Parys,Abi w DS.Huciane koty.Są i psy...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lut 25, 2012 23:10 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Moja siatka jest od p.Rozmiarka, to producent siatek rybackich.Zamawia się przez internet, na wymiar.
Co do Abi to ona nie jest jeszcze kotką nakolankową i przez chwilę nie będzie.Musi się przekonać do ludzi, mnie już akceptuje, lubi, mogę ją przytulać, głaskać, a ona pięknie mruczy. Innych się boi, sprawdziłam.Nie chowa się jednak po kątach, biega po całym mieszkaniu, bawi się przepięknie i to wszystkim.Tak zabawowego kota nie miałam, nigdy się nie męczy, jest jak na bateriach.Koty lubi, jest najmniejsza ze wszystkich, ale w ogóle nie czuje respektu przed nimi.Żadnego nigdy nie zaczepiła, szanuje ich przestrzeń, nie korzysta z ich misek, ani kuwety.Ma swoje w łazience i rozumie, że to jej.W kuchni, gdzie są miski moich kotów i ich kuweta w ogóle nie bywa, chociaż kuchnia jest otwarta.Kiedy daję kotom jedzenie, ona nie stara się im wyjadać, po prostu idzie od razu do łazienki, bo wie, że tam dostanie swoją miseczkę. To inteligentna kotka, słowo.Uczy się błyskawicznie.Nie umiem powiedzieć, czy spałaby na łóżku, bo w nocy ją zamykam.Najchętniej odpoczywa na parapecie okiennym.Oczywiście zdarza jej się biegać po meblach( moim kotom wolno to robić), ale bez przesady, raczej jest parterowa.Porusza się bardzo zgrabnie, omija wszystkie przedmioty, uczciwie przyznaję, że nawet najdrobniejszej rzeczy nie poruszyła nigdy. Kwiatki też są bezpieczne.P.Izie nie pozwoliła się pogłaskać, ale bez strachu podchodziła, kiedy piłyśmy kawę i rozmawiałyśmy. Szylcia, jej mama, z którą była cały czas na pewno ją nauczyła, że należy unikać kontaktu z człowiekiem, bo to im da szansę na przeżycie na wolności.Zapamiętała, bo jest mądra, ale jednocześnie lubi pieszczoty i kiedy już mam ją na rękach to widać, jaką przyjemność sprawia jej głaskanie i przytulanie.Nie pisałam jeszcze, że ona "grucha". Bardzo ją kocham, chociaż znam nie tak długo, ale to słodka kicia, będzie miziaczkiem na bank.
Oczywiście ja Ci ją przyniosę, będzie to dla niej mniejszy stres.Pasuje poniedziałek po południu? Nie nalegam, ale po prostu mi jej szkoda.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob lut 25, 2012 23:12 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

ewan pisze:O jakie tutaj fajne wieści :lol: Abi - moja chrześnica będzie miała fajny domek :ok:
W kwestii moskitery do okna polecam zamówić w punkcie sprzedaży okien, ja płaciłam ok.70 zł cena zależna od rozmiaru, jest bardzo drobniutka, na ładnej, białej ramce z zaczepami. Bezpieczna i estetyczna.

Prawda? Zamieszka z pięknym rudaskiem i to w dodatku w bloku, gdzie mieszka moja siostra i gdzie ja mieszkałam przez ponad dwadzieścia lat :lol:

ewar

Post » Nie lut 26, 2012 7:18 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Prawie nie spałam w nocy, nie mogę się doczekać malutkiej :lol:
Niestety ten pniedziałek oodpada, ale w pozostałe dni jestem do dyspozycji,więc może wtorek o 16?
A i jeszcze zapytam, jaką karmę kicia je u ciebie i jakiego żwirku używasz. Mam drewniany i taki zwykły, tylko którego mam nasypać, żeby nie miała dodatkowego stresu na początku?

psotny kot

Od: Pt sty 13, 2012 20:22

Post » Nie lut 26, 2012 7:25 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Co do ewentualych szkód (kwiatki, czy ine rzeczy) to mnie to wcale nie przeraża, koty mają swoje prawa, mają być zadowolone i tyle.

psotny kot

Post » Nie lut 26, 2012 7:56 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Dobra, wtorek , ale po 17-ej.Super, będziecie mieć kochaną kotkę, a ona wreszcie będzie wolna. :lol:
Używam drewnianego kruszonu zbrylającego,bo dla mnie najwygodniejszy, ale w lecznicy był zwykły drewniany. Ona się dostosuje.Jedna kuweta na dwa koty wystarczy.Abi nie jest grymaśna, je wszystko. Raz dziennie teraz dostaje mokre, suche zawsze w misce.Dostanie wyprawkę i zapas jedzonka na kilka dni. To zupełnie nie kłopotliwa kotka i przeurocza.Najbardziej lubi się bawić, jakby chciała nadrobić stracony w dzieciństwie czas, kiedy zabawek nie miała w ogóle.Ogromnie mnie to wzrusza.Na dokocenie świetna, pisałam, że w lecznicy wychodziła z domku, kiedy tylko pojawiał się Tonio, kot wetki.Nie daje się łatwo złapać, ucieka, ale nie chodzi na ugiętych nóżkach, nie chowa się po zakamarkach. Przywabić ją można zawsze zabawką, nie jedzeniem.

ewar

Post » Nie lut 26, 2012 8:09 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Super! Czego jeszcze nie wiem, to się dopytam . Rozumiem, że trafisz do mnie bez problemu :P Zapraszamy :1luvu:

psotny kot

Post » Nie lut 26, 2012 8:31 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

psotny kot pisze:Super! Czego jeszcze nie wiem, to się dopytam . Rozumiem, że trafisz do mnie bez problemu :P Zapraszamy :1luvu:

Skorzystam z GPS-a :mrgreen:
Abi z Garfieldem będą tworzyć piękny duet :1luvu: Tak się cieszę, że Abi będzie miała super domek :dance: :dance2: :dance: Dziękuję bardzo :1luvu:
Teraz może jakoś Neli uda się pomóc? No i to małe czarne z podwórka też wypadałoby złapać.

ewar

Post » Nie lut 26, 2012 11:12 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Witam w piękną, wiosenną niedzielę

Obrazek
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Nie lut 26, 2012 13:54 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Ewo, kolejna twoja podopieczna będzie miała domek - gratuluję :1luvu:

My mamy moskitiery wzmacniane, tzw. specjalne - tłumaczyłam w firmie żaluzjowej, że mam koty i oni wiedzieli o co chodzi, mają sporo takich klientów. Moskitiera jest na zaczepy, można ją wyjmować z okna. Ze względu na koty zamówiliśmy jeszcze dodatkowe zaczepy, żeby się mocniej trzymała. Jest solidna, Melisa uwielbia latem wisieć na niej jak pająk i nic się nie stało. Siatka jest stalowa.
Wygląda to tak:
http://www.rolety.zalmal.com.pl/moskitiery-specjalne
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Nie lut 26, 2012 14:04 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

O, witaj po długiej przerwie.Czytałam, że odpoczywaliście.Fajnie :lol:
Tak, Abi będzie miała domek :dance: i to taki fajny :lol: W kolejce czekają nowe koty, to się nigdy nie skończy, ale trzeba działać, póki można.Dzięki za link :1luvu:

ewar

Post » Nie lut 26, 2012 16:45 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Abi lubi się bawić i na pewno lubi inne koty.To dla mnie okropne, szczególnie ze względu na nią i Czarusia, bo oboje bardzo młodzi, rozrywkowi, a Czaruś nie rozumie dlaczego nie wolno mu wylizać główki Abi :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Nie lut 26, 2012 21:17 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Abi mnie pozytywnie zaskakuje.To taka mądra kotka. Już nie ucieka, kiedy się do niej spokojnie zbliżam, poddaje się głaskom i tak pięknie mruczy :lol:Wtula się w moją szyję, jest słodziutka :1luvu: Oczywiście zorientowała się teraz, że pora kolacji i powędrowała spokojnie do łazienki.To niesamowite, ale biega wszędzie poza kuchnią, gdzie są miski moich kotów i kuweta, tak jakby wiedziała, że tam wchodzić nie powinna.Oj, będzie z niej kotka jaka tylko może się przyśnić. :lol:

ewar

Post » Nie lut 26, 2012 21:23 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Piszę o Abi i cieszę się, że ją wzięłam do siebie, że się tak fajnie otwiera, że będzie już za chwilę w swoim domku, ale myślę też o Neli. Zastanawiam się, czy też nie wziąć jej do łazienki.Koty potrzebują kontaktu z człowiekiem, a ja tylko mogę poświęcić jej naprawdę niewiele czasu.Muszę pomyśleć.

ewar

Post » Nie lut 26, 2012 21:27 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Ewar, wygłaskaj kicię też od nas :kotek:

psotny kot

Post » Nie lut 26, 2012 21:32 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Conchita pisze:My mamy moskitiery wzmacniane, tzw. specjalne

Właśnie o takie coś mi chodzi - siatka ocynkowana i mocny profil i zaczepy. Dzięki :ok:

psotny kot

[poprzednia][następna]