K-ów, i po remoncie :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 28, 2012 18:56 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

druga jest u jafusi, która łapie i trzecia u pań na działkach (ta do odbioru) mamy jeszcze jakąś czwartą ale to taki starszy typ aczkolwiek może skuteczny.

Dojechaliśmy przywożąc 5 kotów, bo szósty gdzieś sobie poszedł. Jest piękny ok 2-letni biało-rudy kocur w związku z gabarytami i wagą nazwany Okruszkiem :) Nie był w stanie odwrócić się w transporterze :) No i mruczy tak, że nie dało się go osłuchać. Jest srebrnawa koteczka Liza, też dość milutka aczkolwiek bardzo nie lubi łapania za kark, udało mi się jednak uniknąć zjedzenia. Dwie tri u nas tylko chwilowo podobnie jak czarno-biała dzicz, która w związku z brakiem tylu klatek na Drukarskiej musiała trafić jeszcze na Chocimską. Bardzo ostrożnie w jej przypadku, bo ja bałam się podejść jak uciekała po oknach drąc się wniebogłosy. Aha, Okruszek nie lubi jeździć samochodem, beczał caluśką drogę jak dziecko, chwilami parę innych mu wtórowało :twisted:

zabawne/miłe zdarzenia. Na Kapelance dzwoni telefon, jakiś pan prosi o podanie numeru KRS, bo chce nam przekazać 1%. Ale prosi o przesłanie sms-em, bo prowadzi i nie ma jak zapisać a na tym peugeocie za krótko go widział natomiast na szczęście zdążył wybrać numer i: " o, teraz widzę nawet jak pani ze mną rozmawia" :mrgreen: Powiedział, że uwielbia zwierzęta więc dobrze, ze za nami jechał, bo wie komu przekazać kawalątko podatku

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto lut 28, 2012 19:18 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

aha, sprawdziliśmy też dzisiaj dom dla rudzielców, powinny mieć tam dobrze, między ogródkami są siatki i koty od sąsiadów (też rude) przychodzą paniom do ogródka więc tam wszyscy kotolubni a dalej są wysokie mury, wyższe niż na Straszewskiego więc nie bardzo widać było szanse na jakieś dalsze ucieczki. Chłopaki jadą we czwartek.
Książeczki dowieźliśmy, Robert ma powklejać szczepienia, trzeba dopisać kastracje, to był jakoś maj 2008 r. i odrobaczenie też trzeba dopisać (nie wiem co mój mąż tam nadziobie :wink: )

Do domu dzisiaj wieczorem Robert jeszcze zawozi Liroy'a od jafusi, także jeżeli ktoś go ogłaszał to raczej może przestać.

rozejrzałam się dzisiaj po szpitaliku na Drukarskiej instalując nowych podopiecznych i może ktoś ma niepotrzebny: ociekacz do naczyń, jakieś haczyki na ręczniki, ścierki, wieszaczek na papier toaletowy, krzesło albo dwa, docelowo chyba malutka lodówkę, taką naszafkową też by się przydało tam dostarczyć.

Dr Duda będzie nam robić regularne ranne obchody, podawanie leków i zastrzyków także zmiany w najgorszym razie wystarczą tylko popołudniowe/wieczorne jak będą pojedyncze koty

Tweety

Post » Wto lut 28, 2012 20:45 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

Kociarnia ok, tylko mokry kitekat jest beee :( Ale mokre z carrefoura smakuje.

Widziałam kota-widmo, wyszedł z budki przy mnie. :ok:

Udało mi się obciąć Bączkowi pazurki, z Pączkiem sobie nie poradziłam, bo się wyrywał.
Kamyk robi pokabrzuszek i syczy przy tym 8O

Moja wiekowa ciotka z Huty łapie jutro kota z przetrąconą łapą, będzie do leczenia (opłaconego!) i kastracji, a potem wraca do siebie. Gdyby zabrakło klatek, skorzystam z królika z cat-roomu. Poproszę tylko o transport do weta i załatwienie zabiegu. Nie wiem, czy to kot, czy kotka.

Dzikus zainstalowany w klatce nad Zafirą.

Basia dopisała się na kilka rannych dyżurów. :)

Kotom w książeczkach wkleiłam odrobaczenie i szczepienie oraz wpisałam, że kastrowane.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto lut 28, 2012 21:01 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

Tweety pisze:aha, sprawdziliśmy też dzisiaj dom dla rudzielców, powinny mieć tam dobrze, między ogródkami są siatki i koty od sąsiadów (też rude) przychodzą paniom do ogródka więc tam wszyscy kotolubni a dalej są wysokie mury, wyższe niż na Straszewskiego więc nie bardzo widać było szanse na jakieś dalsze ucieczki. Chłopaki jadą we czwartek.
Książeczki dowieźliśmy, Robert ma powklejać szczepienia, trzeba dopisać kastracje, to był jakoś maj 2008 r. i odrobaczenie też trzeba dopisać (nie wiem co mój mąż tam nadziobie :wink: )

Do domu dzisiaj wieczorem Robert jeszcze zawozi Liroy'a od jafusi, także jeżeli ktoś go ogłaszał to raczej może przestać.

rozejrzałam się dzisiaj po szpitaliku na Drukarskiej instalując nowych podopiecznych i może ktoś ma niepotrzebny: ociekacz do naczyń, jakieś haczyki na ręczniki, ścierki, wieszaczek na papier toaletowy, krzesło albo dwa, docelowo chyba malutka lodówkę, taką naszafkową też by się przydało tam dostarczyć.

Dr Duda będzie nam robić regularne ranne obchody, podawanie leków i zastrzyków także zmiany w najgorszym razie wystarczą tylko popołudniowe/wieczorne jak będą pojedyncze koty

A moich kotów ta pani nie chciała :(
Za to urywają się caly dzień telefony o półroczniaki a Zakopanego, tyle tylko, że wszystkie z Warszawy. Ogłoszenie ze zdjęciem ( ale tylko jednej z kotek) sie tam pojawiło. Nie udało mi sie dojśc, kto mi taki prezent zrobił :lol:

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Śro lut 29, 2012 22:12 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

nowe wydarzenie, w którym firma wpłaca za pozyskanie fanów https://www.facebook.com/events/281282671941097/

Tweety

Post » Śro lut 29, 2012 22:26 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

Kociarnia już nie ta sama bez Katki, kiedy przyszłam całe towarzystwo spało, głucha cisza jak w Domu Spokojnej Starości :wink:
Dzisiaj stwierdziły, że mokre z Carrefoura jest be. Klatkowe dostały częściowo Gourmeta, 2 ostatnie puszki carrefourowskie rozdysponowałam, bo myślałam, że to reszta karmy. Dopiero po kontakcie z Tweety zauważyłam jeszcze zapas Gourmeta w transporterze. Nic, może do rana zjedzą.

Dzikun z klatki nad Zafirą nie jadł, kuweta pusta. Siedzi cały czas w transporterze, ale daje się pogłaskać. Wymieniłam mu ten podkład, by sprawdzić, czy się zsikał na niego. Była plama, więc ok. On ma chyba coś z oczami- na jednej tęczówce dziwny wylew, drugie trochę spuchnięte.

Sowa głaskana mruczy i wtula się, a drapana po grzbiecie nadstawia tyłek i drepcze... :roll:
Czy ona jest sterylizowana?

Uwaga- zlew zatkany
Kiedy chciałam umyć naczynia woda nie schodziła. Umyłam we wiadrze :twisted:

Tweety pisze:nowe wydarzenie, w którym firma wpłaca za pozyskanie fanów https://www.facebook.com/events/281282671941097/

kliknięte
Ostatnio edytowano Śro lut 29, 2012 22:29 przez mikela, łącznie edytowano 1 raz
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Śro lut 29, 2012 22:27 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

wrzucę tutaj info dla tych, których nie ma na fb, bo znowu nie najlepsze wieści z Obidzy. jedna kotka na pewno w ciąży, jest kotek z dwoma powykręcanymi łapkami, część paskudnie smarka, no i wszystkie mają potworny świerzb a niektóre potworniejszy, bo bardzo bolą je uszka. Musimy tam jechać w przyszłym tygodniu i wziąć te w najgorszym stanie, wstępnie we środę. Gmina oczywiście ma czas na odpowiedź na temat finansów, my nie mamy za co leczyć. Zaraz wszystkie będą w ciąży.

Tweety

Post » Śro lut 29, 2012 22:31 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

dzisiaj odbyło się pierwsze spotkani szpitalikowe, pierwsze dyżury obsadzone, Jola jeździ raz w tygodniu do Nowego Sącza, zaproponowała pomoc w transporcie, będzie na spotkaniu w sobotę, ja też :)

annakreft

Od: Pon wrz 05, 2011 10:20

Post » Śro lut 29, 2012 22:47 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

annakreft pisze:dzisiaj odbyło się pierwsze spotkani szpitalikowe, pierwsze dyżury obsadzone, Jola jeździ raz w tygodniu do Nowego Sącza, zaproponowała pomoc w transporcie, będzie na spotkaniu w sobotę, ja też :)

idealnie!

Tweety

Post » Śro lut 29, 2012 22:51 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

GRAFIK KWESTA ALMA ULICA STAŃCZYKA 14 09.03 - 11.03 (godziny sobotnie to moja propoizycja jak mam coś zmienić prosze krzyczeć

Potrzebne osoby: min. 2 max 3 na zmianę, dwie do pakowania zakupów + 2 puszki na dobrowolne datki + 1 osoba do podawania koszyków wchodzącym do sklepu , prosząca o zakup karmy

9.03 piątek

18.00 - 21.00

1.katgral
2.miszelina
3......

10.03 sobota

11.00 - 14.30

1.Karola M.
2. mikela
3.........

14.30 - 18.00

1.kocuria
2. kasumi
3 Ania K.

11.03 niedziela

14.00 - 18.00
1.kocuria
2. kasumi
3 Ania K.

potrzebna jedna osoba w piątek wieczorem i jedna w sobotę 11-14:30,
I kolejna lista, bo to już za 6 dni czyli na zebranie w sobotę o godz 17:30

1. Karolina,
2. Miszelina,
3. Ania K.,
4. Monika K.,
5. wislackikot
6. mikela
7. kocuria
8. aniakreft
9. Jola D.
.
.
tweety

aktualizuję i przypominam

Tweety

Post » Czw mar 01, 2012 6:13 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

mikela pisze:Sowa głaskana mruczy i wtula się, a drapana po grzbiecie nadstawia tyłek i drepcze... :roll:
Czy ona jest sterylizowana?

Nie, nie jest. Astra i Zafira też nie.
Obrazek

miszelina

Post » Czw mar 01, 2012 8:20 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

A będą jakieś wieści o Katce? Jak ona w domku się aklimatyzuje?

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw mar 01, 2012 8:59 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

Do kogo numer podać pani, która szuka kota do domu wychodzącego z psem?

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Czw mar 01, 2012 9:08 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

miszelina pisze:Grafik na marzec
01.03. czwartek

Vanja
Ewelina

02.03. piątek
Ola/Klaudia
Milu

03.03. sobota
Ewelina
Miszelina

04.03. niedziela
Ewelina
Mahob

05.03. poniedziałek
Vanja
Ola/Klaudia

06.03. wtorek
Vanja
Ola/Klaudia

07.03. środa
Ewelina
Monika

08.03. czwartek
Queen_ink
Ewelina

09.03. piątek
Basia
Milu

10.03. sobota
Mahob
Miszelina

11.03. niedziela
Milu
Milu

12.03. poniedziałek
mikela
Ola/Klaudia

13.03. wtorek
Basia
Ewelina

14.03. środa
Ewelina
Monika

15.03. czwartek
Vanja
Ewelina

16.03. piątek
Ola/Klaudia
Milu

17.03. sobota
Ola/Klaudia
Miszelina

18.03. niedziela
Ola/Klaudia
Mahob

19.03. poniedziałek
mikela
Ewelina

20.03. wtorek
Basia
Ola/Klaudia

21.03. środa
Ewelina
Monika

22.03. czwartek
WAKAT
Ewelina

23.03. piątek
Ania K.
Milu

24.03. sobota
WAKAT
Miszelina

25.03. niedziela
Mahob
WAKAT

26.03. poniedziałek
WAKAT
Ola/Klaudia

27.03. wtorek
Basia
Ola/Klaudia

28.03. środa
Ewelina
Monika

29.03. czwartek
WAKAT
Ewelina

30.03. piątek
Ania K.
Milu

31.03. sobota
Mahob
Miszelina
Obrazek

miszelina

Post » Czw mar 01, 2012 10:52 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

mahob pisze:A będą jakieś wieści o Katce? Jak ona w domku się aklimatyzuje?

Katka dobrze. Od razu po przywiezieniu poszła pojeść i pozwiedzać. Wygląda na bardzo zadowoloną, że nie musi dzielić się uwagą człowieka z innymi kotami. Poza tym jak zwykle - rozrabia i potrafi się upomnieć o swoje.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

[poprzednia][następna]