Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
egw pisze:...to nie jest nastepny list, ale proba techniczna pisania na forum - to pierwsze forum, w ktore sie włączyłam- pisze ogolnie, czytając poprzednie listy, ale podobaja mi sie bezpośrednie odpowiedzi - to jest chyba funkcja cytuj, ale nie potrafie jej jeszcze zastosować...jak połączyć odpowiedz z "cytuj"....a poza tym różne opcje ....zaraz bede próbowac...
egw
egw pisze:Acha - zobaczylam, ze ten temat jest teraz zmieniony na wieści z domu, ale czy to co pisze jest interesujące?
Czas adaptacji - w tej chwili czarny nocny marek zaczął swą wędrówkę po pojemnikach z suchym pokarmem - po raz pierwszy to widze. Zwykle śpię o tej porze. A myślałam, że suchy pokam jest ignorowany.
Pozdrawiam -egw
egw pisze:
Acha - zobaczylam, ze ten temat jest teraz zmieniony na wieści z domu, ale czy to co pisze jest interesujące?
smarti pisze: sprawdza się przy najgorszych chuliganach a nauczyłam się tego od wetki przy Laluni['] która ,jak powszechnie wiadomo miała na początku opinię nieobsługiwalnej.
smarti pisze:tilibulek, egw,
jeśli kot nie jest agresywny i dziki to:
bierzesz kota na ręce,siadasz z nim,kładziesz sobie go kołami do gory w poprzek na kolanach tak aby łebek był na prawym kolanie i tak przytulasz nachylając się jakbyś chciała objąć całym ciałem-aby miał ciepły kokonik.
cały czas nachylona nad kotkiem,w lewej ręce w suchych palcach masz tabletkę, trzymaną przy samym pysiu,ręka obejmuje boczek kota-łokieć przy tylnych łapkach,dłoń przy pysiu. Prawą dłonią bierzesz kotka za górną szczęke,tak głaszcząc,razem z wąskami obejmujesz górną szczękę całą dłoni i kiedy odchylasz do tyłu to wtedy jednocześnie pozostałym palcem lewej ręki zaczepiasz o ząbki kotka po środku dolnej szczęki i otwierasz pysio i prosto do środka gardzołka wrzucasz tabletkę,prawie natychmiast kotka lekko sadzając ( cały czas otulonego Twoim ciałem)-teraz pysio trzymasz w lewej dłoni a prawą delikatnie masujesz po szyjce albo zatykasz palcem lekko nosek aby musiał zaczerpnąć powietrza i przełknąć.
sprawdza się przy najgorszych chuliganach a nauczyłam się tego od wetki przy Laluni['] która ,jak powszechnie wiadomo miała na początku opinię nieobsługiwalnej.
naline pisze:Tillibulku, a próbowałaś z kotem między kolanami?
Ty klęczysz/siedziszkot siedzi odwrócony tyłem do Ciebie. Miziasz, głaszczesz pod bródką i kotek powinien wyciągnac szyjke do góry. Wtedy trzeba otworzyc pyszczek tak jak pisze smarti i podac tabletkę.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot], Google Adsense [Bot] i 592 gości