Anika z kotami:) Nowe tymczasy: Golem i Wąsik

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 21, 2012 23:56 Re: Anika z kotami:) Nowy tymczas Jaś - od 18 lutego u mnie :)

Wielbłądzio pisze:A opowiesz mi coś jeszcze o nowej babci klozetowej z Boliłapki?

właśnie jadłam........ i prawie się zadławiłam :twisted:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Wto lut 21, 2012 23:57 Re: Anika z kotami:) Nowy tymczas Jaś - od 18 lutego u mnie :)

No szo, toż sama podobno widziałaś, nie ja :mrgreen:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Śro lut 22, 2012 0:03 Re: Anika z kotami:) Nowy tymczas Jaś - od 18 lutego u mnie :)

Prawda :mrgreen:

A Książniczka, owszem, chyba zdrowieje, tzn. raczej "jej się poprawiło" niż "zdrowieje", bo płuc i tak się do końca nie wyleczy. No ale stan zapalny już dużo mniejszy i tych zmian na zdjęciu jest widocznie mniej (nawet ja zauważyłam ;) ). I nie kaszle przy dawce sterydu "1/8 tabl. co 5 dni", a 3 tygodnie temu jeszcze kaszlała.
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Śro lut 22, 2012 0:07 Re: Anika z kotami:) Nowy tymczas Jaś - od 18 lutego u mnie :)

:D Cieszę się, bo czarne Książniczki to czasami kłopotliwe bestyjki bywają :twisted:

Za chwilę idę spać do mojej i znów KTOŚ mi będzie przez całą noc wpychał uwąsiony ryj prosto do ust, względnie szczelnie zatykał otwór gębowy liniejącym futrzakiem.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Śro lut 22, 2012 22:42 Re: Anika z kotami:) Nowy tymczas Jaś - od 18 lutego u mnie :)

Pies mi tyje :? A jest na "diecie głodowej" (dostaje 2x dziennie porcję karmy o 1/3 mniejszą niż powinien jeść pies o jego wadze). Na razie niewiele utył (250g od 3 miesięcy), ale powinien w drugą stronę przecież. Ma do zrzucenia jeszcze 1,5 kg około.

Antymonowi się wyraźnie poprawiło po wczorajszych zabiegach :)

Maniusia natomiast nauczyła się wydawać dźwięki przy próbie miauczenia 8O Do tej pory tylko wydawała z siebie "iii" albo jakieś gulgoczące pomrukiwania, a miauczała zawsze bezgłośnie. Od wczoraj jej się coś porobiło ;)

Sara dziś cały dzień masakrycznie niewyspana i zmęczona (zupełnie jak ja) leży na półce w przedpokoju. Taka "polegnięta". Mam nadzieję, że nic jej nie jest i tylko taki dzień ma po prostu.

Frotkę widziałam dziś tylko przez moment :roll: Ona dziś chyba też głównie śpi.
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw lut 23, 2012 6:38 Re: Anika z kotami:) Nowy tymczas Jaś - od 18 lutego u mnie :)

Jaka grzeczna Demolka dziś w nocy była :) (Demolka i Jaś to moje tymczasowe tymczasy, podrostki, ale dziczące, więc wrócą skąd przyszły za tydzień) Nie narozwalała specjalnie niczego w klatce. Za to i tak nie dały mi się wyspać, bo oczywiście musiały warczeć i chodzić po klatce, no bo jak :roll:

Nie wiem jak ja wytrzymam do wieczora na mieście :( Wczoraj w autobusie prawie usnęłam.
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw lut 23, 2012 19:57 Re: Anika z kotami:) Nowy tymczas Jaś - od 18 lutego u mnie :)

Uff.... Jasiu znów mruczy mi na kolanach :) To oznacza, że zwiększyły się jego szanse na zostanie domowym kotem.
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw lut 23, 2012 19:58 Re: Anika z kotami:) Nowy tymczas Jaś - od 18 lutego u mnie :)

a ja kciukam za to, bo kociak śliczny :ok: :ok:
lepsze foty mu walnij :twisted:

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Czw lut 23, 2012 20:06 Re: Anika z kotami:) Nowy tymczas Jaś - od 18 lutego u mnie :)

klauduska pisze:a ja kciukam za to, bo kociak śliczny :ok: :ok:

wiesz jak mi było cholernie niedobrze wczoraj z myślą, że on nie jest do oswojenia i będę musiała go wypuścić w samym centrum Warszawy, w samym środku miasta, pośrodku jednej wielkiej betonowej płyty (parkingi, chodniki - zero drzew, tzn. może trzy na krzyż)? :|

Wyjątkowo ładny jest. Na razie chyba jednak na ogłoszenia (na tablicy, gumtree i ale.gratce) nikt nie odpowiedział :?
Może w sumie i dobrze, bo on na razie nie jest do wydania - jak go oddam w takiej postaci to przy niedoświadczonych ludziach na bank zdziczeje. To nie jest taki typ kota, który po kilku dniach sam zaczyna wyłazić do człowieka i się nim interesować. O, nie. On owszem, na rękach mruczy (ale jaka jest jego motywacja to nie wiem :wink: może ze stresu mruczy i oczy mruży :twisted: ), ale poza tymi chwilami na rękach syczy i udaje dzikiego kota.

Zdjęcia postaram się :roll:

Parę dziś zrobiłam właśnie, ale jeszcze nie wiem czy coś ładnego z nich wybiorę ;)

A teraz właśnie leży mi sam (bez mojego trzymania na siłę, żeby nie uciekł) na kolanach i przysypia, ciągle mrucząc. Będą z niego koty chyba :twisted:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw lut 23, 2012 20:58 Re: Anika z kotami:) Nowy tymczas Jaś - od 18 lutego u mnie :)

*anika* pisze:Na razie chyba jednak na ogłoszenia (na tablicy, gumtree i ale.gratce) nikt nie odpowiedział
Może w sumie i dobrze, bo on na razie nie jest do wydania - jak go oddam w takiej postaci to przy niedoświadczonych ludziach na bank zdziczeje.

weź przykład ze mnie i Kari. takie koty muszą mieć w ogłoszeniu zaznaczone [u mnie było], że są do doswojenia. i przede wszystkim ludzie muszą być o tym informowani. i dlatego właśnie w ogłoszeniu na gum czy tablicy powienien być nr/mail do ciebie, bo Aśka kota nie widzi i o nim niewiele może powiedzieć.
ja o tym, jaka Kari jest wiedziałam, informowałam o niej mln razy przyszłych właścicieli, a oni i tak oddali przecież, bo "nie oswojona". dom musi być gotowy na pracę nad kotem.
Kari też syczała ciągle jak podchodziłam i na rękach również. dopiero długo głaskana się opanowywała, rozluźniała i zaczynała mruczeć.
taki kot to moim zdaniem nie potrzebnie byłby wypuszczany ;)
po prostu cierpliwość, cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość [mówię też o przyszłych właścicielach ;)]

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Czw lut 23, 2012 21:03 Re: Anika z kotami:) Nowy tymczas Jaś - od 18 lutego u mnie :)

W ogłoszeniu jest, że do oswojenia, ale telefonu swojego nie podam. Nie po tych psychopatach cholernych, sorry ;) (psychopata z zastrzeżonego nie dzwonił wcale w sprawie kotów - tyle powiem, ale skądś musiał mieć mój numer, a w sieci wszystko można znaleźć).

A przecież ja i tak gadam dokładnie później z tymi ludźmi, którzy chcą adoptować kota, Asia tylko sprawdza czy siatka na balkonie będzie i czy ogólnie "w porządku".

-----------
To jest schronisko dla kotów w Amsterdamie:
http://www.youtube.com/watch?v=Qrt4nYhQ3j4
żeby wszędzie tak było...
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Sob lut 25, 2012 15:37 Re: Anika z kotami:) Nowy tymczas Jaś - od 18 lutego u mnie :)

Jasio dziś został zaszczepiony :)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Śro lut 29, 2012 14:25 Re: Anika z kotami:) Nowy tymczas Jaś - od 18 lutego u mnie :)

Demolka ma panleukopenię.

z wątku fundacyjnego kopiuję:
*anika* pisze:Najnowsze wieści:
- Jasio otrzymał przed chwilą surowicę, Jasio dobrze się czuje, oswaja się też bardzo ładnie, szczepiony był w sobotę 25 lutego.
- Łapek (duży, dorosły buras spod Pałacu, z chorą kiedyś łapką) został dziś zaszczepiony, dobrze się czuje
[dwa powyższe koty nie były dziś w Boliłapce]

- Demolka dostała surowicę w lecznicy, podłączyłam jej niedawno kroplówkę, wszystkie inne leki też dostała. Marnie się czuje.

- moje prywatne koty zdrowe.

:arrow: viewtopic.php?f=1&t=137048&p=8633235#p8633235
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Sob mar 03, 2012 7:54 Re: Anika z kotami:) Nowy tymczas Jaś - od 18 lutego u mnie

Nie udało się :cry:
Demolka nie żyje. Umarła dziś w nocy.
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Nie mar 11, 2012 14:05 Re: Anika z kotami:) Nowy tymczas Jaś - od 18 lutego u mnie

Dzisiejsze zdjęcia Jasia:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
♪♫♬ ♪

*anika*

[poprzednia][następna]