Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 27, 2012 14:47 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Po wizycie u weta i dyżurze:

Kropce odstawiamy antybiotyk- od dzisiaj nie bierze. Dalej leczymy samym sterydem (encortolon) - 1 raz dziennie 1 tabletka.
Madzia - wszystko tak, jak do tej pory, czyli lek na F 2 razy dziennie 1/2 tabletki. Kąpiele 2 w tygodniu - jutro zrobi Beatka, w piątek Marta :ok:
Obydwie kotki nadal mają dietę - karma tylko dla alergików. W szafce na kwarantannie jest nowe opakowanie - Z/D.
Kontrola za tydzień w poniedziałek.

Do szczepienia powinien jechać Dawidek. Czy ktoś może z nim jechać w tym tygodniu?
Co do dzikusek Beni i Isi, przeciwwskazaniem do tej pory była biegunka. Jak przyszłam rano kupy w kuwecie były normalne, ale jak wróciłam od weta, była znowu rzadka. Proponuję obserwować jeszcze ten tydzień. Jeżeli kupy będą rzadkie, trzeba będzie pobrać próbkę do badania. Jeśli będą normalne, można szczepić. Proszę dyżurnych o zwrócenie uwagi na tą sprawę.

Pysiol i Schronik to teraz najlepsi kumple -szaleją razem non stop. :D
Dawidek pospacerował trochę, ale trzeba na niego bardzo uważać, bo lubi się wspinać i skakać.
U Czikity duża poprawa, oczy wyglądają na zdrowe.

Na dworze koło budy był biało- bury i jeszcze jakiś czarny nieznany mi osobnik (nie Bolek). Dzikusy straszne, czają się i czekają, aż człowiek się oddali, żeby zacząć jeść.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Pon lut 27, 2012 21:14 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Iwonko ja mogę podjechać na szczepienie z Dawidkiem.
Dziś wpłaciłam na nasze konto 244zł uzbierane ze skarbonki w kociarni.
Nowe płatności to za leczenie kotów w Lupusie:
Miodek 32zł
Renia 137zł
Kolombo 9zł
Dawidek 7zł
Małgosia i Jaś 182 zł
Kropka 26zł
Synuś 23zł
...........................
Łącznie 408zł
Jutro po dyżurze zawożę Micahłową do domu tymczasowego.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon lut 27, 2012 21:28 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Dziewczyny macie może w domu niepotrezbny taki plastikowy kosz na bieliznę, albo takie duże niepotrezbne plastkowe wiadro jak jest na jedzenie suche dla zwierzaków :?: potrzebuję na zbiórkę jedzonka dla kociaków i psiaków :D

terenia1

Post » Pon lut 27, 2012 21:35 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Teresa, rozmawiałam z Martą The Szops, w piątek zabiorą Dawidka i może jeszcze Benię i Isię (lub ich kupy do badania :D ) Kosza niestety nie mam.
Za Michasię :ok:

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Pon lut 27, 2012 21:41 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

terenia1 pisze:Jutro po dyżurze zawożę Micahłową do domu tymczasowego.

Suuuper!!! Za Michaśkę :piwa:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Pon lut 27, 2012 21:50 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Po Almavecie i dyżurze:
- kotka z Modrzejowa wygląda kiepsko - zamiast oka ma jedną wielkę bulwę a zaczęło się od zadrapania ale to było kilka miesięcy temu :x :( więc szansa, że oko się do czegoś nadaje jest niemal żadna. Kotka podobno jest wysterylizowana - ma wielki brzuch i myślałyśmy, że jest w ciąży. Kotka została w Almavecie - bez jedzenia. Jutro na 12 jadę ją przytrzymać i pod narkozą p. Ilona spróbuje ją jakoś zbadać (pobrać próbki) i wywnioskować czy to coś zamiast oka to ropień czy guz czy co za badziew...
- byli jacyś ludzie, którzy chcieliby kota - spodobał im się ten schroniskowy ale Piotrek dopiero da mi znać czy on nie jest zarezerwowany,
- Skarpetek i Czikita mają nadal brać augumentin - mam nawet nową receptę - kupię jutro. Zwłaszcza, że nie wiadomo jak ze skutecznością tego obecnego - bo powinien być trzymany w warunkach chłodniczych.... Bezdomniaki mają brać augumentin jak dotąd, aż do końca tygodnia a dodatkowo obydwa 2x doba neomecyna oraz Czikita immunodol 1 x doba. W poniedziałek kontrola. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie by Skarpetek jutro pojechał - o ile nowi opiekunowie zadbają o doleczenie go. Czikicie się poprawia ale nadal słychać jej jakieś pluski w płucach... Natomiast Malaseb dobrze u niej działa na ranki i mam jeszcze dwie dawki ale zapomniałam zostawić w KCh :oops: Podobnie jak 2 faktury - za dziś i druga coś bardziej "Jadziowego" oraz książeczki Skarpetka....
- Czikicie zaczyna się rujka...
- Madzia, której ja nie umiem podawać leków - ma brzydką tę ranę na szyi a poza tym ciągle chce wychodzić z woliery i namolnie męczy łapą ten plastik u jej dołu,
- z godzinę czekałam w Almavecie bo Emiśka byłą z jakimiś bezdomnymi psami i wszystko się poprzesuwało, jednakże czas umiliła mi Pani, która...przyjechała po Luizkę dla swojego taty :ok: Pani ma swojego kota a tacie kotek zmarł na raka i...Luizka pojechała :kotek: Zostawiłam swój mejl jakby mieli jakieś zdjęcia z nowego domu. Poza tym ta Pani pracuje w tej samej firmie, co (przed emeryturą) Janka z SOS a jej córka chodzi do klasy z synkien pani Hylowej więc ogólnie Luizka zostaje "w środowisku" :D

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon lut 27, 2012 22:02 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

No to się Michałowej poszczęściło! Suuuper Obrazek
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pon lut 27, 2012 22:17 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

I za LUIZKĘ :piwa:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Kocia Mama Ewa

Post » Pon lut 27, 2012 22:30 Forum

Teresa a ten duzy pojemnik na zdrowej w ktorym byly farby to za duzy na ta zbiorke o ktorej myslisz? Bo jest jeszcze taki bialy przy umywalce na zdrowej, wkladalam tam ostatnio oddane drobiazgi nieuplynnione przez Gosie w bibliotece
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon lut 27, 2012 22:38 Forum

A na kwarantannie pomiedzy szafa a ta metalowa szafka szpitalna jest reklamowka oddana z biblioteki przez Gosie. Sa tam jakies ksiazeczki,kalendarze i inne. EWCIA MOZE dasz rade zrobic bazarek :1luvu: Jest tez cos jeszcze na regale w kartoniku
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Pon lut 27, 2012 23:01 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Dorotko, jeśli czas pozwoli, mam jeszcze jeden bazarek w kolejce czekający... :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek

Mark Twain

Kocia Mama Ewa

Post » Pon lut 27, 2012 23:14 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Dorotko to pudło ze zdrowej strasznie wielkie, ale może to mniejsze z łazienki może być dobre :) jutro je wyładuję.
Luizka na razie jedzie na okres próbny - może około tygodnia, jeśli z Panem się dogadają to zostanie, zobaczymy jak się sprawy potoczą, tu wielkie podziękowania dla Pani Moniki :D
Dobrze by było zrobić w ten weekend sprzatanie na kwarantannie - poprzedzone naświetlaniem lampami. Chyba to będzie ostatnia okazja przed bardzo ciężkim okresem wiosenno-letnim do tego typu porządków.
Na rannym dyżurze trzeba by tylko przenieść koty na drugą kociarnię - część może być luzem, część do klatki, i włączyć obydwie lamy jedna wisi na ścianie, druga jest na zdrowej.
Wyświecić dobrych kilka godzin, po południu się zebrać wysprzątać i tyle.
Kto chętny na popołudniowe sobotnie porządki w kociarni :D

terenia1

Post » Wto lut 28, 2012 8:47 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Cookie melduje gotowość bojową :mrgreen:
Z tym, że będę po 13:00, bo rano jestem w pracy :?

Cookie1706

Post » Wto lut 28, 2012 8:49 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Za Luizke :ok: oby się kotce udało!

Cookie1706

Post » Wto lut 28, 2012 10:01 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Zapraszam do podrzucania bazarku :ok: viewtopic.php?f=20&t=139610
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

[poprzednia][następna]