S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego marketu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 03, 2012 17:02 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

no to przedwczorajsze
nowe koty

kocurek-79/12
od 1 03
z piwnicy burasi, podrostek
od w schr
oswojony
kastracja 3 03
Obrazek

kocur-80/12
od 1 03
od 1 03 w schr
dorosły, zasmarkany, niekastrowany, bardzo miły
Obrazek

wczorajsze nowe koty

kotka- 82/12
od 2 03
młoda czarnulka
tricat 3 03
Obrazek

kocurek-81/12
od 2 03 w schr
burasek z kocim katarem, na antybiotyku
Obrazek

kocur- 83/12
od 2 03 w schr
kastracja 3 03
wraca na swoje smieci
Obrazek

trzy kocurki straciły dzis jajka, dwa czarne z nowych i Marduk

Kulas nadal kiepsko-trzymajcie za niego kciuki

było dziś nas troche na kociarni
fajnie było
inauguracja wybiegu tej wiosny
stoi juz stół, kawkowaliśmy itd, itd :wink:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Sob mar 03, 2012 17:41 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Puskas temu buremu 81/12 nadała już imię - chyba Lusiek o ile dobrze pamiętam. Bardzo fajny i kontaktowy maluch :1luvu:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Sob mar 03, 2012 18:32 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

racja było nas trochę, było wesoło, lekkie zamieszanie, porządki w tle :wink:

:arrow: Martwię się o Kulaska :( :( rzeczywiście schudł i wygląda nieciekawie, żal też, że sam na korytarzu biedaczek siedzi, zawodził płaczliwie gdy stałam nad nim, a na rączkach i przy głaskaniu mruczał i cieszył się, że nie jest sam przez chwilę choć..kciuki za Kulaska to taki ujmujący kocurek :kotek: :ok:

:arrow: Za Kubusia trzymam dalej niezmiernie kciuki, taki słodki kocurek, taki wychudzony zdezorientowany, nie wie co się z nim dzieje i dlaczego boli :( ale taki mruczuś z niego, na rękach tuli się całym ciałem i poddaje człowiekowi, przylega jak druga skóra..Kubuś walcz, kciuki :ok: :ok:

:arrow: Kocurek 81/12 rozdarty, bardzo milusinki, energiczny i miziasty
podobnie jak M. Monroe, płacz z klatki, że na rączkach nie siedzi, tęskni za człowiekiem..ale te rany nieciekawe, rozdrapuje je sama na dodatek :|
-Memnon na antybiotyku ''zaćmiony'' jest, siedzi posłusznie i grzecznie
-z pozostałych nowe i około tygodniowe drzemiące, mało aktywne
-Zappie się odbijało, cichutko obserwował co porabiamy potem tez drzemać poszedł

:arrow: Z kociarni oraz wybiegu:
-Dzieci burasi Pandory na kociarni radzą sobie chyba całkiem nieźle, prawda Korciaczki?? :wink:
-Dusia mniej widoczna, chyba niezadowolona z nowego towarzystwa :twisted:
-Anabella troszkę wystraszona ale na rękach lubi sobie pobyć, wystawia łepek do głaskania, wysuwa języczek, tak subtelnie :P
-Lotta, Irina i Rosita kluseczki trzy standardowo - gdyby nie były uparte z tym dziczeniem to domek już dawno by miały, chociaż jedna z nich..szansa jest :wink:
-Kijafa poważnie zakumplowała się z Briną która dalej nie przepada za człowiekiem i nie zmieni się to już, nawet siatka smakołyków ją nie przekona, noo może na parenaście sekund :lol: A Kijafa ładnie ją naśladuje :lol: :lol:
-Dzika zatem ostatnio bywa samotniczką, jakby obrażona na Brinę i jej zacieśnionych kontaktów z młodziutką Kijafą, więc nonszalancko korzysta z wybiegu i słońca które dziś pięknie nas uraczyło
-Forest ma zawrót w głowie z owego babińca - jedna wielka dynastia - myśli sobie wskutek czego schudł co rzuca się w oczy od razu i przez to wygląda jak młodzik, przystojniej niż kiedykolwiek :oops:
-Anda bidulka dalej czekająca na domek nie rzucająca się w oczy, spokojna i pokorna kicia...kto ją zechce??
-Czarna i jej się schudło, ostatnio coś w niej się zmienia bo daje się głaskać, dzisiaj aż tak, że nie poznałam że to ona szukając jej jednocześnie 8O ale dziś to chyba co innego było.. :lol:
-Askona (strasznie) dzikus dalej, syczy i wychyla zaledwie uszy, tak! Udaje że jej nie ma, a jak ktoś nie daje za wygraną to sykiem i pazurem rozprawia się z człowiekiem
-Ruska i Domina niewidzialne dla ludzi :roll:
-Kares niesmiałka i dziczy, bez zmian jest, a też szkoda bo pomimo jednego oczka jest czarująca :kotek:

:arrow: W tej chwili miziakiem nr 1. na kociarni jest nikt inny jak KAROLINKA :1luvu:
Praca nad nią przez pół roku i dosłownie łażenie za nią, głaskanie, zwracanie uwagi, a potem nagle zwrot - pokazywanie jej jak to dziwnie bez większego zainteresowania, głaskania jest - przyniosło zaskakujące rezultaty :kotek: :kotek:
W tej chwili zaczynamy teorię spisku brania na rączki i chwila na tych rączkach :twisted:
Sama już wskakuje na kolanka gdy kucam, kilka tyg temu jak papużka siedziała na ramieniu tudzież plecach, to są wspaniałe rezultaty :mrgreen:
Na początku nie dała się dotknąć przecież, uciekała, potem machała ze złością ogonkiem i oddalała się szybciutko, potem sama zaczęła podchodzić..cieszę się bardzo z tego powodu :P :P
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Sob mar 03, 2012 18:36 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Zadzwoniła do mnie dzisiaj karmicielka z prośbą o pomoc.
Do Jej dokarmianych kotów przyplątała się 3 miesiące temu kotka.
Skojarzyła czyja może Ona być.
Nie pomyliła się,znalazła właścicielkę.
Jednak finał był inny :evil: Właścicielka powiedziała,że Jej nie chce bo uciekła i ma już innego,małego kota- (z naszego schroniska).
Kotka dołączyła do grupy wolno-żyjących :(
Teraz jest w ciąży,ponoć wysokiej :|
Ludzie są podli.
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Sob mar 03, 2012 18:39 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

kocur-80/12
od 1 03
od 1 03 w schr
dorosły, zasmarkany, niekastrowany, bardzo miły
Obrazek

AMISZ

wczorajsze nowe koty

kotka- 82/12
od 2 03
młoda czarnulka
tricat 3 03
Obrazek

NESSA
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Sob mar 03, 2012 19:38 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Zdjęcia z dziś [ całość: https://picasaweb.google.com/1021901919 ... Marca2012# ]

Sasza
Obrazek

Minikotka pingwinkowa
Obrazek

Rossitka, za którą dziś się uganiałyśmy po całej kociarni;-)
Obrazek

Sargon
Obrazek

Merlinka
Obrazek

:kotek: W pingwinkowo-burym świecie nieśmiałej rodzinki:

Kumala, ta z białą strzałką. Onieśmiela ją przestrzeń, pomieszkuje więc sobie w budce. Nadal według nas przoduje w zaprzyjaźnianiu się z człowiekiem i jako jedyna dziś przy nas mruczała. Początkowo wtulona w kąt i przestraszona, pod wpływem głaskania rozkręcała się z chwili na chwilę: z cichego mruczenia, przez przymykanie oczu i nieśmiałe podbijanie główką ręki, po entuzjastyczne ocieranie się o ściany budki, a nawet delikatne 'tańczenie' do ręki. Poza budką pozostaje jednak niepewna.

Merlot - Merlotka, ta w czarnej masce i w najładniejszych skarpetkach. Tak jak Kumala, siedziała przez więszkość czasu w budce, innej oczywiście, materiałowej. Na widok ręki w pierwszej chwili fukała i robiła wielkie oczy, ale widząc, że pofukiwanie nic nie daje - odpuściła i na wszelki wypadek wbiła się bardziej w kąt. Ale najwidoczniej przypomniała sobie ostatnie lekcje oswajania i po chwili ośmieliła się jednak trochę wyjrzeć. W końcu pozwoliła się wygłaskać, nie fuczała już też więcej. Wzięta na ręce, trochę panikowała, ale nie aż tak bardzo, a nawet uspokoiła się po chwili. Rozmruczeć nam się jej nie udało niestety.

Coppola, ta z 'trójkątem' białym po prawej przy nosie. Chciałaby, ale się boi, bardzo boi. Nie chciała z nami kontaktu. A jednak, czasem ciekawość brała nad strachem górą. Pobiegła na wyższą półkę i obserwowała z dystansu co się dzieje. Widząc jak głaskane są jej siostry, zainteresowana wyjrzała przez 'dziurę' w półce, a po chwili zeszła piętro niżej. Jest wśród sióstr najbardziej wycofana, boi się ludzi, ale chwila, nawet dość długa, obowiązkowego głaskania była;-)

Pandora, bura mama pingwinkowych sióstr. I już nie tak 'różowo'. Przerażona, choć kiedyś wydawała nam się najbardziej z obecnością człowieka zaznajomiona. Albo miała dziś gorszy dzień, albo naprawdę jest mocno wycofana. Prawie cały czas siedziała na najwyższej półce, a na nasz widok wbijała się w kąt przy 'tunelowym okienku'. Nie próbowała się bronić, nie prychała, tylko kuliła się w sobie i patrzyła przerażonymi oczami.

Obrazek<--- Pandora

Obrazek<--- Merlotka
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Sob mar 03, 2012 19:51 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Boena - na ostatniej akcji w Silesii podeszli do nas młodzi ludzie z dziećmi i mówili, że uciekła im kotka - chyba bura - w Bogucicach a teraz się przeprowadzili na 1 maja - mają już kota też wychodzącego - ta kotka była niesterylizowana. Chcieli od nas kota - miał być wychodzący - na 1 maja 8O - oczywiście nie wiem czy to ten sam kot ale tak mi się przypomniało :(

JOMA

Od: Wto cze 08, 2010 14:12

Post » Sob mar 03, 2012 20:02 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

JOMA pisze:Boena - na ostatniej akcji w Silesii podeszli do nas młodzi ludzie z dziećmi i mówili, że uciekła im kotka - chyba bura - w Bogucicach a teraz się przeprowadzili na 1 maja - mają już kota też wychodzącego - ta kotka była niesterylizowana. Chcieli od nas kota - miał być wychodzący - na 1 maja 8O - oczywiście nie wiem czy to ten sam kot ale tak mi się przypomniało :(

To inna kotka.
Tą,o której pisałam, z pewnością widzą Jej byli właściciele.Tyle,że już ich nic nie obchodzi.
Jak widać takich ludzi jest więcej :(
Uciekł - trudno,weźmiemy kolejnego :twisted:
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Sob mar 03, 2012 22:43 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Korciaczki przepiękne zdjęcia jak zawsze zresztą :1luvu:
Marduk oraz Rosita pięknie aż zmieniłam zdjęcia na fb :mrgreen:
szkoda, że nie udało się zrobić zdjęcia Anabelli :(
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Sob mar 03, 2012 22:53 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Boenko :(
koniecznie trzeba te kicie złapać, nawet gdyby miała trafić do schroniska, to dla niej i tak będzie o niebo lepsze niż życie na ulicy z kociętami,
biedna kicia :(

inauguracja sezonu była bardzo fajna :D ,
tylko zimna,
dzielna Krolinka towarzyszyla na na ławeczce dygocząc z zimna,
cudna się z niej zrobiła koteczka :D

Merlin bardzo biedna z tymi ranami :cry:
wyglada dokładnie jak mój Duszek,
u niego ostatnio rany goiły się ponad pół roku, Merlin nie może tyle siedzieć w schroniskowej klatce :(
bardzo przydałby się dla niej tymczas
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Sob mar 03, 2012 23:08 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

AgaPap pisze:Puskas temu buremu 81/12 nadała już imię - chyba Lusiek o ile dobrze pamiętam. Bardzo fajny i kontaktowy maluch

Wcale tak nie musi się smarkacz nazywać :mrgreen:
to nie ja jestem od nadawania imion
tak mi jakoś w głowie zaświtało Lusiek, powiedziałam to głośno i gówniarz powiedział "mieau"
he he
strasznie żal mi biednego Kulaska - naprawdę nie znalazłby się dla niego jakiś spokojniejszy kącik?
serce mi się krajało jak patrzyłam na bidusia takiego samotnego na korytarzu....
trzymam mocno :ok: :ok: :ok: za Kulaska kochanego
i resztę biedaków też rzecz jasna
Obrazek
Moje czarne Słoneczka

Każdy kot zasługuje na dobrego człowieka.
Nie każdy człowiek zasługuje na jakiegokolwiek kota.
Maciuś 10.12.2010.[*] Nigdy Cię nie zapomnę...

puskas

Od: Pon mar 01, 2010 16:14

Post » Sob mar 03, 2012 23:47 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

W następnym wątku proponuję zarezerwowanie drugiego postu dla kotów pilnie potrzebujących dt... :oops:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Nie mar 04, 2012 0:09 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

puskas pisze:
AgaPap pisze:Puskas temu buremu 81/12 nadała już imię - chyba Lusiek o ile dobrze pamiętam. Bardzo fajny i kontaktowy maluch

Wcale tak nie musi się smarkacz nazywać :mrgreen:
to nie ja jestem od nadawania imion
tak mi jakoś w głowie zaświtało Lusiek, powiedziałam to głośno i gówniarz powiedział "mieau"
he he

Ja nie stosuję dyktatury "imionowej" :twisted:
Skoro został nazwany Luśkiem to nim pozostanie :wink:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Nie mar 04, 2012 8:49 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Ale do niego właśnie pasuje Lusiek :1luvu:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Nie mar 04, 2012 15:41 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

stronka niekochane znowu jest niedostępna, nie potrafię się tam dobić :|

:arrow: co zrobić z Kubą na fb?? czy napisać, że ma fiv, tak usunąć go bez info, może być potem mały dym bo ludzie lubią wiedzieć dlaczego i po co..nie ma tego kotka już w albumie a sie komuś podobał etc :roll:

:arrow: rozmawiałam z kolegą odnośnie fb niekochane tzn chodzi mi o szatę graficzną by trochę zmienić i ożywić ją na wejściu, powiększyć przy tym profil ale to też jakiś czas potrwa. Trzeba przemyśleć jakie zdjęcie wstawić, mam kilka na oku od Korciaczek takie uniwersalne z maluchem czy jakieś artystyczne by nie był jakiś konkretny kot którego bardzo dobrze kojarzymy by ''nie było dyskryminacji'' ,że to jest np Kokosz czy Forest, a nie inny. Swoją drogą może macie propozycję jakie zdjęcie by to mogło być lub jaki kot z naszego schroniska kojarzy się z nim, jest taką jakby wizytówką? :D No i musi być odpowiednie zdjęcie oczywiście. To też przyciągnie ludzi w jakiś sposób jeszcze bardziej tak jak to robią w kontach biznesowych :wink:
Piszę o tym tutaj na forum by zapytać Was o zgodę czy mogę coś takiego zrobić bo to Nasz wspólny profil i zależy mi na Waszym zdaniu i na tym by profil niekochanych na tym portalu był jeszcze lepszy :P Rozmawiałam też z kolegą co zrobić z organizacją by było bardziej płynnie odnośnie profilu, obserwuje inne profile na fb, taki mały kursik sobie odbywam skoro już taki lubię siedzieć na fb :twisted:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

[poprzednia][następna]