Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
villemo5 pisze:Urlop mi się kończy
Asia_Siunia pisze:Co do przekrętów na umowach....Sąsiad brał z Polsatu cyfrę i internet. Zapewniano go, że wszystko będzie działać, zasięg jest a jeśli coś nie tak-może w ciągu 10 dni zrezygnować. Po instalacji okazało się, że netu zero. Zadzwonił - pan z infolinii, ze powinien być - niech kupi inna antenę lub wyżej powiesi. Wywalił taką antenę niczym maszt radiowy i...netu nadal zero. Ponowny telefon na infolinię i...tym razem dowiedział się, że w naszej miejscowości netu nie ma prawa być bo nie ma tu zasięgu! Kazano mu na tej podstawie zerwać umowę. przyszedł do mnie z umowami abym mu to napisała i wydrukowała...patrzymy a owszem w umowie odbioru satelity ma wklepany swój adres ale na 5 czy 6 stronie umowy gdzie jest mowa o odbiorze internetu wklepano mu inne miasto i adres!!!nie wiadomo skąd. Znów telefon na infolinię, a oni mu na to, że odbiór internetu to mógł przecież zgłosić w innym miejscu niż mieszka a w tamtej miejscowości co ma na umowie internet jest i na tej podstawie umowy zerwać nie może. Na pytanie sąd wklepano tam inny adres i na jakiej podstawie dokumenty, meldunek, prawo najmu) nikt nie mógł mu wyjaśnić dlaczego! Zwalili, ze to on podał...zapewne konsultant w biurze, który majstrował mu umowę świadomie wprowadził go w ten zaułek a sam dostał za to prowizję...![]()
Asia_Siunia pisze:meg11...internet miał być bodajże radiowy...bez kabla...
babajaga pisze:AYO, mój starutki profesor mawia, że szczęśliwie doszedł do wieku, w którym mu już absolutnie wszystko wypada(i nie mówi o włosach, zębach i dysku)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 868 gości