Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 01, 2012 0:10 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Bo my, Basiu, to już możemy byc tylko DS :ryk: .

Dziewczyny kochane, naprawdę komputer mnie boli :( .
Zaraz mi oczy wypłyną.
Pożegnam sie juz na dzisiaj...jak znam swoje migreny, to jeszcze jutro mnie przytrzyma, i da spokój.
Dobrej nocy wszystkim życzę :D .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Czw mar 01, 2012 0:18 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

spokojnej nocy, do jutra :D
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Czw mar 01, 2012 0:28 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Śpij, Gosiu, dobrze. :ok:
Kiedyś cierpiałam na takie migreny, co to oczy chciały wypłynąć , straszne to było :evil:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Czw mar 01, 2012 7:28 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

dobry ;)

zdaje mi się że się zakochalam :1luvu:
Gosia pięęękny on jest..... taka duża ciapa ale za to widać że niekoniecznie dzika bo dzika ciapa by nie przyszła do żarelka ;)
i już wiem w ktorym miejscu mam go wypatrywać ;)

kurcze jakiś kaszel mnie dopadł i pojęcia nie mam skąd się wziął....
trza podleczyć...

miłego dnia wszytkim :)
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Czw mar 01, 2012 15:39 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

przystojny facet z tego gościa z rudym trójkącikiem na nosku i taki postawny...można się zakochać
Coco

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

Post » Czw mar 01, 2012 16:31 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

oj mozna się zakochać, można....
ja wlasnie przejeżdżając tamtędy patrzę a Kić siedzi sobie na płocie... zawrócilam, podjechałam a ten już za ogrodzeniem.... kucałam pod tą siatką i kiciałam jak głupia żeby się mną zainteresował... owszem, popatrzył w moja stronę ale żarełka na przekupstwo nie mialam to nie podszedl.....
ale powiem wam jedno..... jest PIĘKNY :1luvu:
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Czw mar 01, 2012 16:47 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

vip0 pisze:
puszatek pisze:a ta piękność to naprawdę taka dzicz :?:

Dzicz, Basiu :( ...
No może nie całkiem dzika ta dzicz, bo do jedzenia lezie jak mucha do miodu, ale jak tylko sie ruszyłam, to wiać chciał :( .

połóż taka kartonowa płyte, na to tacke z jedzeniem a obok kropelką posmaruj, to moze nie ucieknie :wink:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Czw mar 01, 2012 16:49 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Mnie już zupełnie na oczy padło chyba. Dopiero przed chwilą wypatrzyłam ten wątek. 8O
Człowiek stary to i ślepy...

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw mar 01, 2012 18:00 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

dinzoo pisze:przystojny facet z tego gościa z rudym trójkącikiem na nosku i taki postawny...można się zakochać
Coco

Cześć, dziewczynki :1luvu: .
No i właśnie Duża się zakochała :evil: .
Ciągle o jakimś gościu opowiada, i oczami maślanymi się gapi :evil: .
Ja tam nie chcę nic mówić, ale Plamek mówi, że cos mu śmierdzi w tej sprawie...a jak Plamek powie, to tak jest, bo on jest stary i mądry...
Punio zły.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Czw mar 01, 2012 18:02 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Karolek(ona) pisze:
vip0 pisze:
puszatek pisze:a ta piękność to naprawdę taka dzicz :?:

Dzicz, Basiu :( ...
No może nie całkiem dzika ta dzicz, bo do jedzenia lezie jak mucha do miodu, ale jak tylko sie ruszyłam, to wiać chciał :( .

połóż taka kartonowa płyte, na to tacke z jedzeniem a obok kropelką posmaruj, to moze nie ucieknie :wink:

No pewnie by się przykleił...ale jak go potem wyciągnąć? :ryk:
Jest troche gościa.
Kombinuję.....

vip

Post » Czw mar 01, 2012 18:03 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

Bazyliszkowa pisze:Mnie już zupełnie na oczy padło chyba. Dopiero przed chwilą wypatrzyłam ten wątek. 8O
Człowiek stary to i ślepy...

No czekaliśmy, czekaliśmy.....i wreszcie sie doczekaliśmy cioci Dorotki :D .
Witamy :ok: .

vip

Post » Czw mar 01, 2012 18:15 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

vip0 pisze:Kombinuję.....

ohooooo.... już ja chyba wiem jak to sie skończy ;)
na razie wykombinowałaś rudą Zosię w podpisie... a Punio jest szary :lol:
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Czw mar 01, 2012 18:19 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

No to tak:
Jak dostałam cynk od mojego mobilnego szpiega, że facet siedzi na murku, to rzuciłam wszystko, saszetkę w garść i dalej oswajać :ok: .
Poszłam...ano siedzi. Zakiciałam.
On pacza na mnie, ja paczam na niego.
Wyciągnęłam saszetkę, zrobił " miau " w moim kierunku.
Podeszłam bliżej.
Potem całkiem blisko.
W jego złotych oczach widziałam wewnętrzna walkę- wiać czy jeść?
Żarełko oczywiście wygrało :mrgreen: .
Siedział na takim płaskim słupku, mniej więcej na wysokości mojej twarzy. Jak zobaczył, że oddzieram róg saszetki, to był już mój :ok: .
Ową saszetke musiałam mu przytrzymać, żeby nie spadła z murku, bo facecik jadł cokolwiek łapczywie. No i jak zjadł połowę, to zaryzykowałam. Ostrożnie wyciągnęłam drugą rękę, smyrnęłam z boku przy uszku. Spojrzał podejrzliwie, ale jadł dalej. No to później smyrnęłam przy drugim uszku. Nawet już uwagi nie zwrócił. Zaryzykowałam trzy spokojne łagodne miźnięcia po rudym łebku. Nic. No to żeśmy się rozmiziali na całego :ryk: .

Z obserwacji bardzo bliskich, tak bliskich, że mogłam policzyć wszystkie ciemnobrązowe kropeczki na jego złotych tęczówkach- niewielka ranka na prawym uchu, niewątpliwie efekt bójki. Oczki czyste, ale uszy to tragedia, świerzb jak nic. Futerko brudne, dziś pozlepiane błotem i mokre. Nosek różowy, zimny i mokry, ale kataru nie stwierdzono.
Z posesji wyszła pani, otwierała skrzynke na listy. Uznałam za stosowne przywitać się i usprawiedliwić, jako, że karmiłam kota na jej prywatnym murku. Pani wspaniała, nie tylko nie była zła, ale jeszcze mi o nim opowiedziała. Otóż przychodzić zaczał w okolicę jakiś rok temu. Siedzi to tu, to tam. Ewidentnie bezdomny. Często przychodzi na jej posesję, ale ona go nie dokarmia, boi się, bo ma groźnego dobermana i nie chciałaby, żeby kotu sie coś stało.

Tak to było dziś. Do teraz przeżywam :1luvu: .
Kombinuję....acha, to już było :ryk: .

vip

Post » Czw mar 01, 2012 18:20 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

:kotek:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw mar 01, 2012 18:21 Re: Nie tylko dla VIP-ów...moja Legia Cudzoziemska :-)

johaśka pisze:
vip0 pisze:Kombinuję.....

ohooooo.... już ja chyba wiem jak to sie skończy ;)
na razie wykombinowałaś rudą Zosię w podpisie... a Punio jest szary :lol:

To nie jaaaaaa :ryk: .

vip

[poprzednia][następna]