąd nie ma Dawcia reszta załatwia się zgodnie, a wcześniej rzeczony jak lew bronił swojego kawałka podłogi i nieswojego przy okazji. Masz tam jakieś bijące się osobniki?

liszyca

Od: Pon maja 16, 2011 15:10

Post » Śro mar 07, 2012 8:33 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Nie mam, Ania, one nawet bez kuwety niespecjalnie sie leją.
Kuweta nie była potrzebna, bo inne moje koty wogóle z niej nie korzystają, one uwielbiaja wychodzić.
Została przyniesiona tylko na potrzeby Aleczka, i tylko on z niej korzysta.
Inne ją omijają :? .

vip

Post » Śro mar 07, 2012 8:53 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

dobry :)

no ja też od ponad 2h na nogach....
odstawiłam Mlodsza babę do przedszkola, Satrszą do szkoly i..... piję małą kawkę z dużą ilością mleka :)

dziewczyny to co mam(y) za oknem to chyba wiosna...
słonko świeci, kit że lekko mroźnawo ale życ się chce....
normalnie aż się rano chce wstawać :)

a propos żwirku....
jakiś czas kupowałam biedronkowy ale skubani wycofali i nie ma w stonce żwirku...
kupiłam z braku kasy lidlowy i wg mnie nie jest zły....
da się wytrzymać a i Rudemu nie przeszkadza więc co będę cudować ;)

Gosia odpędzaj choróbska od was....
a Duża Duża niech śpi ile wlezie.....

miłego dnia cioteczki :)
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Śro mar 07, 2012 9:06 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Jakby Alutek taki chciał, to byłoby dobrze :evil: .
Ale nie, Hrabia tylko do silikonu wali :evil: .
A ja na zasadzie, że " pan każe, sługa musi " szukam, gdzie najtańszy.
To ci paniczyk, nie to co my, prostaki :ryk: :ryk: :ryk: .

vip

[poprzednia][następna]