Puszek, Garfildosek mają swój nowy dom.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 23, 2012 15:23 Re: Rudzi rezydenci, małe dziecko, dwie kotki z Powsina na dt II

No to masz mieszane towarzystwo kocie,a Ryś wyczuł że damy przyjechały to warto byłoby pospieszyć się z zawarciem znajomości zanim zrobi to reszta towarzystwa :wink: Kochane te twoje koty :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Czw lut 23, 2012 15:49 Re: Rudzi rezydenci, małe dziecko, dwie kotki z Powsina na dt II

A jak Karinka. Wyczuła już, że są nowi w domu?

Zdjęcia koteczek prosimy :ok:
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Czw lut 23, 2012 16:17 Re: Rudzi rezydenci, małe dziecko, dwie kotki z Powsina na dt II

Karinka odsypia płacz nad ząbkami... których jeszcze nie ma :? Cierpi dziewczynka niesamowicie :evil: Jak Jopop z Afron przyjechała z kotkami to prawie na ślepo po nie wychodziłam :wink: Jej wystarcza 20 minut spania i może płakać znowu godzinami, jak tak nie potrafię..... a szkoda :roll:
Piękności zamelinowały się pod wanną, gdzie dostarczono im wątróbkę drobno posiekaną, ryż z kurczakiem, kocie kiełbaski i wodę. Jak na razie wzgardziły troszkę tym, ale słychać było chrupanie kiełbasek pod wanną :piwa: Zdjęć na razie nie będzie przynajmniej dopóki panienki nie osmielą się choć trochę :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Czw lut 23, 2012 16:24 Re: Rudzi rezydenci, małe dziecko, dwie kotki z Powsina na dt II

joarkadia pisze: Jej wystarcza 20 minut spania i może płakać znowu godzinami, jak tak nie potrafię..... a szkoda :roll:

No co Ty?
Żałujesz , że nie możesz płakać godzinami. :wink: :mrgreen:

A poważnie, współczuję. Biedna bardzo się męczy z tymi ząbkami.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Czw lut 23, 2012 16:28 Re: Rudzi rezydenci, małe dziecko, dwie kotki z Powsina na dt II

Ja żałuję, że nie wystarcza mi aż 20 minut spania na całkowitą regenerację :roll: :roll: tak jak jej :twisted:
Oj, męczy się bardzo .... jak się coś nie ruszy przez weekend to się chyba wybierzemy do pediatry i może do chirurga szczękowego dla maluchów :x

joarkadia

Post » Czw lut 23, 2012 18:00 Re: Rudzi rezydenci, małe dziecko, dwie kotki z Powsina na dt II

No właśnie to coś długo z tymi ząbkami u małej,może rzeczywiście trzeba interwencji medycznej :? Ja proponuję imiona dla nowych tymczasek Pixi i Dixi,naturalnie jeśli jeszcze nie mają imion :wink: Jak interesują się jedzonkiem to dobrze :ok:

rudy kociak

Post » Czw lut 23, 2012 18:21 Re: Rudzi rezydenci, małe dziecko, dwie kotki z Powsina na dt II

O tych samych imionach myślałam 8O 8O 8O Tylko nie wiem która zostanie Pixie a która Dixie :ryk:
Może jak wyjdą spod wanny.... to nastąpi oficjalne nadanie imion :wink:

joarkadia

Post » Czw lut 23, 2012 18:51 Re: Rudzi rezydenci, małe dziecko, dwie kotki z Powsina na dt II

Drzwi do łazienki otwarte, kotki pod wanną, ale rezydenci powoli wchodzą i się witają...
Ryś próbował wejść pod wannę i przywitać się, ale fałdka mu na to nie pozwoliła :ryk: :ryk: wiec wlazł do wanny i tupta po niej miaucząc od czasu do czasu. Puszek poszedł zrobić sik w kuwecie i chyba coś uslyszal, bo wypadł z niej szybciej niż wszedł z miną wielce oburzoną, wpadł jak duże tornado na moje kolana i nie chciał zejść przez prawie pół godziny :mrgreen: Garfildosek z podkulonym ogonkiem wącha pod drzwiami otwartymi i albo posykuje albo pomiaukuje. Ale u niego takie zachowanie to norma - pierwsze dwa dni lekkie syki, a potem przytula się do nowych i śpi :1luvu:
Karina spała trochę, dała mi zjeść coś na szybko, teraz obgryza niebieskiemu królikowi nos :1luvu:

joarkadia

Post » Czw lut 23, 2012 20:20 Re: Rudzi rezydenci, małe dziecko, dwie kotki z Powsina na dt II

Garfildosek musi syknąć troszkę,żeby pańcia wiedziała że on nie taki łatwy i robi pokazówkę :wink:

rudy kociak

Post » Czw lut 23, 2012 20:51 Re: Rudzi rezydenci, małe dziecko, dwie kotki z Powsina na dt II

Panna Pixie (z białymi łapkami, szaro czarno biało ruda) wychodzi zwiedzać mieszkanie. ]
Panna Dixie (buraska) uparcie siedzi pod wanną... Jutro będę wyciągać na siłę aby dać leki, moze być ostro lekko :roll: Puszek na telewizorze, Garfildosek już zadowolony z porcji syczenia na lodówce, a Ryś na kanapie....
Karince dziś przewrócenie się z brzuszka na plecki zajęło niecałe pół minuty 8O 8O ćwiczy głosik - słychać ją na czwartym piętrze ponoć 8)

joarkadia

Post » Czw lut 23, 2012 21:59 Re: Rudzi rezydenci, małe dziecko, dwie kotki z Powsina na dt II

ze 2 tygodnie tu nie zaglądałam :oops:
joarkadio, ale się u Ciebie dzieje !
ale widzę że wszystko ku lepszemu idzie ...
:wink: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
PRZEJDŹ NA CIEMNĄ STRONĘ MOCY ! ...mamy ciasteczka...

Barenziah

Od: Wto sie 23, 2011 23:22

Post » Czw lut 23, 2012 22:11 Re: Rudzi rezydenci, małe dziecko, dwie kotki z Powsina na dt II

Taaak... ku lepszemu....
Panna Dixie ciemna buraska, wyszła na zwiedzanie mieszkania. Wzięta na ręce zaczęła kichać i wbijać pazurki w moją rękę :evil: Wyczaiła sobie miejsce na parapecie w kuchni i próbuje się wydostać przez okno..... biedna kicia, jest bardzo zestresowana - to jej pierwsze mieszkanie w życiu :?
Panna Pixie gdzieś się zaszyła i nie wiem gdzie. Ta pannica jest jednak o niebo odważniejsza od swojej koleżanki, więc prędzej czy później sama wyjdzie. Rezydenci nakarmieni, wykochani, wypieszczeni, ale teraz zwiewają ode mnie, bo rozsiewam niezbyt aromatyczną woń spirytusu salicylowego wylanego w dużych ilościach na moje ręce :?
Panna Karina ćwiczy samodzielne przewracanie się z brzuszka na plecki. Idzie jej coraz sprawniej :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Czw lut 23, 2012 22:30 Re: Rudzi rezydenci, małe dziecko, dwie kotki z Powsina na dt II

no, tak... faktycznie :roll:
ale nic to, dobre żarełko, trochę czasu i panna Dixi się przekona ...
a Karinka niech ćwiczy jak najwięcej :1luvu:

u mnie teraz TŻ bawi się wędką z kocurkami :lol: i właśnie zerwali pół zasłony ! :evil:
Obrazek
PRZEJDŹ NA CIEMNĄ STRONĘ MOCY ! ...mamy ciasteczka...

Barenziah

Od: Wto sie 23, 2011 23:22

Post » Pt lut 24, 2012 8:52 Re: Rudzi rezydenci, małe dziecko, dwie kotki z Powsina na dt II

Masz tri :1luvu: :1luvu: - i to chyba miziastą :1luvu: . Ale burania tez musi być sliczna :1luvu: . To dobrze, że już zwiedzaja mieszkanie :D :ok: . Jak dzisiaj po nocy?

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Pt lut 24, 2012 9:36 Re: Rudzi rezydenci, małe dziecko, dwie kotki z Powsina na dt II

Panna Pixie (tri) schowała się i nie wiem gdzie jest. Będę musiała ją znaleść aby podać leki - trzeba będzie urządzić regularną rewizję :twisted:
Panna Dixie całą noc spędziła na oknie, siedząc w kącie i uparcie bojąc się wejść na ręcznik :roll: wystraszona bardzo, ale daje się już głaskać i podtykać pod nosek kiełbaskę. Patrząc nieufnie na mnie pożarła ją w tempie błyskawicznym, jakby się bała że będę jej wydzierać z pyszczka :cry: Ale dziś jak rano weszłam do kuchni wyprężyła grzbiecik i podniosła ogonek do góry... i zaczęła kaszleć i kichac. Biedne maleństwo jest mega zestresowane :?
Rezydenci spokojnie, nie namolnie, nie podchodzą zbyt blisko, Ryś czasami idzie pogadać z damami :1luvu:

joarkadia

[poprzednia][następna]