Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 23, 2012 23:09 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Filomen pisze:a ja tak przyziemnie znowu :twisted:

niedawno allegro zablokowalo ogłoszenia adopcyjne zwierząt. Jenny która wystawia psy napisała -

allegro można ponownie wystawiać, zmieniono regulamin i pozwalają wystawiać aukcje o charakterze tylko ogloszeniowym ale niestety podnieśli cenę za wystawienie aukcji- jest stała i wynosi aż 2 zł ( wcześniej taka goła aukcja bez żadnych wyróżnień kosztowała 30 gr, a w dni promocyjne nawet 7 gr...) więc różnica jest duża. Na pewno nie będziemy mogli wystawiać tyle co wcześniej, przy starym cenniku. Zastanawiam się więc ile takich aukcji teraz wystawiać. Myślę że mimo wszystko warto bo odzew z allegro jest spory. Byłabyś w stanie okreslić ile miesięcznie możemy przeznaczyć na allegro a ja bym to sobie przeliczyła na ilość aukcji? Samo wystawienie kosztuje 2 zł i taka aukcja trwa 7 dni, można do tego dobrać opcje przedłużenia do 14 dni- kosztuje to 25 gr. Więc jedna aukcja trwająca 14 dni- 2,25 zł.

jeśli chodzi o psy bedziemy wystawiac tylko najtrudniejsze przypadki, koty myślę ze też trzeba te najpilniejsze. To chyba Teresa wystawiasz? Tak wiec uwazajmy zeby nie dostać zawalu serca przy płaceniu rachunku :evil:

Ewa jeśli chodzi o mnie ja już nie wystawiam ogłoszeń na allegro, ostatnie ogłoszenia wszystkie mi wywalili mam ich gdzieś :? oddzew akurat jeśli chodzi o koty ja miałam kiepski, teraz chyba najfajniesza jest tablica z tego portalu mam duży oddzew (choć podobnież właścicielem tablicy jest allegro), właśnie dostałam fakturę za stare ogłoszenia z allegro chyba na 50zł :? ja już w każdym razie całkowicie zrezygnowałam z robienia tam ogłoszeń.
Jeśli chodzi o psy i będą to faktycznie najpilniejsze przypadki to pewnie, że damy radę :wink: zresztą musimy dać radę :)
Ewa samo wystawienie i czas też wpływa na cenę, ale oni jeszcze doliczają sobie sporą kwotę do zdjęć.
Przy straych cenach kiedy ja też ogłaszałam koty i było dużo psów rachunki były od 70zł do nawet 150zł.
Tak że powinniśmy dać radę, a jak nie damy to się będziemy potem martwiły. Myślę że jak będziemy oscylowały w okolicach 100zł to powinno być ok.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw lut 23, 2012 23:12 Re: Nowy wątek proszę nie pisać

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 27.02.-19.02.2012 r.
27.02. pon. rano brak wie.Mara
28.02. wt. rano Beatka wie. Teresa
29.02. śr. rano The SZops wie Cookie
01.03. czw.rano Beatka wie. brak
02.03. piat rano The Szops wie. Teresa
03.03. sob. rano Iwonka wie. Ewa
04.03. niedz. rano Dorotka wie. brak

terenia1

Post » Czw lut 23, 2012 23:35 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Cookie1706 pisze:Fraglesowa pojechała dzisiaj do domku :dance:
Adopcję przeprowadzała Terenia :love: Na pewno później napiszę więcej.

No tak ja się też strasznie cieszę :D jak pisała Iwonka ona faktycznie w sshronie była bardzo długo, odchowała swojego maluszka, który szybko znalazł domek, a ona biedna w schronie.
Ale mam nadzieję że jej karta się obróciła na dobre.
Marlenka ludzie chyba fajni :D okazało się że Pan pracuje na szkłobudowie i kilka razy próbował się do nas dostać, ale nie było nikogo, a jego parnerka od długiego czasu szukała kota po ogłoszeniach i tak trafiła na ogłoszenie Kropki na tablicy i skończyło się na Fraglersowej :1luvu:
Pani miała kota, ale po rozwodzie z mężem kociaka zabrał mąż.
Miałam już telefon od Pani Alicji - nawet nei zdążyłam dojechać do domu Fraglersowa pozwiedzała mieszkanie, zero stesu, potem uwaliła się na łożku i wywaliła swoje ciało do miziania, tak że bądźmy dobrej myśli :D
W domu dwie osoby dorosłe, 10 letnie dziecko i nie ma innych zwierzaków, domek niewychodzacy, nowe miejsce zamiszkania Fraglersowej to Będzin.

terenia1

Post » Pt lut 24, 2012 8:39 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Wiedziałam, że Fraglesowa szybko polubi swoich nowych opiekunów, bo są naprawdę sympatyczni :D
Ale to, że odrazu się zaklimatyzowała troszkę mnie zaskoczyło 8O pozytywnie rzecz jasna :lol:
No to za nowy DS :piwa:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt lut 24, 2012 11:47 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

:ok: Fajnie kiedy kotki znajdują dom, a ta koteczka -jak piszecie -dłuuugo się naczekała.
Zapowiada się że ta kicia ma przed sobą lepszą część swojego kociego życia :kotek:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt lut 24, 2012 16:01 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

ja z małą prywata
kto ma Fb mogłby kliknac przy moim komentarzu LUBIE
:)

http://www.facebook.com/#!/Katowice.Ene ... 15.Rozmowa zakończona.
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pt lut 24, 2012 18:43 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

MartynaP pisze:ja z małą prywata
kto ma Fb mogłby kliknac przy moim komentarzu LUBIE
:)

http://www.facebook.com/#!/Katowice.Ene ... 15.Rozmowa zakończona.

Mówisz i masz :ok:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pt lut 24, 2012 19:00 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

:ok:

Cookie1706

Post » Pt lut 24, 2012 20:19 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Teresa co z tymi ludźmi od Józka a potem Rudzika - pytam bo mam jeszcze 4 chętnych 8O i jedni Państwo jadąc jutro na wystawę kotów do Mysłowic zajrzą do KCh...- szok A u nas w schronie nie ma nic rudego?

Ok już wszystko jasne ;)

Jutro o 14 przyjadą Ci Państwo, co byli ostatnio i prawdopodobnie zabiorą Rudzika...

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt lut 24, 2012 21:31 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Mara S pisze:Teresa co z tymi ludźmi od Józka a potem Rudzika - pytam bo mam jeszcze 4 chętnych 8O i jedni Państwo jadąc jutro na wystawę kotów do Mysłowic zajrzą do KCh...- szok A u nas w schronie nie ma nic rudego?

Ok już wszystko jasne ;)

Jutro o 14 przyjadą Ci Państwo, co byli ostatnio i prawdopodobnie zabiorą Rudzika...

Mara jak masz tylu chętnych to odpowiednio może zareklamuj Józka.

terenia1

Post » Pt lut 24, 2012 21:45 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

terenia1 pisze:Mara jak masz tylu chętnych to odpowiednio może zareklamuj Józka.

Tamci państwo to chyba raczej rudzielce preferują, ale może reklama sprzeda: apaszowski urok, silny charakter a w środku mały kociaczek - oto nasz Józek :1luvu: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt lut 24, 2012 22:53 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Dziewczyny a jak się miewa kocurek schroniskowy wypuszczony na "wolność" z boksu?
Pytam, bo raportu z dyżurków dzisiaj nie było a ciekawa jestem czy go towarzystwo nie "przygniotło" zbytnio Obrazek

Cookie1706

Post » Pt lut 24, 2012 23:05 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Cookie1706 pisze:Dziewczyny a jak się miewa kocurek schroniskowy wypuszczony na "wolność" z boksu?
Pytam, bo raportu z dyżurków dzisiaj nie było a ciekawa jestem czy go towarzystwo nie "przygniotło" zbytnio Obrazek

Kocurek schroniskowy ma się całkiem fajnie :D spoko je, bawi się, biega :D
Dziś kociaki dostały do jedzonka makrelę wędzoną, no wiem może to nie po linii ale wpierdzielały, az miło :D
ogólnie spokojnie - czarna bezdomniaczka chyba o niebo lepiej, tak że mam nadzieję że po podleczeniu może jechać spokojnie na sterylkę.
Kropka była wypuszczona na zewnątrz - bardzo proszę o nie wypuszczanie Kropki bo jest na odpowiedniej karmie antyalergicznej, bierze leki odpowiednie - i nie może jeść jedzenia normalnego, więc jeśli chcemy wypełniać zalecenia Pani Doktor bardz proszę nie wypuszczać Krpki z boksu do czasu zakończenia leczenia.
Leki podane - no i chyba nic nadzwyczajnego się nie dzieje :D

terenia1

Post » Pt lut 24, 2012 23:15 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

terenia1 pisze:
Cookie1706 pisze:Dziewczyny a jak się miewa kocurek schroniskowy wypuszczony na "wolność" z boksu?

Kocurek schroniskowy ma się całkiem fajnie :D spoko je, bawi się, biega :D
Dziś kociaki dostały do jedzonka makrelę wędzoną, no wiem może to nie po linii ale wpierdzielały, az miło :D

No to suuuuper Obrazek
I pamiętajcie żeby nie wypuszczać Kropki, to ważne jeżeli chcemy ją wyleczyć...

Cookie1706

Post » Pt lut 24, 2012 23:17 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Zabrałam dziś z kociarni dwie faktury do zapłacnia:
Faktura na kwotę 184zł leczenie bezdomniaczków
Kotka: świerzb uszny, wyczyszczenie uszu, Oridermyl, zmiana na prawym boku podejrzenie grzyba - zalecono Malaseb
podano Advocat
Kocurki: na odpchlenie i odrobaczenie advocat,
do stosowania oridermyl do uszu
Zastosowane leki:
oridermyl
synolux
advocate
neomycyna
Koszt neomycyny i oridermylu mam na fakturze - a tym czasem w kociarni zalegają dwa opakowania oridermylu i dwa opakowania neomycyny wszystko otwarte.
Tak że bardzo proszę jeśli ktoś jedzie do weta proszę o zorientowanie się czy w kociarni mamy te leki któe przepisuje Pani Doktor, żeby nie brać nowych opakowań - bo na dzień dzisiejszy mamy chyba z 3 opakowania neomycyny, podonie z oridermylem, nie mówiąc o paście F lizynae po kotach z białaczką - obie pasty są otwarte i prawie pełne - nie wiem czy się nie zepsują może je komuś podarować - bo koszt tych past to było chyba ze 120zł.
Faktura do zapłacenia 46.01zł.
Milbemax do odrobaczenia maluszków
Frontline spot dwie sztuki dla Madzi i Kropki.

terenia1

[poprzednia][następna]