3xG + R + Lolka na koloniach. Piękna wiosna tej jesieni

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 21, 2012 8:56 Re: 3 x G +R - vol.IV. Co zamiast kołnierza???

andorka pisze:Inga, załozenie kołnierza z szelkami, a nie z samą obrożą?

taaa, z szelkami :roll: problem w tym, że Gadżet nienawidzi przemocy wszelakiej, a ponieważ nie jest normalny - jakiekolwiek coś na sobie uważa za przemoc :( nawet przykrycie kocem jest powodem do paniki. Dziwne, że obróżki gumowanej nie zauważa, no ale ona nie ogranicza mu pola widzenia... histeria się rozpoczyna już w momencie próby owinięcia kociej szyi tym kołnierzem, a potem to jest już tylko gorzej :(
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto mar 06, 2012 9:37 Re: 3 x G +R - vol.IV. Plus Misiek na dt

nudno było, czyż nie? bo co to za atrakcja jeden trędowaty w domu, a reszta całkiem zdrowa? żadnych znalezionych kociąt pod marketami? trochę problemów w relacjach damsko-męskich między dwunożnymi, ale cóż, w najlepszych domach się zdarza, nie? no więc żeby dobić chyba niemęża...

Misiek pewnie miał być całkiemrasowy-bazarowy. Przynajmniej na to wskazują "okulary" dokołooczne i język do kolan... cała reszta jakoś nie wyszła. Zdarza się. - jakby rzekł zapewne mój ukochany K.V.
Misiek mieszkał z Panią Alkoholiczką, ale wziął się i popsuł - zrobiła mu się dziura w nodze. Więc Pani Alkoholiczka stwierdziła, że wizyta u weta z pewnością będzie kosztować więcej niż dwie flaszki i postanowiła Miśka uśpić, bo po co jej taki popsuty... W sąsiedztwie Pani Alkoholiczki mieszkała Pani Jola, sama posiadająca sunię ze schroniska. Dogadały się i Misiek zamieszkał z Panią Jolą. Kilkanaście wizyt u weta, miliardy zastrzyków i Misiek się naprawił. Tymczasem Pani Alkoholiczka chyba przeżywała kryzys finansowy, bo wytrzeźwiała i ... przypomniała sobie o Miśku. W biały dzień napadła na Panią Jolę, biła ją pięściami i kopała, korzystając z tego, że Pani Jola jest osobą nie do końca pełnosprawną ruchowo, a poza tym ściskała Miśka i chroniła go własnym ciałem przed atakiem jego byłej opiekunki. Ktoś wezwał policję, zrobiono obdukcję, itd. Misiek wychodził na spacer albo w środku nocy, albo wyprowadzali go życzliwi sąsiedzi-mężczyźni... Ale to nie jes rozwiązanie. Pani Jola nie chce już mieszkać w pobliżu Pani Alkoholiczki. Boi się o siebie i o swoje psy. Pani Jola wyprowadza się. Daleko na południe. Niestety wszystkie sprawy związane z remontem przyszłego mieszkania, z przeniesieniem dokumentacji medycznej i przeprowadzką trochę potrwają, a Miśka należało jak najszybciej usunąć ze wzroku i zasięgu Pani Alkoholiczki.
Pani Jola ma znajomą w okolicy, znajoma jest szefową naszego kumpla Wojtka, którego część z Was zna. No i tak wczoraj wieczorem przyjechał Misiek do nas. Z własnym gumowym bałwankiem i wiaderkiem gotowanego kurczaka.
Mam nadzieję, że jak wrócę - wszyscy czworonożni mieszkańcy naszego domku będą żyć i to w stanie nienaruszonym...

Georg-inia

Post » Wto mar 06, 2012 9:38 Re: 3 x G +R - vol.IV. Plus Misiek na dt

niech się ułoży dwunożnym i więcejnożnym. Smutne to, co piszesz o ludziach... a
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto mar 06, 2012 9:41 Re: 3 x G +R - vol.IV. Plus Misiek na dt

O matko, Inga, u Was nie może być normalnie :strach: czekamy na fotki :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto mar 06, 2012 11:39 Re: 3 x G +R - vol.IV. Plus Misiek na dt

jezu.....:strach:
masz 2 psy? 8O
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto mar 06, 2012 11:48 Re: 3 x G +R - vol.IV. Plus Misiek na dt

magdaradek pisze:jezu.....:strach:
masz 2 psy? 8O

dwa psy, dwa i pół kota i mole :roll:
nie jestem zachwycona, wierzcie mi. Wiesiek - jeszcze mniejszym zachwytem pała. Tym bardziej, że Misiek okazał się być psem bardzo zsocjalizowanym i usiłował w nocy wywalić nas z łóżka. Na szczęście on kurdupel mały.
W dodatku to imię :roll: nikt już u nas nie wie, czy mówimy do siebie nawzajem czy do psa.

Georg-inia

Post » Wto mar 06, 2012 11:49 Re: 3 x G +R - vol.IV. Plus Misiek na dt

Georg-inia pisze:W dodatku to imię :roll: nikt już u nas nie wie, czy mówimy do siebie nawzajem czy do psa.

:ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto mar 06, 2012 12:01 Re: 3 x G +R - vol.IV. Plus Misiek na dt

Georg-inia pisze:
magdaradek pisze:jezu.....:strach:
masz 2 psy? 8O

dwa psy, dwa i pół kota i mole :roll:

A Ty się Madzia zastanawiasz nad jednym malutkim grzeczniutkim koteczkiem :wink:

Georg-inia pisze:W dodatku to imię :roll: nikt już u nas nie wie, czy mówimy do siebie nawzajem czy do psa.

:ryk: :ryk: :ryk:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto mar 06, 2012 12:05 Re: 3 x G +R - vol.IV. Plus Misiek na dt

co 2 Miśki to nie jeden :ok: :ok:

jakby było mało to mogę jeszcze jednego dorzucić 8) :twisted:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto mar 06, 2012 12:18 Re: 3 x G +R - vol.IV. Plus Misiek na dt

jakby mało było to ja mogę Żabkę ona jak pół psa
2 psy się lepiej chowają
:mrgreen:
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Wto mar 06, 2012 12:21 Re: 3 x G +R - vol.IV. Plus Misiek na dt

ruru pisze:co 2 Miśki to nie jeden :ok: :ok:

jakby było mało to mogę jeszcze jednego dorzucić 8) :twisted:

Miśki aktualnie trzy: Duży, Mały i Czworonożny. Oprócz tego - kilka pluszowych...

Magija, nie chcę Żabki, ona gryzie. Misiek zresztą też :roll: Jedyny plus jaki przewiduję w tej sytuacji, że może Rastek schudnie choś trochę :oops:

Georg-inia

Post » Wto mar 06, 2012 12:26 Re: 3 x G +R - vol.IV. Plus Misiek na dt

Rastek na pewno schudnie :ok:
a jak szybko jedzenie z misek znika jak są 2 psy
raz dwa i po karmieniu
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Wto mar 06, 2012 12:32 Re: 3 x G +R - vol.IV. Plus Misiek na dt

Żabka :twisted:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto mar 06, 2012 12:35 Re: 3 x G +R - vol.IV. Plus Misiek na dt

Magija pisze:Rastek na pewno schudnie :ok:
a jak szybko jedzenie z misek znika jak są 2 psy
raz dwa i po karmieniu

chciałabym! tak to ja mam bez drugiego psa - raz, dwa micha pusta. Oprócz tego wyżarte kocie chrupki, ogórki kiszone, rzodkiewki, pomarańcze i inne, jadalne rzeczy. Natomiast Misiek jest podobno niejadkiem. I nie umie jeść chrupków. Mam mu kurę gotować :strach: Podobno apetyt ma większy wieczorem i wtedy jest szansa, że zje... u mnie tam zeżarł już rano :roll: może mu namaczeć te chrupy? co? przeciez ja ocipieję z tym kurczakiem! Szefowa Wojtka też, bo obiecała dowozić żarcie dla Miśka co kilka dni...

Georg-inia

Post » Wto mar 06, 2012 13:49 Re: 3 x G +R - vol.IV. Plus Misiek na dt

8O

:ryk:

Psy są superaste!

A do kiedy jest przewidywany czas pobytu Miśka u Was? :)

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

[poprzednia][następna]