Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 24, 2012 19:24 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka też

berni pisze:maluszek okazał się nie takim maluszkiem
to pannica, ok 7-8 miesięczna
miała 3 miesiące jak karmicielka zaczęła ją dokarmiać, jakoś w październiku
dowiedziałam się o tym jak już trwała akcja łapania kotki (co zajęło jakieś 10 minut) i kot zapakowany jechał do mnie..z akcji łapaczy nikt nie za bardzo nie umiał określić jak duża jest koteczka, więc zdecydowałam żeby ją przywieźli...
okazało się że to już tak wyrośnięty mocno kociak, chociaż jest drobniutka i chudziutko...

i jest u mnie

a wygląda tak....

Obrazek

Mayka chyba w twoich ulubionych kolorkach :mrgreen:

Biała Neska :mrgreen:
śliczna jest :1luvu:
my niestety patrzac na zachowanie Banshee gdybysmy mieli brac jakiegos kotka na tymczas musialby byc to maluszek, bo dalej ciezko sie jej pogodzic z nowym kotem w swoim wieku w domu :roll:

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Nie lut 26, 2012 19:29 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka też

tylko taka nieśmiała z tej małej...siedzi teraz całymi dniami pod łóżkiem w koszyku..jak się już tam wczołgam to na dotyk reaguje prawie od razu mruczeniem, dziś prawie brzusio pokazała,....ale poza tą kryjówką to taki przerażony kotek :(
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Pon lut 27, 2012 11:22 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka też

Czyli taka "chciałabym, a boję się" :) Ośmieli się na pewno, a wygląda na przemiłą istotkę :1luvu:
Cesarzowa też przez kilka dni przesiadywała pod wanną i mruczała na dotyk. Mają podobne charaktery widocznie
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Pon lut 27, 2012 16:45 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka też

mam nadzieję, chociaż chyba jestem za nerwowa na takie oswajanie...bo ja bym chciała już, teraz, ona ładna, może szybko by znalazła dom...w kolejce jeszcze Mgiełka, Czesia, duecik....
a ona taki strachulec...

proszę o kciuki w pewnej sprawie 8)

berni

Post » Pon lut 27, 2012 17:09 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka też

:ok: :ok: :ok: :ok:

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Wto lut 28, 2012 11:24 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka też

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

ryb-ka

Od: Pon wrz 04, 2006 12:30

Post » Śro lut 29, 2012 8:15 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka też

Są kciuki :ok: :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Śro lut 29, 2012 9:33 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka też

:ok: :ok:
Kiedy wyniki badań Bursztyna?
Czy Łaciatka wyszła z kryjówki?

Arsnova

Post » Nie mar 04, 2012 18:23 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

dziękuję za kciuki, ale chyba z domku który myślałam nad duecikiem nici...trudno, szukamy dalej.

Bursztynek nie ma nowotworu!!!!!! I to jest najfantastyczniejsza wiadomość ostatnich dni.
Nie rozmawialam jeszcze z wetką, tylko moja mama dzowniła do niej, także nie wiem zbyt wiele, np. co to w takim razie jest i co możemy z tym zrobić, ale najważniejsze że to nie żaden nowotwór :)
Bursztynek, co równie cieszy, wygląda znacznie lepiej od operacji... :roll: jakby sama operacja mu pomogła :) Ma znacznie lepszą sierść, nie wymiotuje już tak często, ma doskonały humorek cały czas. Dziś widziałam jak polował na swój własny ogonek -jak za dawnych czasów. Na siłę wypija po 5 ml siemiania lnianego- niezbyt mu smakuje, ale nie ma wyjścia. Schudło się mu znacznie, wazy teraz 5,7 kg, ale najważniejsze że przestał tracić na wadze i naprawdę dobrze wygląda..nie widziałam go z 3 tygodnie i bardzo mnie ucieszył jego widok w dobrej kondycji.

Druga wiadomość dobra jest taka że nowa mała koteczka znacznie się już uspokoiła i nie dziczy tak bardzo. Uwielbia mizianki, nawet zdarza się jej podejść do mnie kiedy głaszczę duecik, i też się nadstawia. Zaczyna mruczeć, strzelać baranki. Pieszczoszek z niej wyłazi. Boi się jeszcze bardzo gwałtownych ruchów, często ucieka do kryjówki pod łóżkiem, ale widzę że bedą z niej koty :) Idealny kot do dokocenia-koty uwielbia, kocha i zaczepia do zabawy.

Chciałam bardzo podziękować za udział w moich bazarkach w lutym. :1luvu: To dla mnie spora pomoc, bo niby się już kotami nie zajmuję a obecnie mam 5 tymczasów na utrzymaniu 8) :roll:

tofik 25 kolczyki
mgj 20 koci kubek
Dom Maćka 60 kolczyki
magnolia.bb 36 kalendarz
nelka83 30 kocyk

Łącznie uzbierało się 171 zł!!!!
Dziękuję ogromnie za wpłaty większe niż wylicytowane na bazarku.

Dzięki wpłatom opłaciłam:
120 zł - Czesia (badanie krwi, szczepienie)
51 zł - wizyta małej nowej kolorowej w lecznicy-odpchlenie, genta do oczu -łącznie 86 zł zapłaciłam)

Ogromnie dziękuję :1luvu:

berni

Post » Nie mar 04, 2012 19:40 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

to świetna wiadomość z Bursztynkiem :ok:
A co z Łaciatką, jeśli chodzi o podejrzenie ciąży?

Arsnova

Post » Nie mar 04, 2012 20:38 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

Bardzo mnie cieszy wiadomość o Bursztynie :D

I za wszystkie inne sprawy :ok:

mahob

Post » Nie mar 11, 2012 19:11 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

Arsnova pisze:to świetna wiadomość z Bursztynkiem :ok:
A co z Łaciatką, jeśli chodzi o podejrzenie ciąży?

mała nie jest w ciąży...
ale i tak mamy (tzn duecik i ja) przechlapane bo mała ma...ruję!!!!!
ratunku!!!!
miaukoli żałośnie już 3 noc z rzędu
zaczepia Zygzaka :| który nie za bardzo wie co powinien zrobić, kiedy taka młodociana pannica wygina się przed nim...
Zazulka zła że mała przystawia się do jej brata, przywali małej łapą
a ja jestem niewyspana!!!!!

od soboty mała dostaje tabletki na wyciszenie, plan zakłada że teraz szczepimy skoro tak wyszło, potem tniemy....

i tradycyjnie.....domki nam pilnie potrzebne :(

berni

Post » Nie mar 11, 2012 19:35 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

Oj, to masz ubaw po pachy :roll: Nie zazdroszczę....
Za domki :ok:

mahob

Post » Pon mar 12, 2012 8:40 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

Wyobraźcie sobie, że kiedy kotka sąsiadów nie dawała spokoju ich drugiemu kotu, to ten - chociaż odjajczony - poddał się i dla świętego spokoju… :ryk:
A myśmy nie wiedzieli, że taki odjajczony kocur jest w stanie :roll:

Arsnova

Post » Wto mar 13, 2012 19:59 Re: Bielskie B.-Zygzak&Zazulka szukają domu.Czesia i Mgiełka

no Zygzak najwidoczniej nie jest w stanie, ale na szczęście tabletki chyba zaczynają działać..dziś mała miauczała tylko :twisted: od 22 do 24 kiedy jeszcze nie spałam i od 4 do 5 kiedy już w sumie wstawałam....

berni

[poprzednia][następna]