Czarne Diabły Tasmańskie IV - życie codzienne DT - 6,3 kota

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon lut 27, 2012 9:10 Re: Czarne Diabły Tasmańskie IV - Łatka w DS!

:ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Pon lut 27, 2012 20:34 Re: Czarne Diabły Tasmańskie IV - Łatka w DS!

Ano, trzymam się, życie toczy się dalej, Shrek na obserwacji pod kątem pawi, Zidane zmiany skórne :roll: . Zrobiła przerwę w lekach przeciwgrzybicznych, poobserwuje te zmiany, bo mam dziwne wrażenie, że to może być uczulenie ... na lek :roll: . Jeśli się zaostrzy, wrócę do leków, ale chcę zobaczyć, jak wpłynie odstawienie.
Cholernypingwin dzielnie przeobraża się w Cholernegomorświna :twisted: , coraz grubszy tułów i coraz krótsze łapki. Za wyjątkiem sytuacji, kiedy podaję smakołyk - kotek jest wtedy baaardzooo dłuuugiii i tańczy na tylnych łapach :lol: .

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon lut 27, 2012 20:52 Re: Czarne Diabły Tasmańskie IV - Łatka w DS!

Długość łapek wprost proporcjonalna do objętości tułowia? To ci dopiero teoria kociomatematyczna :ryk:
jak Łatka?
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto lut 28, 2012 21:52 Re: Czarne Diabły Tasmańskie IV - Łatka w DS!

Długość łapek jest wprost proporcjonalna do smakołyku w zasięgu węchu :lol: . A w ogóle to Cholernypingwin zadomowił się, zrezydenciał :roll: ... gania koty, rządzi się, zbezczelniał zwłaszcza, że od dwóch nocy nie drze się na niego Łatka. Pora mu się desantować do DS, tylko jakaś cisza w tej kwestii ... przywozi człowiek taki potulny przecinek, mija parę miesięcy a w domu ni z tego ni z owego panoszy się tuczny morświn :twisted:
Zjadłam kolację z oliwkami i Shrekiem. Tzn. ja i Shrek jedliśmy oliwki. Ja nie jadłam Shreka. Z obu powyższych faktów Shrek jest zadowolony :lol: . Gania się właśnie z Cholernympingwinem a CDT zeszyły im z drogi wzwyż i patrzą z politowaniem :twisted:

alix76

Post » Wto lut 28, 2012 22:48 Re: Czarne Diabły Tasmańskie IV - Łatka w DS!

Nie rozpieszczaj go tak ,bo jestem zazdrosna :P . Nie ma nic piekniejszego niż te oczka i główką przechylająca sie na boczki jak chce coś dostac. A łapką już prosi? Bo na szaczepiał nachalnie i czasem pazurek przykleił sie do ubrania i ciągną aż mu sie nie dało tego co chce :lol:

shrek1

Od: Sob gru 10, 2011 9:47

Post » Śro lut 29, 2012 7:09 Re: Czarne Diabły Tasmańskie IV - Łatka w DS!

Bry :)
Alix, o jakim preparacie na stawy wczoraj mówiłaś?
Skleroza nie boli wcale :roll:
Doświadczona :mrgreen:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro lut 29, 2012 10:33 Re: Czarne Diabły Tasmańskie IV - Łatka w DS!

Iwona66 mówiła :twisted: :ryk:

alix76

Post » Śro lut 29, 2012 10:36 Re: Czarne Diabły Tasmańskie IV - Łatka w DS!

No i sama widzisz... :roll:
A dałabym sobie obciąć, że obie mówiłyście, każda o czym innym... :roll:
Pamietam tylko, że proszek w saszetkach miał być :mrgreen: :ryk:
Chyba że to na jaką inną dolegliwość :conf:

Edit: jeśli to chodziło o 4Flex http://www.doz.pl/apteka/s0_0-Szukaj?value=4flex to chyba jednak zostaniemy przy szuwaksie od weta :twisted: Widzę, że ceny preparatów dla ludziów w tym temacie jeszcze lepsze od kocich :strach: :strach: :strach:

OKI

Post » Śro lut 29, 2012 21:36 Re: Czarne Diabły Tasmańskie IV - Łatka w DS!

To sobie nic nie dawaj ciąć lepiej :roll: - rozleniwia mnie taka pogoda, wiosnę czuć ... ogony rozleniwione, chociaż Cholernypigwin nie zaniedbuje okazji do zapasów :lol: .

alix76

Post » Czw mar 01, 2012 8:41 Re: Czarne Diabły Tasmańskie IV - Łatka w DS!

Mail od DS Łatki - kotka je i pije, chociaż niewiele (ale sama!) i zwiedza pokój, najchętniej z zachętą opiekuna :ok: Od dwóch nocy nie daje mu spać, czyli zdrowa jest :ok: . Interesuje się klamką i jutro zostanie wypuszczona na szersze wody :) . Uffff ...

alix76

Post » Czw mar 01, 2012 11:33 Re: Czarne Diabły Tasmańskie IV - Łatka w DS!

:ok: :ok: :ok:

joarkadia

Post » Czw mar 01, 2012 22:18 Re: Czarne Diabły Tasmańskie IV - Łatka w DS!

Ano, tak myślałam, że cholernica jako jedynaczka będzie funkcjonować lepiej, ale pewność jest lepsza od nadziei :ok: . Cholernymorświn ma fazę nadaktywności, szuka zaczepki i właśnie Shrek wlazł za nim pod łóżko mu ją dostarczyć :twisted: . Po powrocie do domu znajduję kępki czarnego futra tu-i-ówdzie :roll: - albo któryś kot mi się pruje albo robią sobie ustawki pod moją nieobecność.
Właśnie dwie spore krowy morskie wykonały zwinną ósemkę między pokojem a kuchnią 8O , w nienagannym szyku. Zidane leży w hamaczku i patrzy na to z politowaniem. Badido nawet czubka uszu nie wystawia znad szafki - jest ponad to
Uprzejmy Pan Sąsiad zabrał naszą moskitierę do renowacji więc pewnie w weekend będzie wietrzenie futer. Z nadmiaru energii sądząc, przyda się otworzyć balkon i dobrze wystudzić towarzystwo :twisted:

alix76

Post » Sob mar 03, 2012 10:08 Re: Czarne Diabły Tasmańskie IV - Łatka w DS!

Mam pewien problem i nie mogę go dłużej ukrywać.
Nie mam miejsca w łóżku. Nie mam kołdry dla siebie. coś poszło źle ...
Wczoraj obudziłam się w nocy w konfiguracji - od ściany, na wysokości mojej klatki piersiowej, na kołdrze śpi Shrek - prawidłowo, pod skos, z podkurczonymi łapkami. Obok niego, pod kołdrą, z łebkiem na poduszce, śpi Zidane, na boczku, z wyciągniętym łapkami. Na kołdrze w nogach śpi Cholernymorświn. Dla mnie jakieś 25 cm kołdry u góry i "dokokołakota" na dole :roll: .
Dziś rano budzę się - od ściany śpi Shrek, na kołdrze. Po środku ja, pod kołdrą. Z boku, pod kołdrą, z głową na poduszce, śpi
Zidane, na boczku, z wyciągniętym łapkami. W nogach, oczywiście, Gerson, wygodnie rozłożony. W sumie było mi ciepło, ale wstanie było skomplikowanym przedsięwzięciem :twisted: .
Bandido sypiał na moich nogach, ale nie pospolituje się z plebsem :? . Zasypia czasem pod kołdrą, potem przenosi się na hamaczek obok łózka i wita się, kiedy wstaję.

alix76

Post » Sob mar 03, 2012 10:09 Re: Czarne Diabły Tasmańskie IV - Łatka w DS!

Kup polówkę :roll:
Ja też się przymierzam :roll:

OKI

Post » Sob mar 03, 2012 10:11 Re: Czarne Diabły Tasmańskie IV - Łatka w DS!

Codziennie mam ten sam problem :ryk: :ryk:

joarkadia

[poprzednia][następna]