Socia-Psocia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 02, 2012 10:35 Re: Socia i dt: Pacia, Frost i dzikuska Lala

OKI, no ja jej fotek w wersji "kocham cię inaczej" nie robiłam, bo się boję, że nie zauważę i się rzuci :roll:
wczoraj wstawiałam jej do klatki miskę z wodą, a ta jak walnęła łapą, to woda była wszędzie :evil: :evil:

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Pt mar 02, 2012 10:38 Re: Socia i dt: Pacia, Frost i dzikuska Lala

Miałam dużą klatkę :twisted:
Rozlewanie wody to standard, Koko barankuje jak wstawiam wodę :roll: Na jedno wychodzi :mrgreen:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt mar 02, 2012 10:38 Re: Socia i dt: Pacia, Frost i dzikuska Lala

Widać, że kocinka ma ochotę na zabawy :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Pt mar 02, 2012 10:46 Re: Socia i dt: Pacia, Frost i dzikuska Lala

OKI, no klatkę to ja mam 80tkę królikówkę. Lala taką demolkę robi codziennie tam, że hey :roll: każdy mój ruch to syk i patrzenie spodełba od razu :roll:

joarkadia, że Lala ma chęci na zabawę? już ja się jej miskami z wodą pobawię :evil:

Paćka właściwie już prawie nie kicha. miejmy nadzieję, że to jej ostatni tydzień antybiotyku :ok:
a no i odstawiała takie hopki w łazience pt:
drapanie drzwi, darcie japy i spieprzanie jak tylko drzwi otworzyłam, że jest już na mieszkaniu. i uczy się, że od Soci się obrywa :twisted: poza tym ona jest tak słodka, że aż mnie mdli :lol: przekochana jest :mrgreen:

klauduska

Post » Pt mar 02, 2012 10:51 Re: Socia i dt: Pacia, Frost i dzikuska Lala

Klauduska, moja tymczaska Panna Pi (chowająca się tri) za kazdym razem jak w wiadomym celu wchodzę do łazienki też wchodzi do kuwety :mrgreen: Sama, z własnej inicjatywy :mrgreen: Za pierwszym razem siedziałam nieruchomo bo bałam się że od razu ucieknie... ona też siedziała i patrzyla sę na mnie :ryk: :ryk: Gdyby nie kolejka do łazienki pewnie dalej byśmy tak siedziały :ryk: :ryk: :ryk:
Czy to nie jest dziwna zabawa kociny???

joarkadia

Post » Pt mar 02, 2012 10:56 Re: Socia i dt: Pacia, Frost i dzikuska Lala

:ryk: to może jeszcze niech porobi inne rzeczy? spróbuj z prysznicem. może też się zacznie myć bardziej :lol: ?

klauduska

Post » Pt mar 02, 2012 11:00 Re: Socia i dt: Pacia, Frost i dzikuska Lala

Woda jest dla niej beee.... a myje się sama bardzo długo (ma dłuższy włosek). Ostatnio pozwoliła sobie nawet na polizanie łepetynki przez swoją koleżankę :twisted: Jest piękna, ale do ludzia z daleka. Za to bardzo lubi towarzystwo innych kotów - i o dziwo mojej córki. Trochę się obawiałam zostawiać ją blisko Kariny ale siedzi w bezpiecznej odległości, z wielką uwagą wpatrując się w wielką ruszającą się mysz w łóżeczku :ryk:

joarkadia

Post » Pt mar 02, 2012 11:10 Re: Socia i dt: Pacia, Frost i dzikuska Lala

mam nadzieję, że się szybko oswoi i będzie miziakowata, bo piękna jest niesamowicie!

klauduska

Post » Pt mar 02, 2012 12:11 Re: Socia i dt: Pacia, Frost i dzikuska Lala

Di, bardziej dzika buraska, jest już w pełni prawie udomowiona. Pi, ta piękna oswaja się z ludziem wolniej, ale pracujemy nad tym

joarkadia

Post » Pt mar 02, 2012 16:28 Re: Socia i dt: Pacia, Frost i dzikuska Lala

klauduska pisze:tajdzi, i tak mam kwarantannę, bo pp jest w Jokocie

Panleukopenia jest tylko u mnie w domu (a ja nie Jokot :twisted: , tzn. jako DT dla kotów Jokota to tak, ale w skład Jokota nie wchodzę), reszta to środki ostrożności i obserwacja. PP na razie nigdzie indziej nie ma.
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pt mar 02, 2012 16:32 Re: Socia i dt: Pacia, Frost i dzikuska Lala

no jaki ty nie jokot, jak dt jesteś dla jokota?
tak samo jesteś jokot jak i ja jestem przecież...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... e=1&ref=nf Lalka :1luvu:
jest środek dnia, więc wszyscy śpią, to i Lala nie robiła problemów zbytnio..
Ostatnio edytowano Pt mar 02, 2012 16:33 przez klauduska, łącznie edytowano 1 raz

klauduska

Post » Pt mar 02, 2012 16:33 Re: Socia i dt: Pacia, Frost i dzikuska Lala

OKI pisze:Standardowy look Baśki, jak jeszcze w klatce siedziała https://lh6.googleusercontent.com/-O9ii ... 016005.JPG https://lh3.googleusercontent.com/-IHM2 ... 016006.JPG
Nawet dostała ksywkę Baśka Bezucha :twisted:
A na rękach była cudowna i mogła leżeć godzinami :roll: Brzdąc był o wiele gorszy :roll:

Śliczne "bezuche" stworzonko :1luvu:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pt mar 02, 2012 16:39 Re: Socia i dt: Pacia, Frost i dzikuska Lala

klauduska pisze:no jaki ty nie jokot, jak dt jesteś dla jokota?
tak samo jesteś jokot jak i ja jestem przecież...

no ja nie jestem Jokot ;)

nie poczuwam się :twisted:

żadnych papierów jakobym miała wchodzić w skład Jokota nie podpisywałam. Bo umowa typu "wolontariat", to chyba nie jest coś o co nam chodzi. Bo idąc tym tropem, mogę powiedzieć że "jestem z Koterii", bo nawet mam zaświadczenie, że przez 2 lata byłam tam na wolontariacie ;) A bynajmniej z Koterii nie jestem. Też się nie poczuwam :mrgreen:

a poza tym sformułowanie "jest panleukopenia w Jokocie" sieje panikę, zupełnie niepotrzebną. I wprowadza w błąd. Bo pp jest TYLKO w moim mieszkaniu i nigdzie indziej (tzn. z miejsc/lecznicy/mieszkań "Jokotowych").
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pt mar 02, 2012 16:48 Re: Socia i dt: Pacia, Frost i dzikuska Lala

to wg ciebie "być w jokocie" to może tylko zarząd? w KOTerii nie pracujesz teraz, więc nie wiem czemu miałabyś mówić, że z KOTerii jesteś. a z JoKotem współpracujesz przecież ciągle.
ja będąc gdzieś na wolontariacie poczuwam się do mówienia, że gdzieś jestem.
to tak jakbym robiła praktyki i nie poczuwała się do tego, że gdzieś je robię. bez sensu zupełnie. to po co to robić w takim razie?

a co do pp, toć przecież wyjaśniłaś to w poprzednim poście, to po co znowu o tym piszesz..?

klauduska

[poprzednia][następna]