Kotka z guzem olbrzymem - UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 27, 2012 20:57 Re: Kotka z guzem olbrzymem - UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA

toz-police pisze:
marioka pisze:toz-police wy tam u siebie macie jakieś masakryczne "szczęście" do trudnych przypadków. Co wątek to bardziej drastycznie jest. Kochane i dzielne dziewczyny, trzymam kciuki za was, za Misię i Kukisię.

Tak to prawda, ten rok zaczal sie dla Nas fatalnie. Mamy duzo masakrycznych przypadkow :cry:
Mamy jeszcze jedna kotke zabrana w piatek z ulicy. Jak wszystko ogarniemy to zrobimy jej watek . Od razu pojechalysmy z nia do weta i wyobrazcie sobie, ze odpadly jej uszka. Musiala sobie odmrozic, uschly i poprostu odpadly. Widok byl straszny. Mam taki zal do ludzi, ze nam nie zglosily, ze kotka jest na ulicy w te najgorsze mrozy :evil:
A wierzcie mi w Policach koty nie maja sie gdzie chowac bo piwnice sa szczelnie zamkniete

:(
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon lut 27, 2012 21:00 Re: Kotka z guzem olbrzymem - UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA

Dzisiaj na sygnale jechalysmy z Kuki do weta, bo nam odchodzila. Niewiem czy dobrze robimy ratujac ja jeszcze ? Brakuje Nam juz sily.
KOCHANA BASIENKO NA ZAWSZE ZOSTANIESZ W MOIM SERCU [*]

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Od: Sob sie 27, 2011 13:50

Post » Wto lut 28, 2012 13:11 Re: Kotka z guzem olbrzymem - UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA

Jak się czują chore kotki, jak tam Misia, nic nie wiadomo jeszcze o wyniku histop. guza?
cegiełki na allegro zakupione, może jeszcze ktoś kupi to tylko 5zł.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Wto lut 28, 2012 13:49 Re: Kotka z guzem olbrzymem - UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA

toz-police pisze:Dzisiaj na sygnale jechalysmy z Kuki do weta, bo nam odchodzila. Niewiem czy dobrze robimy ratujac ja jeszcze ? Brakuje Nam juz sily.

A jak ona teraz się czuje, biedactwo? :(
Ten guz wygląda bardzo złośliwie, niestety, w połączeniu z silną anemią...
Czy koteczka miała przed operacją choć zdjęcie rtg - żeby choćby wstępnie wykluczyć przerzuty?
To by dało obraz tego czy ta walka ma sens :(
Przy takim nowotworze trzeba to wiedzieć - bo jeśli kotka ma przerzuty to ta cała walka będzie dla niej tylko dodatkowym cierpieniem :(

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Wto lut 28, 2012 15:30 Re: Kotka z guzem olbrzymem - UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA

kotx2 pisze:
toz-police pisze:
marioka pisze:toz-police wy tam u siebie macie jakieś masakryczne "szczęście" do trudnych przypadków. Co wątek to bardziej drastycznie jest. Kochane i dzielne dziewczyny, trzymam kciuki za was, za Misię i Kukisię.

Tak to prawda, ten rok zaczal sie dla Nas fatalnie. Mamy duzo masakrycznych przypadkow :cry:
Mamy jeszcze jedna kotke zabrana w piatek z ulicy. Jak wszystko ogarniemy to zrobimy jej watek . Od razu pojechalysmy z nia do weta i wyobrazcie sobie, ze odpadly jej uszka. Musiala sobie odmrozic, uschly i poprostu odpadly. Widok byl straszny. Mam taki zal do ludzi, ze nam nie zglosily, ze kotka jest na ulicy w te najgorsze mrozy :evil:
A wierzcie mi w Policach koty nie maja sie gdzie chowac bo piwnice sa szczelnie zamkniete

:(

Domki ze styropianu sa pewnym rozwiązaniem.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Wto lut 28, 2012 18:07 Re: Kotka z guzem olbrzymem - UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA

Jak się czuje kotka :?:

kotx2

Post » Wto lut 28, 2012 19:42 Re: Kotka z guzem olbrzymem - UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA

Blue pisze:
toz-police pisze:Dzisiaj na sygnale jechalysmy z Kuki do weta, bo nam odchodzila. Niewiem czy dobrze robimy ratujac ja jeszcze ? Brakuje Nam juz sily.

Czy koteczka miała przed operacją choć zdjęcie rtg - żeby choćby wstępnie wykluczyć przerzuty?
Przy takim nowotworze trzeba to wiedzieć - bo jeśli kotka ma przerzuty to ta cała walka będzie dla niej tylko dodatkowym cierpieniem :(

Blue, Kuki to inna kotka, z tego wątku viewtopic.php?f=1&t=138980
Ta nazywa się Misia.
I oczywiście masz rację, warto by zrobić rtg.

wiewiur

Od: Sob cze 26, 2010 13:08

Post » Wto lut 28, 2012 19:53 Re: Kotka z guzem olbrzymem - UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA

wiewiur pisze:
Blue pisze:

Blue, Kuki to inna kotka, z tego wątku viewtopic.php?f=1&t=138980
Ta nazywa się Misia.
I oczywiście masz rację, warto by zrobić rtg.

Jak się czuje koteczka :?:

kotx2

Post » Wto lut 28, 2012 20:45 Re: Kotka z guzem olbrzymem - UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA

Zaznaczam...
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Wto lut 28, 2012 21:58 Re: Kotka z guzem olbrzymem - UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA

Miska czuje sie nie zle. Najwazniejsze, ze ma apetyt. Dostaje leki, rana sie ladnie goi. Siedzi w klatce bo musi miec jak najmniej ruchu, poniewaz ma bardzo duzy szew. Przeswietlenia nie mala robionego. Pani wet powiedziala, ze guz ladnie dal sie wyciac, nie byl wrosniety w tkanki.

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Post » Wto lut 28, 2012 22:26 Re: Kotka z guzem olbrzymem - UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA

W odpowiedzi na prośbe z podaniem numeru konta przesyłam dane:

Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce Koło w Policach

Organizacja Pożytku Publicznego
KRS: 0000154454
nr konta: 26 1940 1076 3025 4299 0000 0000
Nasza siedziba:

ul. Bankowa 9/12
72-010 Police
Dyżury - w każdy wtorek w godz. 17-19

Z dopiskiem dla Miski
SZUKAJĄ DOMKU
Obrazek

Zulanka

Od: Sob wrz 17, 2011 9:10

Post » Śro lut 29, 2012 20:35 Re: Kotka z guzem olbrzymem - UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA

Koteczka ma już imię Miska (Miśka?) i apetyt. Więc kciuki za powrót do zdrowia!

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Śro lut 29, 2012 20:42 Re: Kotka z guzem olbrzymem - UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA

Jutro wpłacę grosik dla biedulki :( Powodzenia i wygrania tej wojny :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro lut 29, 2012 20:53 Re: Kotka z guzem olbrzymem - UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA

Straszny widok :( ... i potwory nie ludzie ... Mam nadzieję, że kici się uda ... :ok: :ok:
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Śro lut 29, 2012 21:05 Re: Kotka z guzem olbrzymem - UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA

katarzyna1207 pisze:Straszny widok :( ... i potwory nie ludzie ... Mam nadzieję, że kici się uda ... :ok: :ok:

Musi sie udac, innej opcji nie ma :ok: :ok:

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

[poprzednia][następna]