Parys,Abi w DS.Huciane koty.Są i psy...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw mar 01, 2012 13:55 Re: Parys w DS! Szylcia na wolności, Abi od dziś ma DS!!!

U mnie syki i warczenie trwały ok. 5-6 dni. Podobnie było u mojej mamy, gdzie obie przyniesione z działek kotki się nie znały. Każdego dnia było coraz lepiej, a w ciągu tygodnia rozkwitła między nimi prawdziwa miłość. Tak, że trzeba być cierpliwym - Abi i Garfield na pewno się pokochają.

Nela jest śliczną kotką i widać, że jest milutka. Mam nadzieję, że wyciągnięta z klatki zmieni się tak jak Abi;)
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Czw mar 01, 2012 14:46 Re: Parys w DS! Szylcia na wolności, Abi od dziś ma DS!!!

Fajnie się czyta wieści z nowego domku :lol: No teraz za Nelę :ok: , mam nadzieję że też znajdzie fajny domek ja zrobi się z niej domowa kotka
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Czw mar 01, 2012 16:32 Re: Parys w DS! Szylcia na wolności, Abi od dziś ma DS!!!

Wybieram się po Nelę, ale czekam na wieści z domku Abi.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw mar 01, 2012 18:09 Re: Parys w DS! Szylcia na wolności, Abi od dziś ma DS!!!

Psotny kocie, proszę, napisz coś.

ewar

Post » Czw mar 01, 2012 18:22 Re: Parys w DS! Szylcia na wolności, Abi od dziś ma DS!!!

Wszystko w porządku - syki i warkoty ucichły. Każdy kot odpoczywa w innym kącie. W nocy były wyścigi, tupania, dzikie zabawy. Teraz towarzystwo grzeczne. Może dlatego, że znalazłam całkiem sporą kałużę w łazience i nikt nie chce się przyznać :mrgreen:

psotny kot

Od: Pt sty 13, 2012 20:22

Post » Czw mar 01, 2012 18:25 Re: Parys w DS! Szylcia na wolności, Abi od dziś ma DS!!!

Abi ucieka na widok ludzia, ale do Garfielda grucha jak gołąbeczek :kotek:

psotny kot

Post » Czw mar 01, 2012 18:29 Re: Parys w DS! Szylcia na wolności, Abi od dziś ma DS!!!

O :evil: Może jednak naprawdę dać Abi zwykłą kuwetę, a Garfieldowi tę krytą? Na jakiś czas przynajmniej? Spróbowałabym już Abi głaskać.Przywabić ją zabawką i spokojnie wyciągnąć rękę.Złapana powinna już być spokojna.
A ja mam Nelę w łazience.Biedactwo przestraszone, ale na rękach wtula się we mnie.Będzie cudowną kotką.

ewar

Post » Czw mar 01, 2012 18:43 Re: Parys w DS! Szylcia na wolności, Abi od dziś ma DS!!!

ewar pisze: Spróbowałabym już Abi głaskać.Przywabić ją zabawką i spokojnie wyciągnąć rękę.Złapana powinna już być spokojna.

Próbowałam już, ale się wyrywa. Dam jej jeszcze trochę czasu. W sobotę nie idę do pracy, więc wtedy nastąpi akcja "oswajanie"
Co do kałuży, to sądząc po zapachu, nie była sprawką Garfielda (zapach nie był intensywny). Ale w tym akurat miejscu kiedyś mu się zdarzyło, jakiś odorek pewnie został.

psotny kot

Post » Czw mar 01, 2012 19:03 Re: Parys w DS! Szylcia na wolności, Abi od dziś ma DS!!!

Pierwszy dzień w nowym domku Obrazek a dziś już luzik Obrazek

psotny kot

Post » Czw mar 01, 2012 19:35 Re: Parys w DS! Szylcia na wolności, Abi od dziś ma DS!!!

Byłabym zdziwiona, gdyby wpadkę zaliczyła Abi.Nigdy nie załatwiła się poza kuwetką.Chyba, że Garfield bronił jej dostępu do kuwety, tak też mogło być.
Miałam kiedyś Tosię, ona też kochała koty, a od człowieka zwiewała.Musiałam ją zagonić w jakiś kąt, żeby złapać.Nie bała się, była odważna do brawury, ale nie lubiła ludzi.Dzisiaj śpi w łóżku, przytulak z niej okrutny. Abi ma podobny charakter. Raz wzięta na ręce siedzi spokojnie i mruczy.Nie wygląda na przestraszoną, bo na pewno nie jest.Śliczne zdjęcia :1luvu: :1luvu: :1luvu:
A wetka zaniemówiła, kiedy zadzwoniłam, że Nela przytula się do mnie, że nie ma syków..itd.Zrobiłam zdjęcia Nelci przytulonej do mnie i siedzącej na kolanach, ale wyszły beznadziejne, nie wiem jak skierować obiektyw :oops: Zwiedziłyśmy mieszkanie, zapoznałam Nelcię z moimi kotami.Jakoś nie były zainteresowane :wink:

ewar

Post » Czw mar 01, 2012 19:50 Re: Parys w DS! Szylcia na wolności, Abi od dziś ma DS!!!

Psotny kocie, nawet nie wiesz jak się cieszę z cudownego domku dla Abi :lol: Ale nie tylko.Cieszę się ogromnie, bo myślę, że i Garfield jest szczęśliwy. Powinny być dwa koty w domu, naprawdę.Szaleją, to prawda, ale tak być powinno. To minie i będą już normalnie się bawić. Widziałam jak Garfie gapił się w kotkę, jaki był zainteresowany.

ewar

Post » Czw mar 01, 2012 19:52 Re: Parys w DS! Szylcia na wolności, Abi od dziś ma DS!!!

Właśnie nasiusiane było obok kuwety w łazience. W przedpokoju jest też druga. Oba kociaki korzystają z obu. Podejrzewam, że to był przypadek, ale przypilnuję :twisted:
Garfield przestał biegać za Abi i towarzyszyć jej na każdym kroku. Teraz tak jakby wpadł w depresję. Wszedł do wiklinowego kociego koszyczka, odwrócił się pleckami i udaje, że nas nie zna. Nie reaguje też na zaczepki malutkiej. A co najdziwniejsze, Garfi nie cierpiał tego koszyczka, nigdy z niego nie korzystał dobrowolnie. Koszyczek służył jako transporterek, a kocio nienawidził wręcz jakichkolwiek wycieczek. A dziś od rana w koszyczku 8O

psotny kot

Post » Czw mar 01, 2012 19:54 Re: Parys w DS! Szylcia na wolności, Abi od dziś ma DS!!!

Mam nadzieję, że mu przejdzie

psotny kot

Post » Czw mar 01, 2012 21:21 Re: Parys w DS! Szylcia na wolności, Abi od dziś ma DS!!!

A może po prostu odpoczywa? Dlaczego od razu depresja? Trochę się też w jego życiu pozmieniało, fakt.

ewar

Post » Czw mar 01, 2012 22:45 Re: Parys w DS! Szylcia na wolności, Abi od dziś ma DS!!!

Luna tak samo reagowala jak w domu pojawila sie Kizia. Lunka byla 4 lata jedynaczka, a Kizia znalazla sie w domu niespodziewanie. Na poczatku byla zainteresowana a potem demonstrowala swoje obrazenie na mame, odwracala sie plecami, drapala przy probie glaskania i raz nasikala do lozka, wiec moze te siki tez sa wyrazem obrazy Garfiego. Nie martw sie to napewno minie, on musi poprostu zobaczyc, ze nie zejdzie na drugi plan i ze Abi go nie wygryzie :)
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

[poprzednia][następna]