Kuki FeLV+ już w swoim domku:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 29, 2012 21:36 Re: Bestialsko pobita i śmiertelnie chora Kuki szuka domku.

Życzymy zdrowia dla Kuki!

Ania ze swoimi koteczkami Zuzia i Zytą

Zyta Felicjańska

Od: Śro kwi 20, 2011 13:27

Post » Śro lut 29, 2012 21:42 Re: Bestialsko pobita i śmiertelnie chora Kuki szuka domku.

Ona caly czas dostaje antybiotyk na nadzerki, ale one paskudy nie chca sie goic niestety.
KOCHANA BASIENKO NA ZAWSZE ZOSTANIESZ W MOIM SERCU [*]

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Od: Sob sie 27, 2011 13:50

Post » Śro lut 29, 2012 22:25 Re: Bestialsko pobita i śmiertelnie chora Kuki szuka domku.

Zyta Felicjańska pisze:Życzymy zdrowia dla Kuki!

Ania ze swoimi koteczkami Zuzia i Zytą

Dziekujemy za zyczenia zdrowka dla Kukisi i pozdrawiamy Zuzie i Zyte :1luvu:

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Post » Czw mar 01, 2012 19:55 Re: Bestialsko pobita i śmiertelnie chora Kuki szuka domku.

Kuki :ok: :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Czw mar 01, 2012 20:51 Re: Bestialsko pobita i śmiertelnie chora Kuki szuka domku.

Dzisiaj Kuki duzo spi, apetyt ma. Jest oslabiona bo miala lekki wyciek krewki z nosa. Czy Interferon powoduje to, ze kot jest senny ?

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Post » Pt mar 02, 2012 9:05 Re: Bestialsko pobita i śmiertelnie chora Kuki szuka domku.

U Sońki nie zauważyłam takich objawów, ale wczoraj ona też przespała cały dzień, to pewnie ta pogoda. Ale jak śpi to też dobrze, myślę że regeneruje siły :)
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Od: Pon paź 31, 2011 10:32

Post » Pt mar 02, 2012 9:35 Re: Bestialsko pobita i śmiertelnie chora Kuki szuka domku.

toz-police pisze:Ona caly czas dostaje antybiotyk na nadzerki, ale one paskudy nie chca sie goic niestety.

Na nadżerki bardzo pomaga f-lizyna-polecam bardzo!
I oczywiście trzymam mocne kciuki za Wasze biedulki-cały czas czytam, choc dopiero teraz sie odezwałam.Niestety niczym innym jak radami nie moge pomóc :oops: :oops: :oops:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt mar 02, 2012 19:50 Re: Bestialsko pobita i śmiertelnie chora Kuki szuka domku.

kropkaXL pisze:
toz-police pisze:Ona caly czas dostaje antybiotyk na nadzerki, ale one paskudy nie chca sie goic niestety.

Na nadżerki bardzo pomaga f-lizyna-polecam bardzo!
I oczywiście trzymam mocne kciuki za Wasze biedulki-cały czas czytam, choc dopiero teraz sie odezwałam.Niestety niczym innym jak radami nie moge pomóc :oops: :oops: :oops:

A co to jest to f-lizyna ?
Kuki praktycznie juz nic nie pomaga na te nadzerki, ma ich coraz wiecej.

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Post » Pt mar 02, 2012 19:53 Re: Bestialsko pobita i śmiertelnie chora Kuki szuka domku.

Dzisial bylysmy u weta dostala zastrzyki. Teraz mamy sie pokazac , jak znowu sie pogorszy. Ale mam cicha nadzieje, ze nie bedzie takiej potrzeby, bo juz gorzej byc nie moze :cry:

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Post » Pt mar 02, 2012 20:01 Re: Bestialsko pobita i śmiertelnie chora Kuki szuka domku.

A próbowaliście na nadżerki Balsam Szostakowskiego? JAki interferon ona dostaje, ludzki? W jakich dawkach?
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Pt mar 02, 2012 20:15 Re: Bestialsko pobita i śmiertelnie chora Kuki szuka domku.

dziewczyny, nie mówcie że jest tak źle - nawet nie dopuszczam takiej myśli ...

przypuszczam że nie dostaje nic do smarowania języczka, wiem że o balsamie szostakowskiego wet wypowiadała się ostrożnie, ale po tym jak raz jej posmarowałyście to chyba było troszkę lepiej, ten ślinotok się zatrzymał na jakiś czas? może warto jeszcze spróbować delikatnie żeby nie łykała?
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Post » Pt mar 02, 2012 20:37 Re: Bestialsko pobita i śmiertelnie chora Kuki szuka domku.

Interferon dostaje ludzki. Jedna kreseczke ze szczykawki insulinowki.
Dzisiaj slinotok byl straszny, tym balsamem to strasznie ciezko sie smaruje,ale moge smarowac dalej. Tylko czy jej to nie zaszkodzi ?

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Post » Pt mar 02, 2012 20:44 Re: Bestialsko pobita i śmiertelnie chora Kuki szuka domku.

Jedyne co nas cieszy to jest to, ze ma apetyt, a cala reszta do bani

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Post » Pt mar 02, 2012 20:47 Re: Bestialsko pobita i śmiertelnie chora Kuki szuka domku.

Dlaczego Balsam ma zaszkodzić? Ludzie stosują go też przy wrzodach żołądka, 'od środka" , kotom tez się podaje w ten sposób i nic się nie dzieje.

ten interferon nie jest rozcieńczony?
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Pt mar 02, 2012 20:55 Re: Bestialsko pobita i śmiertelnie chora Kuki szuka domku.

Mój tymczas, czteromiesięczny obecnie Kacperek wzięty z łódzkiego schroniska miał cały języczek w nadżerkach - nie jadł, nie pił, ślinił się, a z paszczy śmierdziało mu straszliwie.
Dostał convenię i zalecenie podawania balsamu Szostakowskiego trzy razy dziennie. Nie wiem jak jest tego skład, na oko przypomina gumę arabską. Leczy i jednocześnie jakby "okleja" te zmienione chorobowo miejsca, jedzenie już nie uraża bezpośrednio ranki - kot już po dwukrotnej aplikacji zaczął jeść :D.
Język dosłownie goił się w oczach.
Podobnie balsam pomógł dwóm moim innym tymczasikom - tamte na szczęście miały mniejsze zmiany, nadżerki znikały aż miło.

Znalazłam taki tekst Pasikota na forum może jednak warto smarować malutkiej ten język i chyba się nie rozcieńcza.
Kod:

lula11

[poprzednia][następna]