Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 05, 2012 19:44 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Całkiem prawidłowo się wypróżnia. Nie martw się, musi być dobrze :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon mar 05, 2012 19:46 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Śledziłam ten wątek od początku i wreszcie mogę odetchnąć z ulgą. :1luvu:
Teraz musi być już tylko lepiej i tak na pewno będzie.Dołączam do trzymających kciuki. :ok: :ok: :ok:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Pon mar 05, 2012 20:01 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Morris zrobił właśnie kupsztala i mozna powiedzieć że 1/3 z tego co wyszło z kota miało kształt kupy :) reszta to jak zwykle czekoladowy włochaty budyń (przepraszam za porównanie wszystkich lubiących budyń :oops: )
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Pon mar 05, 2012 20:08 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Nie ma sprawy (porównanie do budyniu). Nie takie porównania w najważniejszych kuwetowych sprawach 8)
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon mar 05, 2012 20:15 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

zatem jakiś postęp w kupie mamy, chociaż jutrzejszy dzień będzie stresujący :| liczę na to, że w końcu lekarz chyba wie co robi? :?
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Pon mar 05, 2012 20:17 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

ewexoxo pisze:liczę na to, że w końcu lekarz chyba wie co robi? :?

Też na to liczę
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon mar 05, 2012 20:32 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

ewexoxo pisze:jesteśmy, dzisiaj było krótko i treściwie - można by powiedzieć, ale czy wieści dobre? :? i tak, i nie...
pan doktor obejrzał Morrisa, popytał, stwierdził, że ładnie zarasta meszkiem, przeczyścił dokładnie uszy i ... powiedział żeby jutro przywieźć Morrisa na zabieg 8O 8O
stwierdził, że stan ogólnie dobry, a lepszy nie będzie dopóki nie zrobimy porządku z zębami, które prawdopodobnie wpływają na całe zatoki, nos i gardło. Mówiłam o włochatej kupie i akurat to uznał za dobry objaw. Natomiast zwymiotowany kołtun uznał za coś niedobrego i mówił coś o kontrolowanym wywołaniu wymiotów 8O Później dodał, że przy narkozie koty z reguły same wymiotują.
Mamy odwieźć Morrisa przed 9.00. Godzinę później TZ odwozi Maksa też na narkozę do czyszczenia łapy zakażonej gronkowcem 8O
Mam lęki... :roll:

Przecież ja Ci to samo pisałam.
Przy narkozie koty mogą wymiotować, ale nie muszą, potem też im się to zdarza. To nic niepokojącego. Zusiek był kastrowany przy ogólnie nie najlepszym stanie, przy koszmarnie zatkanym nosie i zniósł narkozę doskonale.Potem już było tylko lepiej.Białaczkowy Bombaj z raną na pyszczku też był kastrowany i nie było najmniejszych problemów.Ewelina, spokojnie.Kot musi być na czczo, wtedy ryzyko zachłyśnięcia się wymiotami jest żadne.Super, że to już i będzie po problemie.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon mar 05, 2012 20:34 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Mam nadzieję, że to co ewar napisała trochę Cię uspokoiło.
Będzie dobrze :1luvu:
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Pon mar 05, 2012 20:44 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Trzymamy kciuki jutro ,musi być dobrze. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pon mar 05, 2012 20:46 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

z tego co lekarz mówił, to wręcz chce "wywołać wymioty pod kontrolą" tylko już nie wiem czy chodziło mu o takie pod wpływem narkozy czy coś innego :? powiedział, że przy dużym zakłaczeniu przewodu pokarmowego może być problem z trawieniem i według niego mogą być też robaki mimo wcześniejszego odrobaczania. Powiedział, że zdarza się że środki odrobaczające nie są do końca skuteczne jak przewód pokarmowy jest zablokowany kołtunami.
W sumie to przed tym przetykaniem zatok okołoodbytniczych nie widziałam zeby kupa była zakłaczona. Może to razem z dietą poprawiło pracę przewodu pokarmowego?
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Pon mar 05, 2012 20:48 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

ksb pisze:Mam nadzieję, że to co ewar napisała trochę Cię uspokoiło.
Będzie dobrze :1luvu:

Ewa ma zdecydowane i spokojne podejście do wszystkich futer i za to ci Ewuś wielkie dzięki :1luvu:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Pon mar 05, 2012 21:00 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Przez mój dom przewinęło się kilkadziesiąt tymczasów, zdążyłam nabrać doświadczenia i na pewno nie panikuję.Nie znam się na przykład zupełnie na chorobach nerek ( i obym nie musiała!), na grzybicach i wielu innych, ale jak piszę coś, to znaczy, że wiem. Morris zdrowieje, czego się spodziewałam, porasta pięknie sierścią i z kupą jest tak, jak być powinno.Brawo dla weta, jak dla mnie jest rozsądny. Zębami Morrisa się martwiłam, o czym z resztą rozmawiałyśmy.To trzeba zrobić koniecznie, nawet u ludzi zepsute zęby są przyczyną wielu problemów zdrowotnych.Ewelina, Morris wylizywał się tak intensywnie, że zakłaczenie nie jest niczym zaskakującym. Wysiejcie mu owies ( trawę nie wszystkie koty chcą gryźć), oczyści sobie przełyk i po kłopocie.Jeżeli będzie mógł jeść suchą karmę polecam naprawdę RC Fibre.Działa fantastycznie.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon mar 05, 2012 21:18 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

Zakłaczeniem się nie przejmuję, bo widać, że organizm Morrisa sam się tego pozbywa i sama mam wrażenie że ogólnie czuje się dobrze. Tak jak pisałam wcześniej - jedynie narkoza przy zatkanym nochalu mnie martwi, chociaż Ewa pisała że już to przerabiała, no i stres kota, którego trzeba będzie zostawić samego w kontenerku rano. Niestety nie możemy z nim zostać, chociaż nie wiem czy to by cokolwiek zmieniło.
Co do karmy to narazie trzeba jeszcze poczekać i potrzymać Morrisa na diecie, żeby wszystko doprowadzić do zdrowia. Chociaż przyznam się, że i tak diety nie ma aż tak ścisłej, bo czasem trochę serka albo rybki dostanie :oops:
o właśnie! przypomniało mi się że mam zdjęcia!
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Pon mar 05, 2012 21:19 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

ewexoxo pisze: o właśnie! przypomniało mi się że mam zdjęcia!

No wiesz.... - przypomniało :mrgreen:
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Pon mar 05, 2012 21:46 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :

mniam, mniam, mniam, mniam....
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

ewexoxo

[poprzednia][następna]