Filomen pisze:a ja tak przyziemnie znowu![]()
niedawno allegro zablokowalo ogłoszenia adopcyjne zwierząt. Jenny która wystawia psy napisała -
allegro można ponownie wystawiać, zmieniono regulamin i pozwalają wystawiać aukcje o charakterze tylko ogloszeniowym ale niestety podnieśli cenę za wystawienie aukcji- jest stała i wynosi aż 2 zł ( wcześniej taka goła aukcja bez żadnych wyróżnień kosztowała 30 gr, a w dni promocyjne nawet 7 gr...) więc różnica jest duża. Na pewno nie będziemy mogli wystawiać tyle co wcześniej, przy starym cenniku. Zastanawiam się więc ile takich aukcji teraz wystawiać. Myślę że mimo wszystko warto bo odzew z allegro jest spory. Byłabyś w stanie okreslić ile miesięcznie możemy przeznaczyć na allegro a ja bym to sobie przeliczyła na ilość aukcji? Samo wystawienie kosztuje 2 zł i taka aukcja trwa 7 dni, można do tego dobrać opcje przedłużenia do 14 dni- kosztuje to 25 gr. Więc jedna aukcja trwająca 14 dni- 2,25 zł.
jeśli chodzi o psy bedziemy wystawiac tylko najtrudniejsze przypadki, koty myślę ze też trzeba te najpilniejsze. To chyba Teresa wystawiasz? Tak wiec uwazajmy zeby nie dostać zawalu serca przy płaceniu rachunku
Ewa jeśli chodzi o mnie ja już nie wystawiam ogłoszeń na allegro, ostatnie ogłoszenia wszystkie mi wywalili mam ich gdzieś

Jeśli chodzi o psy i będą to faktycznie najpilniejsze przypadki to pewnie, że damy radę

Ewa samo wystawienie i czas też wpływa na cenę, ale oni jeszcze doliczają sobie sporą kwotę do zdjęć.
Przy straych cenach kiedy ja też ogłaszałam koty i było dużo psów rachunki były od 70zł do nawet 150zł.
Tak że powinniśmy dać radę, a jak nie damy to się będziemy potem martwiły. Myślę że jak będziemy oscylowały w okolicach 100zł to powinno być ok.