Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 25, 2012 19:48 Re: Szalona norka u Alienorka

Piękności 8) :1luvu:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie lut 26, 2012 13:59 Re: Szalona norka u Alienorka

Dziękuję. :D
Niestety uroda nie zawsze idzie w parze ze zgrabnością - wczoraj przy schodzeniu z parapetu na biurko Malutki wdepnął w kubek z piciem i zalał mi klawiaturę na tyle konkretnie, że byłam pozbawiona kompa i forum do teraz - coś koszmarnego. Nie muszę siedzieć godzinami na necie, ale niemożność sprawdzenia co się dzieje jest naprawdę wkurzająca.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto lut 28, 2012 22:43 Re: Szalona norka u Alienorka

Kotori ostatnio źle znosi Justina - a ten debil wyskakuje do niej, więc robi się nerwowo. Jak chciałam dziś kupić u weta (nie mojego, w klinice w Katowicach) obróżkę z feromonami, to usłyszałam, że czegoś takiego nie ma - powiedziane oczywiście tonem wielkiej pani, z wysoka spoglądającej na motłoch (mnie) na dole :evil: No to panią uświadomiłam, że jest i że trudno - przez neta kupię, miałam nadzieję, że są lepiej zaopatrzeni i poinformowani.
A Malutki od jakiegoś czasu ma nowy zwyczaj - jak go głaszczę, ale nie poświęcam temu wystarczającej uwagi, przygryza mi leciutko dłoń. No i żąda miauczeniem i barankowaniem głasków i mizianek w odpowiedniej ilości. I jeszcze świetnie sobie radzi z jedzeniem mięsa surowego - wczoraj był kurczak i nie miałam czasu i siły parzyć i miksować więc pokroiłam dość drobno - ale on radził sobie nawet z cokolwiek większymi kawałkami :ok:
A Fuks pokazał wczoraj głęboko skrywanego miziaka - wywalił się brzucholem do góry i zażądał głasków od Ali i ode mnie 8O A zwykle daje się głaskać dopiero jak jest śpiący.
Poza tym towarzystwo śpiące, bo pogoda do bani i każdą chwilę wykorzystują na sen w jak najwygodniejszym miejscu :D
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Czw mar 01, 2012 7:31 Re: Szalona norka u Alienorka

A dziś nie o kotach - jest piękne jedwabne kimono na ichiroya - wychodzi ok. 220 zł łącznie z transportem do Polski. I pasuje do mojego obi i nie jest dużo za małe...Ale chyba nie powinnam :? Bo mam wkrótce termin szczepienia sporej grupy kociastych i lepiej nie żyłować konta za bardzo. Ale mnie kusi :roll:

Alienor

Post » Czw mar 01, 2012 7:53 Re: Szalona norka u Alienorka

Pokażesz jak wygląda? :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw mar 01, 2012 8:12 Re: Szalona norka u Alienorka

http://www.ichiroya.com/item/list2/212529/ A jak wejdziesz na "more photos on one page" zobaczysz dokładnie także te potworne uszkodzenia, sprawiające, że tak tanio idzie :ryk:

Alienor

Post » Czw mar 01, 2012 9:23 Re: Szalona norka u Alienorka

Fajne :)
Jeśli to nie tajemnica, nosisz takie kimona w domu czy gdzieś?
To zupełnie nie moje klimaty dlatego pytam :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw mar 01, 2012 10:19 Re: Szalona norka u Alienorka

W domu 8O w życiu. Kociambry by załatwiły w trymiga :evil: . Jeżdżę czasem na imprezy mangowe, czasem są premiery kina japońskiego w okolicy (rzadko) i wtedy zwykle proszą nas o "oprawę". Ostatnio chodziłam w kimonie na Triconie w Cieszynie i bardzo było fajnie. Ale jedno już mam, więc miałam nadzieję, że ktoś mnie odwiedzie od tego pomysłu :wink: Z drugiej strony mogłabym tamto sprzedać - to kurotomesode (czarne z wzorem chryzantem na dole i 3 herbami mon na plecach) a więc najbardziej oficjalne, a to jest o klasę niżej:D No i mam nadzieję, że kimono de jack w Polsce też się pojawi :ok:

Alienor

Post » Czw mar 01, 2012 10:22 Re: Szalona norka u Alienorka

No Marzenka jak na Japoneczke to deczko duże stópki masz :ryk: o wzroście nie wspomnę :wink:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw mar 01, 2012 10:22 Re: Szalona norka u Alienorka

o - to zupełnie obce dla mnie klimaty 8O
co to są za "imprezy mangowe" ? :P
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw mar 01, 2012 11:11 Re: Szalona norka u Alienorka

Ascon w Katowicach np. - imprezy dla miłośników mangi (komiksów japońskich) i anime (fimów animowanych). Przy czym każda grupa potencjalnych odbiorców znajdzie w mandze czy anime ( lub dramie - czyli serialach) coś dla siebie - są dla dzieci, dla dorosłych, dla młodzieży, dla miłośników sportu, dla miłośników kuchni, dla pasjonatów show-biznesu, dla staruszków również :D . Takie anime jak "Aishteruze baby" powinno być puszczane w polskiej telewizji jako składnik misji - uczenie dzieci (i dorosłych) jak radzić sobie z trudnymi stuacjami w zyciu - mobbingiem w szkole, tym że rodzic bije, że drobne niepowodzenie nikogo nie dyskwalifikuje dożywotnio. Tylko, że u nas jak rysowane to dla debili :roll: więc i tak nikt by się nie przejął. Nic to - moje dziecko jest uświadomione przez co w podstawówce wywołała skandal, bo jak pani obrażała inne dziecko, poszła do pedagoga i się skończyło wyzywanie przy tablicy. :ok: To samo jak miała problemy z klasą - wiedziała jak zadziałać.
No a częścią imprez mangowych ( a w zasadzei M/A czyli manga i anime) są cosplaye czyli przebieranie się i odgrywanie postaci z M/A, plus wiele osób chodzi przebrana cały dzień :wink:

Alienor

Post » Czw mar 01, 2012 11:25 Re: Szalona norka u Alienorka

Dzięki za wytłumaczenie :P
Niby te nazwy obijały mi się o uszy, ale nie wiedziałam że to cała subkultura :wink:
No to kupuj to kimono i wstawiaj fotkę jak się ubierzesz :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw mar 01, 2012 20:07 Re: Szalona norka u Alienorka

Ty mnie miałaś powstrzymywać a nie zachęcać :roll: No trudno - stało się. Jak przyjdzie nowe tsukesage to tamto kurotomesode wystawię na allegro albo sprzedam znajomym.

Ale wy nie wiecie o wiele ciekawszej rzeczy - otóż przedwczoraj przyniosłam do domu gałąź wierzby płaczącej - wszystkim się spodobała. No fakt, Malutki i Kotori olewają ją, a Justin i Koibito raczej chcieliby, ale boją się, ale reszta - nawet Rukia, udająca zwykle "starszą, stateczną ciotkę" - szaleją łapiąc i przygryzając końcówki :D Polowanie nawet jeśli nie do końca udane (bo gałązka jeszcze nie połamana do końca), daje wszystkim kupę zabawy. I pomyśleć jak szybko załatwił Fuks patyczek z piórkiem, a ile już się bawi zwykłą gałązką. A na dworze jeszcze wiele leży, więc jak tą połamią, będą następne :ok:

Alienor

Post » Czw mar 01, 2012 21:55 Re: Szalona norka u Alienorka

Zapukam nieśmiało i sie przywitam :oops:
Śliczne Kociszcza Alienorku :1luvu:
Świnek tez był śliczny i zostanie pewnie na zawsze w Twoim sercu
Pozdrawiam Was serdecznie

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Pt mar 02, 2012 9:03 Re: Szalona norka u Alienorka

A jakieś foteczki zabaw z gałęzią będą? :wink:
Kiedy jeszcze mieszkaliśmy w mieście mieliśmy jako drapak potężne dość i rozgałęzione drzewo - nieźle się natachaliśmy żeby je przytargać do domu :) A mina odwiedzających nas ludzi - bezcenna :twisted:
Przy przeprowadzce go zostawiliśmy - przecież nie bedziemy przewozić drewna do lasu :wink:
Jednak po jakimś czasie agent próbujący sprzedać mieszkanie poprosił nas o jego usunięcie - widocznie mocno szpeciło albo miał dość tłumaczenia po co komuś drzewo w domu :lol:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

[poprzednia][następna]