RTOZ KAN! PILNIE dt/ds/$$$! KRACH FINANSOWY W KAN!! POMOCY!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro lut 22, 2012 18:22 Re: RTOZ KAN! PILNIE POTRZEBNE dt/ds/$$$!Koty KAN proszą o POMOC

cos mam problemy z tym odwzorowaniem... :roll:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Śro lut 22, 2012 20:42 Re: RTOZ KAN! PILNIE POTRZEBNE dt/ds/$$$!Koty KAN proszą o POMOC

klikamy,

mam pytanie - czy doszły już paczki z zooplusa? w zeszłym tygodniu wysłali.
Jak dojdą, to proszę o szybkie info, bo wybrałam opcję zapłaty po odbiorze.

marivel

Od: Sob mar 21, 2009 12:48

Post » Śro lut 22, 2012 20:59 Re: RTOZ KAN! PILNIE POTRZEBNE dt/ds/$$$!Koty KAN proszą o POMOC

marivel pisze:klikamy,

Jutro z rana bede u P. Andzeliki bo lecę do kociarni to zapytam i jak cos to dam znac wieczorkiem :)
ObrazekObrazekObrazek Obrazek

ninakiler

Od: Pt paź 14, 2011 14:49

Post » Śro lut 22, 2012 21:49 Re: RTOZ KAN! PILNIE POTRZEBNE dt/ds/$$$!Koty KAN proszą o POMOC

dzięki :D

marivel

Od: Sob mar 21, 2009 12:48

Post » Czw lut 23, 2012 18:09 Re: RTOZ KAN! PILNIE POTRZEBNE dt/ds/$$$!Koty KAN proszą o POMOC

marivel pisze:klikamy,

marivel :1luvu: radomszczaki serdecznie dziękują :1luvu: ObrazekObrazekObrazek

andzelika1952 pisze:Ogromne podziękowania za wpłaty dla KAN :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Bardzo serdecznie dziękuję marivel za 3 worki suchej karmy / były tam także tunele , zabawki / :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw lut 23, 2012 18:18 Re: RTOZ KAN! PILNIE POTRZEBNE dt/ds/$$$!Koty KAN proszą o POMOC

Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Czw lut 23, 2012 18:25 Re: RTOZ KAN! PILNIE POTRZEBNE dt/ds/$$$!Koty KAN proszą o POMOC

mój następny - 873 :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw lut 23, 2012 20:34 Re: RTOZ KAN! PILNIE POTRZEBNE dt/ds/$$$!Koty KAN proszą o POMOC

Czesc kochani... ;)
Mam dwie wiadomosci... jedną złą drugą dobrą jak zwykle :/

Zła to taka że Pani która adoptowała Marcysię, oddaje ją spowrotem do nas :( Jej argumenty to po prostu fakt że kicia zrzuciła jej dwa kwiatki :roll: oraz fakt że nie byla to przemyślana decyzja, ponieważ chwilowy żal i litośc, gdy córka znalazła koteczkę wziął górę, a teraz nie podoba jej się kot w domu :cry: Ręce po prostu opadają... Jak ja nie lubię takiego zachowania i nieodpowiedzialności. Od razu nasunęło mi się pytanie czy jakby dziecko potłukło dwie szklanki to też mam się go pozbyc ? :evil: No ale oczywiscie (jak to już kiedyś usłyszałam) nie ma co porównywac dziecka do kota :roll: A co najbardziej bulwersujące: Pani powiedziałą że jak jej nie weźmiemy to ona wypuści ją na ulicę 8O 8O 8O
Brak słów :cry: A nadmienię że kicia już drugi raz straciła domek, czy też trzeci bo się już pogubilam ;(

Dobra wiadomosc jest taka że nas śliczny, kochany Filipek ma już stały domek, ale to już było ogłoszone na innym naszym wąteczku przez Andzelikę... nie mniej jednak trzeba się cieszyć na każdym z naszych wątków hehe :D :D :D Bo jest co świętować, bo to cudny koteczek :1luvu:

ninakiler

Post » Czw lut 23, 2012 22:06 Re: RTOZ KAN! PILNIE POTRZEBNE dt/ds/$$$!Koty KAN proszą o POMOC

Oj, nina, nasuwa mi się na myśl tylko jedno okreslenie tej pani, aj, szkoda słów.
Poniżej link do ogłoszenń Uli i Majki oraz trikolorki Inki. Marcysię odkopię, bo chyba pisałaś mi o niej i robiłam ogłoszenia. Dam raz jeszcze.

http://tablica.pl/oferta/podwojna-trojk ... DN7gt.html

http://radomsko.olx.pl/trikolorka-inka- ... -321556807
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Czw lut 23, 2012 22:22 Re: RTOZ KAN! PILNIE POTRZEBNE dt/ds/$$$!Koty KAN proszą o POMOC

Marcysia
http://tablica.pl/zwierzeta/koty/koty-b ... N7y5.html/

Na Gumtree te trzy ogłoszenia będą jutro, dzisiaj odmówiono mi współpracy, bo za dużo ogłoszeń odnowiłam.

Co do powrotu kotów z adopcji, spójrzcie tu.
viewtopic.php?f=1&t=139427&start=0
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Czw lut 23, 2012 22:36 Re: RTOZ KAN! PILNIE POTRZEBNE dt/ds/$$$!Koty KAN proszą o POMOC

majka2222 pisze:Oj, nina, nasuwa mi się na myśl tylko jedno okreslenie tej pani, aj, szkoda słów.
Poniżej link do ogłoszenń Uli i Majki oraz trikolorki Inki. Marcysię odkopię, bo chyba pisałaś mi o niej i robiłam ogłoszenia. Dam raz jeszcze.

http://tablica.pl/oferta/podwojna-trojk ... DN7gt.html

http://radomsko.olx.pl/trikolorka-inka- ... -321556807

Dzięki wielkie Majciu :)

A co do Pani masz rację... szkoda słow... :evil:

ninakiler

Post » Pt lut 24, 2012 3:19 Re: RTOZ KAN! PILNIE POTRZEBNE dt/ds/$$$!Koty KAN proszą o POMOC

ninakiler pisze:Czesc kochani... ;)
Mam dwie wiadomosci... jedną złą drugą dobrą jak zwykle :/

Zła to taka że Pani która adoptowała Marcysię, oddaje ją spowrotem do nas :( Jej argumenty to po prostu fakt że kicia zrzuciła jej dwa kwiatki :roll: oraz fakt że nie byla to przemyślana decyzja, ponieważ chwilowy żal i litośc, gdy córka znalazła koteczkę wziął górę, a teraz nie podoba jej się kot w domu :cry: Ręce po prostu opadają... Jak ja nie lubię takiego zachowania i nieodpowiedzialności. Od razu nasunęło mi się pytanie czy jakby dziecko potłukło dwie szklanki to też mam się go pozbyc ? :evil: No ale oczywiscie (jak to już kiedyś usłyszałam) nie ma co porównywac dziecka do kota :roll: A co najbardziej bulwersujące: Pani powiedziałą że jak jej nie weźmiemy to ona wypuści ją na ulicę 8O 8O 8O
Brak słów :cry: A nadmienię że kicia już drugi raz straciła domek, czy też trzeci bo się już pogubilam ;(

Dobra wiadomosc jest taka że nas śliczny, kochany Filipek ma już stały domek, ale to już było ogłoszone na innym naszym wąteczku przez Andzelikę... nie mniej jednak trzeba się cieszyć na każdym z naszych wątków hehe :D :D :D Bo jest co świętować, bo to cudny koteczek :1luvu:

Ninawidze takich wiadomosc, mowa o Marcysi. Jak mozna oddac kota/psa jakby by rzecza??? Ale dzieci adoptowane tez ludzie oddaja.

Owej 'pani' zycze by dziecko ja oddalo do przytulku gdy juz nie bedzie potrzebna i zacznie zrzucac kwiatki.

A co tekstu o porownywaniu kotow i dzieci, to zacytuje kociare z innego forum:

Ja dostaję piany na ustach, gdy ktoś zaczyna wyliczankę, że zwierzak w domu brudzi, niszczy, kosztuje, i do lekarza trzeba chodzić. Wtedy rzucam argumentem "dziecko tez brudzi, niszczy, choruje..."
Z reguły jest święte oburzenie: Ale to jest dziecko! Nie można porównywać!
Na co odpowiadam - zgadzam się, nie można porównywać. Zwierzak brudzi i niszczy przez góra pierwsze pół roku życia, a dziecko o wiele, wiele dłużej I duuuuużo więcej kosztuje....

Calkowicie sie z tym zgadzam.

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Pt lut 24, 2012 10:01 Re: RTOZ KAN! PILNIE POTRZEBNE dt/ds/$$$!Koty KAN proszą o POMOC

eh...

majka2222 :1luvu: dzięki za ogłoszenia :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pt lut 24, 2012 22:41 Re: RTOZ KAN! PILNIE POTRZEBNE dt/ds/$$$!Koty KAN proszą o POMOC

Ku pokrzepieniu, historia kici z Kociego Zakatka:

sadosia75 24.02.12, 18:40

Łatka poszła sobie od nas

dzisiaj. właśnie spakowałam jej zabawki, kocyk, miseczkę, ulubioną piłeczkę z piórkami i poszła w świat. a ja siedzę i ryczę
Łatka trafiłą do mnie na dożywocie choć była malutką kuleczką. Ale była bez oczka, totalnie dzika i ze szczątkową łapką przednią. Wiadome było, że się przystosuje i nie można jej "oddać wolności" bo sobie nie poradzi. I niestety to była prawda. Nie radziłą sobie nawet u mnie. Trzeba było zdejmować ją z wysokich mebli ( z czasem miałą zrobione schodki ale i tak z nich nie korzystała ) trzeba było podsuwać jej jedzenie pod nosek. Jednego oczka nie miała, na drugie mało co widziała. Ogólnie bieda straszna ale potężnie kochana.
Nie dawała się głaskać, nie chciała się bawić z kimś. ale widać było, że nas kocha bo przychodziła w nocy i mruczando mi robiła do ucha siedząc na moich włosach i lekko je liżąc. Czasem też zdarzało się jej isć ze mną do łazienki i siadała na przeciw i coś tam mi opowiadała miaucząc to smutno to radośnie.
I tak sobie żyliśmy prawie 6 lat. Aż Łatka poznała Łukasza. Znajomy męża. przychodził do nas ze swoją córeczką. Zosia bawiła się z dziewczynami a Łukasz służył za łóżko dla Łatki. Wskakiwała mu na kolana, miziała się, mruczała aż Łukasz wibrował. a jak wychodził do domu to Łatka wpadała w rozpacz. Jak tylko wchodził to ona z radości aż fruwała. Przynosiła swoje zabawki, opowiadała mu przeróżne historie ( i to na forum publicznym a nie w kibelku ) . Potrafiła wejść mu na ramię i mruczeć do ucha przez cały czas jego pobytu u nas. Kiedyś nawet weszła mu w rękaw kurtki, żeby tylko ją zabrał. A Zosię uwielbiała od pierwszej chwili. Nastawiała pyszczek do kochania i całowania. Przez miesiąc Łukasz dzień w dzień nas odwiedzał a bo to ma zabawkę dla Łatki, a to smakołyk albo coś jeszcze. Aż nadszedł ten dzień... wczoraj dzwoni Łukasz i pyta czy może adoptować Łatkę. No i co miałam zrobić? Spakowałam moje kocie dziecię, wycałowałam, poprosiłam, żeby o nas pamiętała i żeby wiedziała, że jest dla nas bardzo ważnym Łatkiem i poszła w świat
Znalazła swojego ludzia. Po tylu latach
Smutno mi i szczęśliwa jestem. Pełna nadziei, że wszystkie koty mają swojego ludzia i kiedyś gdzieś go spotkają. Nie zawsze na początku kociej drogi , czasem w połowie a czasem pod koniec tej drogi. Ale spotykają swojego ludzia i kochają go miłością jaką spotyka się jeden jedyny raz
No to powodzenia Łateczko w nowym domku

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Pt lut 24, 2012 23:14 Re: RTOZ KAN! PILNIE POTRZEBNE dt/ds/$$$!Koty KAN proszą o POMOC

Wzruszająca historia, niesamowita.

Filipek/Otylka

Od: Nie sty 16, 2011 19:57

[poprzednia][następna]