Pakt Czarownic XXXI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 23, 2012 7:33 Re: Pakt Czarownic XXXI

Tosza pisze:Zabłądziłam do czarownic :roll: Można tu coś więcej napisac o kotach z Zakopanego? ( wieści zabawne i w sumie dobre), czy bedzie to wyglądać na niezdrową konkurencję? Koty nie mają swojego wątku ( nie założyły sobie leniuchy :oops: ) więc wpraszają się do cudzych 8) .

Tosza -witamy na wątku Czarownic.
Niestety po 20 "agitacja "zabroniona :wink: .
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Czw lut 23, 2012 8:25 Re: Pakt Czarownic XXXI

becia_73 pisze:
Tosza pisze:Zabłądziłam do czarownic :roll: Można tu coś więcej napisac o kotach z Zakopanego? ( wieści zabawne i w sumie dobre), czy bedzie to wyglądać na niezdrową konkurencję? Koty nie mają swojego wątku ( nie założyły sobie leniuchy :oops: ) więc wpraszają się do cudzych 8) .

A przed 9.00? :lol:

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Czw lut 23, 2012 8:27 Re: Pakt Czarownic XXXI

Bądź poważna.
Regulamin jest po to, żeby wszystko było czytelne 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw lut 23, 2012 8:28 Re: Pakt Czarownic XXXI

Tosza pisze:
becia_73 pisze:

po 20 dniu każdego miesiąca.
Dziewczyny zapraszam na wątek Blusi.Może "stare" bywalczynie forum ją pamiętają...
viewtopic.php?f=1&t=139427&p=8608370#p8608370
Obrazek[b]

becia_73

Post » Czw lut 23, 2012 8:37 Re: Pakt Czarownic XXXI

Zawsze mnie będzie zdumiewać fakt, że istnieją tacy ludzie 8O :x
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw lut 23, 2012 8:39 Re: Pakt Czarownic XXXI

No mi szczęka opadła jak zobaczyłam ludzi w drzwiach i usłyszałam ,że " mamy kotka do zwrotu bo przecież umowa nie...to dlaczego mamy sami szukac jej domu...umowa po coś jest tak"....
Ręce do samej ziemi . :evil:
Obrazek[b]

becia_73

Post » Czw lut 23, 2012 8:42 Re: Pakt Czarownic XXXI

AYO pisze:Bądź poważna.
Regulamin jest po to, żeby wszystko było czytelne 8)

Ależ ja jestem poważna, tylko nawet nie wiedziałam, że jest regulamin :oops:( zapytałam na wszelki wypadek i dobrze zrobiłam jak widać) , a poprzedni post źle zinterpretowałam (jako żart, że już jest po 20.00-godzinie). Naprawdę nie miałam zamiaru żartować z regulaminu.
Powiem kotom, że muszą założyć własny wątek :)

Tosza

Post » Czw lut 23, 2012 8:46 Re: Pakt Czarownic XXXI

Przepraszam :wink:
Faktycznie - nie musiałas wiedzieć :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw lut 23, 2012 8:49 Re: Pakt Czarownic XXXI

GŁOSOWANIE LUTY 2012

1. :arrow: Bożena z Wiśniewa :arrow: 1

2. :arrow: Koty z Zakopanego :arrow: 12

Głosowały :arrow: Dzyśka, kotx2, Mulesia, babajaga, dolabra, milu, Petka, AniHili, becia_73, skwareek, psiama, mamaja4, Hikiko,
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw lut 23, 2012 9:13 Re: Pakt Czarownic XXXI

Tosza pisze:
becia_73 pisze:

Nie agitujemy w czasie głosowania, ale tak w ogóle to miło, że do nas zajrzałaś. :D
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Czw lut 23, 2012 9:18 Re: Pakt Czarownic XXXI

Mulesia pisze:
Tosza pisze:
becia_73 pisze:

Nie agitujemy w czasie głosowania, ale tak w ogóle to miło, że do nas zajrzałaś. :D

Już wszystko wiem :)

Tosza

Post » Czw lut 23, 2012 11:34 Re: Pakt Czarownic XXXI

Witam Cię Tosza :wink:

Asia_Siunia pisze:Zarzućcie przepisem... :mrgreen: Na weekend machnę.
To czekoladowe (browni) zrobiłam i zajadałam się jak głupia, a dziecię moje ze mną. Jest mokre w środku i chrupiące na zewnątrz. Z doświadczenia wiem, że na przyszłość po wyłaczeniu piekarnika potrzymam je dłużej, żeby nie klapnęło :wink:

Składniki
tabliczka czekolady (im więcej % cacao tym lepiej, zwykła gorzka)
pół kostki masła
3 jajka
1/3 szklanki cukru
1/3 szklanki mąki
Czekoladę z masłem rozpuścić wrzucając czekoladę w kawałkach i masło do garnka. Żeby się nie przypaliło można podgrzewac na parze (na drugim garnku). Jak się roztopi, zostawić do ostygnięcia.
Jajka z cukrem zmiksować, dosypać mąki, dolać przestudzoną czekoladę z masłem, wymieszać, wylać na blachę (wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą) (z tej ilości wychodzi tak na mniejszą tortownicę)na ok 25-30 min do piekarnika (180 stopni, tak plus minus). Trzeba obserwować, żeby się nie przypaliło (choć niełatwo się przypala).
Ciasta wystarczy na tortownicę (taką mniejszą) albo małą blaszkę (tak na oko dwa razy większa niż keksówka, tzn długości około keksówki ale kwadrat) - jak robiłam na dużą to proporcje razy dwa.

Hikiko, ja mam takie same dziwne stany od jakiegoś czasu. Wrażenie jakieś takiej bylejakości, sraczkowatości i fogle bleeee .... :roll: Ale wiesz z tym trzeba walczyć. Na siłę jak się nie da inaczej. Weź idź gdzieś na piechotę, jak masz z kimś to nawet lepiej. Powąchaj drzewa, pooglądaj chmury ... Zrób sobie jakiś durny babski wieczór, kup dobre ciasto, nalewkę, włacz sobie komedię, która zawsze Cię kreci i dobrze się (obowiązkowo) kończy, kup tanie kolczyki z któregoś kociego bazarku. Będzie lepiej i zaglądaj częściej ! :ok:

A dziewięćsił baby to pod ochroną 8) . Piękna roslinka :D

Asiunia, moja Zuza jako kocie niemowlę miała heyletellę (pasożyta) kiedy ją wzięłam z DT. Wyglądało jak łupież. WETka pięknie to zwalczyła (a wczesniej pokazała pod mikroskopem), a ja mozolnie tygodniami zczesywałam z futra. Udało się. Mam nadzieję, że u Zulusa to coś banalniejszego :wink: . Czytałam, że koty mają czasem łupież wędrujący. Na kontrolętrzeba kota zaciągnąć, może poznasz w końcu nowego WETA ? :wink:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw lut 23, 2012 11:41 Re: Pakt Czarownic XXXI

Taki stan jest u mnie w zasadzie permanentny, pogłebiający sie o tej porze roku w zw. z zimowym deficytem światła. Ale ja nie jestem dobrym przykładem, mam 50 lat, klimakterium i ponurą duszę od prawie dekady [oraz globusa dziś od rana :x ]
Także Hikiko - stosuj się raczej do rad psiamy, zrób sobie brownie itd :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw lut 23, 2012 11:56 Re: Pakt Czarownic XXXI

AYO,
globusa mają arystokraty, Ciebie poprostu łeb napie....ala

a ja od rana słucham Edith Piaf..
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Czw lut 23, 2012 12:02 Re: Pakt Czarownic XXXI

Zmartwię Cię Siostro - ja jestem najprawdziwsza herbowa szlachta i mam prawo mieć globusa :mrgreen:
A Piaf tez bym sobie posłuchała :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

[poprzednia][następna]