Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Jest nas dużo.....Szczecin.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 24, 2012 9:34 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Prosimy o Głosy w Krakvecie

Szarusia - Opiekun Wirtualny - Panikota.Zezolcia - Oiekun Wirtualny- Serum

To nasze weteranki.Mają juz po 15 lat.Są razem ze soą od lat 12.Kotki się uwielbiają.Są bardzo mocno zżyte.Aż strach pomyśleć co będzie, kiedy odejdzie pierwsza z nich....

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pt lut 24, 2012 9:39 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Prosimy o Głosy w Krakvecie

A tutaj moja Agatka.Kotka uratowana z Tęczy.

Obrazek-Obrazek-Obrazek

iza71koty

Post » Pt lut 24, 2012 9:50 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Prosimy o Głosy w Krakvecie

A pamiętacie może ta dziewczynkę.....?znalazłam ja na swoich dzialkach póżną jesienią ub.roku.W stanie skrajnego wycieńczenia.Miała 3 tygodnie i oczka w strasznym stanie.Oczka takie ,że bałam sie że już nie uda się nic uratować.

Obrazek-Obrazek-Obrazek

Tutaj po lekach już było trochę lepiej.

Obrazek-Obrazek-Obrazek

Dogrzewała sie w swoim kocim kokoniku i powolutku zaczęła bawić kiedy już co nieco widziała.

Obrazek-Obrazek-Obrazek

Teraz oczka Mimi wyglądają tak.Nadal jest dość wątłego zdrowia.Ale apetyt, forma i chęć do zabawy ogromna.No i urosła.

Obrazek

iza71koty

Post » Pt lut 24, 2012 10:30 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Prosimy o Głosy w Krakvecie

Dzięki Marmotce, :1luvu: Dobremu Duszkowi :1luvu: , Taizu :1luvu: i Key_west :1luvu: wczoraj, dzisiaj , na weekend i na poniedziałek mamy dla kotków, wszystko co trzeba. :D Pozostaną nam do przetrwania jeszcze 2 kolejne dni w przyszłym tygodniu.Postaram się dzisiaj zrobić Bazarek w opcji Kup teraz.Jakoś musimy wytrwać. :roll: Jeśli Ktoś może poratować sytuację będę Ogromnie wdzięczna.

iza71koty

Post » Pt lut 24, 2012 11:08 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Prosimy o Głosy w Krakvecie

iza71koty pisze:A pamiętacie może ta dziewczynkę.....?znalazłam ja na swoich dzialkach póżną jesienią ub.roku.W stanie skrajnego wycieńczenia.Miała 3 tygodnie i oczka w strasznym stanie.Oczka takie ,że bałam sie że już nie uda się nic uratować.

Obrazek-Obrazek-Obrazek

Tutaj po lekach już było trochę lepiej.

Obrazek-Obrazek-Obrazek

Dogrzewała sie w swoim kocim kokoniku i powolutku zaczęła bawić kiedy już co nieco widziała.

Obrazek-Obrazek-Obrazek

Teraz oczka Mimi wyglądają tak.Nadal jest dość wątłego zdrowia.Ale apetyt, forma i chęć do zabawy ogromna.No i urosła.

Obrazek

śliczna panienka z tej naszej Mimi :1luvu:

patrząc na zdjęcia to jeden kot piękniejszy od drugiego, wypasione, błyszczące :1luvu:
moje w domu tak normalnie nie wyglądają :roll:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Pt lut 24, 2012 13:19 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Prosimy o Głosy w Krakvecie

iza71koty pisze:Postaram się to wyjaśnić i pokazać.Nie wiem na ile sie uda.

Tęcza to stary poniemiecki teren zalewowy.Bagna, nieużytki które zostały przekształcone ponad 20 lat temu na działki.Na głębokości szpadla stoi woda gruntowa.Teren jest bardzo podmokły i każde nawet mniejsze opady powodują wylewanie kanałów którymi przepasana jest Tęcza.Tęcza to areał powierzchni około 50 ha.Razem z lotniskiem terenem obok,gdzie również w tym samym czasie zlikwidowano działki, stanowi łącznie powierzchnie 110 ha.Na terenie Tęczy było prawie 500 działek.Te działki zliwkidowano wycięto drzewa i wyburzono altanki.Koty zostały.

Do najbliższych ludzkich zabudowań jest ponad km.Teren odgradza głęboki i szeroki rów.Są to jednak domki jednorodzinne gdzie większość posesji ma duze psy biegajace luzem, które słychać na Tęczy i które z pewnością nie pozwoliłyby sie zbliżyć żadnemu kotu na teren zabudowań.Byłam widziałam.

Ci którzy gdybali ze koty się przemieszczą, nigdy nie byli w tym terenie i nie znali ani jego położenia ani struktury czy predyspozycji.

Po drugiej stronie Tęczy, za trasa szybkiego ruchu, jest identyczny teren bagnisty i zaraz obok jezioro.Jest tam teren po zlikwidowanych działkach rekreacyjnych.Tam też karmie kilka kotów.Dopiero w odległości ponad km jest kilka domków jednorodzinnych.Nic więcej tam nie ma.

To jest Tęcza....

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek

Kilka kotków które ocalały żyją tylko dzięki temu że mają schronienie przy Bezdomnych.Zaprzestanie ich karmienie czy wyciąganie ich na silę w teren, który jest równie o ile nie bardziej niebezpieczny, nie uważam za dobre rozwiązanie.W terenie otwartym czyhają na nie inne niebezpieczeństwa jak lisy czy borsuki.Pomijając już brak jakichkolwiek schronień przed deszczem, mrozem czy śniegiem.Tam takie schronienia czyli budki w otwartym terenie, nie maja racji bytu.Wielu kotom z Tęczy przyniosły tylko śmierć.

Tutaj odcisk borsuczej łapy.W pobliżu posesji Bezdomnych.Na moich oczach borsuk w tamtym roku zaatakował kota.To niebezpieczny drapieżnik.

Obrazek

I opustoszałe kocie schronienia.Postawione przez karmicielkę.Nie służą od dawna juz nikomu,a pewnie nie jednemu kotu przyniosły tylko śmierc.W ubiegałym roku jedna z budek była wywleczona dwa metry do przodu, a czarna kotka która w niej spała, zaginęła bez śladu.

Obrazek-Obrazek-Obrazek

Widok opuszczonych budek naprawdę przygnębiający.....

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Pt lut 24, 2012 13:34 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Prosimy o Głosy w Krakvecie

iza71koty pisze:....

To nasze weteranki.Mają juz po 15 lat.Są razem ze soą od lat 12.Kotki się uwielbiają.Są bardzo mocno zżyte.Aż strach pomyśleć co będzie, kiedy odejdzie pierwsza z nich....

Obrazek

Obrazek...-
Obrazek

Quqam

Od: Wto gru 13, 2011 10:35

Post » Pt lut 24, 2012 13:58 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Prosimy o Głosy w Krakvecie

Kciuki za udaną sterylkę i szybkie wygojenie ran :ok: :ok: :ok:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Pt lut 24, 2012 17:27 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Prosimy o Głosy w Krakvecie

iza71koty pisze:A pamiętacie może ta dziewczynkę.....?znalazłam ja na swoich dzialkach póżną jesienią ub.roku.W stanie skrajnego wycieńczenia.Miała 3 tygodnie i oczka w strasznym stanie.Oczka takie ,że bałam sie że już nie uda się nic uratować.
...Obrazek-...Teraz oczka Mimi wyglądają tak.Nadal jest dość wątłego zdrowia.Ale apetyt, forma i chęć do zabawy ogromna.No i urosła.[/b]......
Obrazek
Obrazek

Quqam

Post » Pt lut 24, 2012 17:58 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Prosimy o Głosy w Krakvecie

Quqam pisze:
iza71koty pisze:....

Obrazek

Obrazek...-

Jak miłość kocia potrafi być piękna. Coś o tym wiem :)

Jeśli chodzi o Tęczę to przygnębiające wrażenie wywarła na mnie :(
Tam nie powinno być po prostu kotów, bo straszne to miejsce. Skoro jednak są, to trzeba im pomagać w przetrwaniu, jak tylko się da i ty to właśnie robisz. Szkoda, że tylko ty :( Dobrze, że już się chociaż biedy tam nie mnożą .
ObrazekObrazek

bodzia_56

Od: Czw paź 20, 2011 21:55

Post » Pt lut 24, 2012 18:14 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Prosimy o Głosy w Krakvecie

Quqam pisze:
...Obrazek-...Teraz oczka Mimi wyglądają tak.Nadal jest dość wątłego zdrowia.Ale apetyt, forma i chęć do zabawy ogromna.No i urosła.[/b]......
Obrazek

Jaka urocza ta bidulka i strasznie była malutka, jak ją znalazłaś. Wychowaniu takiego maleństwa trzeba poświęcić dużo czasu i cierpliwości i też nie zawsze się udaje. Jesteś wspaniała :ok:

Natomiast ja po raz pierwszy po chorobie pojechałam do moich kociaków na działkę. Pustki w miseczkach po suchym i mokrym jedzonku :( Dobrze,że sąsiad karmił. Wolę jednak, gdy robimy to razem. On do południa, a ja po południu. Widzę jednak , że spały w swoim domku , te które oczywiście tam rezydują. Inne śpią w szklarni, gdzie też mają zrobione spanko. A jeszcze inne wybrały sobie miejsce w ocieplonej liśćmi róży, która jest zakryta tekturą, aby nie zmarzła.Były na miejscu tylko kocice, bo niestety kocury zaczynają już szukać sobie płodnych partnerek. Znowu będą kolejne małe nieszczęścia. Ciekawe, czy coś u nas ruszy z darmowymi sterylkami, muszę zadzwonić do schroniska i się zapytać. Tyle tylko, że jak czytałaś to gmina scedowała na schronisko to, że mają dawać karmę karmicielom. Oczywiście nic nie mówiąc o pieniążkach, ani o sterylkach. Zobaczymy jak to się rozwinie. Tyle, że do tej pory to będzie znowu pełno ciężarnych kotek :(
ObrazekObrazek

bodzia_56

Od: Czw paź 20, 2011 21:55

Post » Pt lut 24, 2012 18:48 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Prosimy o Głosy w Krakvecie

iza71koty pisze:...Pozostaną nam do przetrwania jeszcze 2 kolejne dni w przyszłym tygodniu.Postaram się dzisiaj zrobić Bazarek w opcji Kup teraz.Jakoś musimy wytrwać. :roll: Jeśli Ktoś może poratować sytuację będę Ogromnie wdzięczna.

Bazarek na KUP TERAZ nie może być Fajny :cry:

Licytacja jest FAJNA :D
choćby na te 3-dni do poniedziałku 27-go
:ok:
Obrazek

Quqam

Post » Pt lut 24, 2012 19:14 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Prosimy o Głosy w Krakvecie

:oops: Kup teraz może być fajny :!: są Tacy, co lubią szybko i konkretnie :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pt lut 24, 2012 19:38 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Prosimy o Głosy w Krakvecie

Hanulka pisze::oops: Kup teraz może być fajny :!: są Tacy, co lubią szybko i konkretnie :ok:

Gadasz- toż może być szybko- Licytacja do nocy niedziela/poniedziałek np godz 1,00 :mrgreen: tak idealnie dla iza71koty,
a wysyłka w poniedzałek - poczta wszak w niedzielę i tak nie pracuje...

a i EMOCJI DUUUŻO więcej ...
Obrazek

Quqam

Post » Pt lut 24, 2012 20:55 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Prosimy o Głosy w Krakvecie

iza71koty pisze:Nie wiem jak wyrobie dzisiejsze dzień.Poszłam spać o 3.00 w nocy.Przypomniałam sobie że muszę umyć i naszykować kontenerek.Wczoraj podczas karmienia złapałam tą ciężarna koteczkę na zabieg.Dobrze że znajoma zgodziła się pomoc z transportem.Dziś odbiera swoją kotkę i przy okazji zawiozła kotkę ode mnie.No to sezon sterylkowy mamy w tym roku rozpoczęty dość wcześnie.Z kotką miałam wczoraj niezły sajgon.Musiałam wyprosić wszystkie koty z mniejszego pokoju i zamknąć ją tam osobno.Nieżle rozbraiała i niestety krzyczała ,że chce na dwór.No nie będzie łatwo po powrocie.A kilka dni posiedzieć u mnie musi.

Proszę o kciuki dla kici .

My tu gadu, gadu a o kciukach ktoś - pamięta ???
Obrazek...Obrazek...Obrazek...Obrazek...Obrazek...Obrazek...Obrazek...Obrazek...Obrazek...Obrazek
Obrazek

Quqam

[poprzednia][następna]