GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 22, 2012 11:53 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Raczej wycieczkę, żeby zobaczyły koty w naturalnym środowisku.
Plan zwiedzania:
Gdańsk Śródmieście:
1. budka za śmietnikiem
2. budka przy garażach
3. koty przy stoczni pod rurami ciepłowniczymi.

A to by się rodzice ucieszyli z takich planów wycieczkowych :mrgreen:, tym bardziej że w tych rejonach bardzo dopisuje błotko :mrgreen:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Śro lut 22, 2012 11:57 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

no to gumiaki, płaszcz przeciwdeszczowyco by chronił przed rozchalpującym się na boki błotkiem :mrgreen: i heja :lol:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro lut 22, 2012 15:44 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Fajny plan :ryk: , zdjęcia i imiona jutro :P

KOTY Z NARNII

Od: Sob lut 06, 2010 20:34

Post » Czw lut 23, 2012 11:02 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

KOTY Z NARNII pisze:Fajny plan :ryk: , zdjęcia i imiona jutro :P

Czekamy, czekamy :D
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Czw mar 01, 2012 22:16 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Muszę uzupełnić wątek fundacyjny o nasze koty wolnożyjące.
Tutaj sobie powspominam, bo jak coś to mogę sięgnąć do źródeł, a później przekopiuję.

Zaczęłam pomagać Ance przy tych kotach ładne parę lat temu, najpierw tylko jak wyjeżdżała,
później pomagałam jej, bo nie dawała rady ogarniać tego wszystkiego.
Zajmowała się kotami w okolicy zamieszkania, na ul. Kartuskiej, kotami z 3-Maja, stoczniowymi
i stadem kotów w Brzeźnie.
Mnie również ciężko było jej pomagać, bo mając tyle tymczasów w domu, finanse miałam
w opłakanym stanie, po drugie mieszkam w zupełnie innej dzielnicy Gdańska, a nie mam auta.
Wtedy tych kotów było tam bardzo dużo, niestety stoczniowe zostały wytrute, jak to się już
wcześniej zdarzało. Wokół miejsc, w których chore koty umarły unosił się mdlący zapach.
Koty majowe natomiast były dziesiątkowane głównie przez samochody, bo mieszkają w sercu miasta.
W sercu miasta, które niezbyt kocha koty.
Ale i tak było ich tak dużo, że jak spojrzałam w czasie karmienia w dół, to był tylko dywan futra i ogony.

Dla mnie priorytetem stały się sterylki tych kotów. Zaczęło się od tych finansowanych przez miasto,
kończyło na finansowanych przez nas.
Dzięki pomocy Agnieszki, Kasi, Marzeny a na koniec Fanszety udało się wysterylizować wszystkie kotki. :ok:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Pt mar 02, 2012 11:12 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

:ok: :ok: :ok: iOby jak najmniej bid już było
Obrazek

JaEwka

Post » Nie mar 04, 2012 22:36 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

koty stoczniowe.
Po wielkim truciu zostało ich niewiele. Jeden przepiękny duży, śnieżnobiały kocur.
No, może nie taki biały, bo czyściochem wielkim nie był. :mrgreen:
Obrazek

Jedna biała koteczka z jednym oczkiem złotym i jednym niebieskim, biała Dama i jeszcze jedna koteczka biała
z niebieskimi oczkami. Ta ostatnia niestety była głucha i bardzo dzika, zginęła pod samochodem. :(
Obrazek Obrazek Obrazek

Następnie trikolorka, śliczna koteczka, długo ją łapałyśmy na sterylkę.
Obrazek

Zanim ją złapałyśmy, urodziła Kropkę i Kreskę.
Obrazek Obrazek

Zabrałyśmy też do adopcji jedyne dziecko białej, które przeżyło, prześlicznego rudego kocurka.
Obrazek
Obrazek

Był tam też młody kocurek, teraz już dorosły Ogonek. Jest cały biały, tylko ogonek ma czarny. :1luvu:
Obrazek

Był tam też Przystojniak i szara koteczka, która po sterylce została na stałe u karmicielki.
Była tam córka trikolorki, która po podtruciu miała krzywą główkę, wysterylizowałysmy ja,
a ona zginęła pod kołami niedługo potem. :( Była przecudna. :1luvu:
Obrazek

Był rudy kocur, ale przeganiany przez białego kocura, dość szybko gdzieś zniknął.
Jest jeszcze czarna Gwiazdeczka, ale nie mogę znaleźć jej fotek.

Pana Herbatnika chyba wszyscy znają. Grzeje doopkę w swoim domku. :D
Obrazek

POźniej pojawiła się Grzywka i jej młode. Dwa z nich trafiły do mnie na tymczas i niedawno znalazły dom.
Ich fotki muszę poszukać.
Ostatnio edytowano Śro mar 07, 2012 23:04 przez kotika, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Pon mar 05, 2012 10:58 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Ooo moi biali ulubieńcy :1luvu: no ale wszystkie kotki śliczne - widać ze je dobrze karmicie :mrgreen:
Obrazek

JaEwka

Post » Pon mar 05, 2012 11:18 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Karmimy, karmimy. Nawet na czas wyjazdu zostawiłam dla nich jedzonko u zaprzyjaźnionej pani, która pomimo nogi w gipsie obiecała dostarczać jedzenie (przy pomocy sąsiadki).
Już wczoraj byłam u nich i wszystko w porządku, wydaje mi się, że pojawiła się kolejna kocia mordka do karmienia. Pożyjemy, zobaczymy :lol:

Fanszeta

Post » Pon mar 05, 2012 11:37 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Czyli kolejne kocisko trafiło do dobrej stołówki :D

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Wto mar 06, 2012 14:37 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Uwaga, uwaga, kciuki i zaklęcia potrzebne. Będę łapała na sterylkę córkę Grzywki. Dzikuskę, a do tego po rannym śniadaniu na pewno, i być może przekąsce. Dobre czary bardzo potrzebne :wink:

Fanszeta

Post » Wto mar 06, 2012 15:30 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Czary mary mary czary :mrgreen:
Obrazek

JaEwka

Post » Wto mar 06, 2012 16:13 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Dzikusko, właź prosto w ręce cioci Fanszety :ok:

jaaana

Post » Śro mar 07, 2012 7:42 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Czary nie pomogły. Spędziłam dwie godziny na świeżym powietrzu, przestawiając klatkę, zmieniając jedzonko, ukrywając się i przeganiając inne ciekawskie koty. Najbardziej namolny był Ogonek, chociaż nakarmiłam go, żeby nie przeszkadzał. Ale i tak prawie się złapał. Natomiast córka Grzywki tylko wyjadała wszystko naokoło klatki i obwąchiwała wejście.
Po szóstej się poddałam, bo zrobiło się już ciemnawo i wszystkie koty rozeszły się po krzakach. Będę próbowała w przyszłym tygodniu, mam nadzieję, że z lepszym efektem.
No, ale co się nałykałam świeżego powietrza, to moje. A w planach miałam wielkiego prania ciąg dalszy... :mrgreen: Nie należy również zapominać o miłym towarzystwie - duchowo wspierała mnie Małgorzata, a "logistycznie" pani Maryla (już bez gipsu), która udostępniła swój ogródek, nreczkę, czyli koci przysmak, a przede wszystkim wiedzę o ulubionych miejscach dzikiej panny :D .

Fanszeta

Post » Śro mar 07, 2012 13:29 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Oj, szkoda.

jaaana

[poprzednia][następna]