Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Tweety pisze:zgodnie z zapowiedziami organizujemy się na 2 weekendy festiwalowe i jeden w GK
PROGRESsteron w Centrum Sztuki Solvay:
24.03 sobota
godz. 9 - 13
1...
2...
godz. 13- 17
1.tweety
2....
25.03 niedziela
godz. 9 - 13
1.
2...
godz. 13- 17
1.Gerta
2.
31.03 sobota
godz. 9 - 13
1.Gerta
2.annakreft
godz. 13- 17
1.Gerta
2.annakreft
01.04 niedziela
godz. 9 - 13
1.Gerta
2..annakreft
godz. 13- 17
1. mikela
2...
i Galeria Krakowska
31.03 sobota
godz. 12 - 15
1..
2...
godz. 15 - 18
1. mikela
2...
kot:
12 - 14 ...
14 - 16 ...
16 - 18 ...
01.04 niedziela
godz. 12 - 15
1. miszelina
2...
godz. 15 - 18
1...
2...
kot:
12 - 14 ...
14 - 16 ...
16 - 18 ...
i dla przypomnienia, bo został tydzień - potrzebny ktoś do Almy na wieczór piątkowy i sobotnią pierwszą zmianę
lutra pisze:Drogie Kocie Koleżanki,
w życiu każdego żółwia i każdej lutry przychodzi taki czas, że idzie/płynie w swoją stronę, nawet na Galapagos.
Dziękuję Wam, że mogłyśmy wspólnie pomóc tak wielu kotom, szkoda, że tak wielu się nie udało, ale wszystko przed nami. Na moim i Waszym Galapagos na pewno znajdą się kolejne, które skorzystają na naszym zaangażowaniu.
Czego Wam, sobie i im życzę.
Jeszcze nie raz ten sam los i kot przebiegną nasze drogi.
Jeszcze raz dziękuję, że razem mogłyśmy razem zrobić tak dużo.
A teraz azymut Galapagos.
annakreft pisze:miszelina pisze:Tweety pisze:jak jesteśmy przy fotkach (Ibu też chyba woli w bardziej kameralnym gronie sadząc po wyluzowaniu) a to jest Okruszek
Okruszek śliczny.Adoptuję go wirtualnie.
Jeśli będzie zaszczepiony i zdrowy, a ja będę mogła być w Galerii, to mogę go nawet na rękach mieć. Stałam kiedyś prawie trzy godziny z Felicjankiem, ważącym 5,5 kg.
Na wszelki wypadek zacznij jednak ćwiczyć ramiona, on przy wejściu ważył 6 a teraz zjadła ze dwie miski mokrego na jeden posiłek plus suche
Tweety pisze:Rozmawiałam z gminą Łososina Dln., bo przecież doczekać się na odpowiedź na piśmie to jakieś senne marzenie, mają nam coś dorzucić na leczenie tych ogonów. Mam zrobić kosztorys. Tylko jaki skoro dopiero 9 kotów jest u nas i na razie mam wiedzę o kosztach dotyczących tych kotów
miszelina pisze:Tweety pisze:Rozmawiałam z gminą Łososina Dln., bo przecież doczekać się na odpowiedź na piśmie to jakieś senne marzenie, mają nam coś dorzucić na leczenie tych ogonów. Mam zrobić kosztorys. Tylko jaki skoro dopiero 9 kotów jest u nas i na razie mam wiedzę o kosztach dotyczących tych kotów
Taaa, moze policzyć przynajmniej koszty sterylek i szczepień, i niech chociaz na to dadza.
A jak sie zmecze, to Okruch moze chodzić po sklepie na smyczy, jak chodziła Ryfka.
Tosza pisze:Do kogo numer podać pani, która szuka kota do domu wychodzącego z psem?
Tweety pisze:miszelina pisze:Tweety pisze:Rozmawiałam z gminą Łososina Dln., bo przecież doczekać się na odpowiedź na piśmie to jakieś senne marzenie, mają nam coś dorzucić na leczenie tych ogonów. Mam zrobić kosztorys. Tylko jaki skoro dopiero 9 kotów jest u nas i na razie mam wiedzę o kosztach dotyczących tych kotów
Taaa, moze policzyć przynajmniej koszty sterylek i szczepień, i niech chociaz na to dadza.
A jak sie zmecze, to Okruch moze chodzić po sklepie na smyczy, jak chodziła Ryfka.
tylko nie wiem jeszcze ile jest kogo jest, na razie mamy 3 kocury i 6 kotek
Liwia pisze:Tosza pisze:Do kogo numer podać pani, która szuka kota do domu wychodzącego z psem?
Tosza, jestem fanką Twego stylu![]()
ps. Zdecydowana większość domów wychodzi z psem jeśłi go posiada![]()
Tosza pisze:Po radę przyszłam.
Czy jest sens i jak się do tego zabrać, by rozmawiać z władzami lokalnymi na temat zakopiańskich kotów? Jestem w połowie, zostało jeszcze jakieś 10 kotów, trzeba to zrobić do końca, bo inaczej cały wysiłek nie będzie miał sensu. O ile radzą sobie z zabiegami, to nie radzę sobie z kosztami, które pojawiły się po drodze;kaliciwiroza trzech pólrocznych, diagnostyka biedaka, który został dziś uśpiony. To pewnie nie koniec. Czy w ogóle jest szansa, by gmina pomogła, czy gmina raczej zakupi trutkę niz pomoże?I czy osoba prywatna ma jakiekolwiek szanse podczas takiej rozmowy z gminą?
Tweety pisze:Tosza pisze:Po radę przyszłam.
Czy jest sens i jak się do tego zabrać, by rozmawiać z władzami lokalnymi na temat zakopiańskich kotów? Jestem w połowie, zostało jeszcze jakieś 10 kotów, trzeba to zrobić do końca, bo inaczej cały wysiłek nie będzie miał sensu. O ile radzą sobie z zabiegami, to nie radzę sobie z kosztami, które pojawiły się po drodze;kaliciwiroza trzech pólrocznych, diagnostyka biedaka, który został dziś uśpiony. To pewnie nie koniec. Czy w ogóle jest szansa, by gmina pomogła, czy gmina raczej zakupi trutkę niz pomoże?I czy osoba prywatna ma jakiekolwiek szanse podczas takiej rozmowy z gminą?
jak najbardziej. Na początek zadzwoń do nich, przedstaw co i jak (ile kotów, skąd, w jakim stanie itp) i umów się , że wyślesz to wszystko na piśmie, najlepiej łącznie z kosztorysem. Od 1.01 mają obowiązek zająć się tymi kotami. Tylko trzeba ich uprzedzić i uzgodnić a nie tak jak robią niektórzy pieprznąć fakturą na stół ni w pięć ni w osiemnaście, tupnąć nogą i kazać sobie zapłacić, bo przecież generalnie to może być Twój kot. Mnie już się oberwało w jednej gminie, bo myśleli, że jestem związana w jakiś sposób z jedną taką paniusią, przez którą wójt mało nie dostał zawału z powodu silnego wk..wienia a reszta urzędu przy okazji, bo jak szefa nosi to się zazwyczaj odbija niżej. Na szczęście wyjaśniliśmy wszystko kto jest kim a kto kim nie jest i pani urzędniczka już ze trzy razy mnie przepraszała. Kiedyś funkcjonowało powiedzenie, że jak się wpuści buraka do biura to i atrament wypije, wygląda na to, że mocno aktualne![]()
Tweety pisze:Astra, kotka z nowosadeckiego pogorzeliska, ma brzuszek naszprycowany śrutem ;(( Czeka ją dość poważna operacja, przy okazji się ją wysterylizuje ale rozciąć ją trzeba jak do wypatroszenia
milu pisze:Tweety pisze:Astra, kotka z nowosadeckiego pogorzeliska, ma brzuszek naszprycowany śrutem ;(( Czeka ją dość poważna operacja, przy okazji się ją wysterylizuje ale rozciąć ją trzeba jak do wypatroszenia
Ta Astra z Kocimskiej?
Użytkownicy przeglądający ten dział: egw i 385 gości