Wyrzucony cudny KLOPSIK FeLV+ w nowym domu!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lut 21, 2012 14:46 Re: No i KLOPS-białaczka :( Wyrzucony KLOPSIK pilnie szuka domu!

Sleina pisze:"okiełznać tygrysa", czyli jedna zajmie kota, by nie łasił się do aparatu? ;)

Dokładnie tak :D
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Wto lut 21, 2012 15:23 Re: No i KLOPS-białaczka :( Wyrzucony KLOPSIK pilnie szuka domu!

No to :ok: za sesję
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Wto lut 21, 2012 21:02 Re: No i KLOPS-białaczka :( Wyrzucony KLOPSIK pilnie szuka domu!

Klopsik już w dt - był bardzo niezadowolony z podróży, w domu trochę się rozprężył, ale był troszkę niespokojny. Nowe zapachy, kuwetka, jakieś obce koty na horyzoncie...
Na początku pokazał jak ładnie korzysta z kuwetki :)
Wiercił się strasznie, chyba trzeba poczekać aż się uspokoi i wtedy robić zdjęcia, ja wstawię te które do czegoś się nadają, ale generalnie rewelacji nie ma.
Grzanko :1luvu:
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Wto lut 21, 2012 21:49 Re: No i KLOPS-białaczka :( Wyrzucony KLOPSIK pilnie szuka domu!

:love:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Czw lut 23, 2012 11:47 przez Kinya, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Wto lut 21, 2012 21:58 Re: No i KLOPS-białaczka :( Wyrzucony KLOPSIK pilnie szuka domu!

biduś malutki :( prośba o banerek poszła do amyszki - robi najładniejsze na forum
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Wto lut 21, 2012 22:15 Re: No i KLOPS-białaczka :( Wyrzucony KLOPSIK pilnie szuka domu!

ewan pisze:biduś malutki :( prośba o banerek poszła do amyszki - robi najładniejsze na forum

Dziękuję Ci! :1luvu:
Tymczasowa opiekunka obiecała lepsze fotki, więc czekamy.
Mnie się ten pysio strasznie podoba, słodko wyszedł.
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Wto lut 21, 2012 23:12 Re: No i KLOPS-białaczka :( Wyrzucony KLOPSIK pilnie szuka domu!

Kinya pisze::love:
Obrazek

Bardzo mi się podoba to zdjęcie. Wrzucę jutro do ogłoszeń :)

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Śro lut 22, 2012 13:36 Re: No i KLOPS-białaczka :( Wyrzucony KLOPSIK pilnie szuka domu!

Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Śro lut 22, 2012 15:48 Re: No i KLOPS-białaczka :( Wyrzucony KLOPSIK pilnie szuka domu!

Banerek dla kotka :1luvu:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hj358][img]http://i.imgur.com/sYZCm.gif[/img][/url]

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Śro lut 22, 2012 15:54 Re: No i KLOPS-białaczka :( Wyrzucony KLOPSIK pilnie szuka domu!

Ale superowy! :1luvu:

grzanka.ch

Post » Śro lut 22, 2012 16:03 Re: No i KLOPS-białaczka :( Wyrzucony KLOPSIK pilnie szuka domu!

Przepiękny! Dzięki!! :1luvu:
Już podpinam.
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Śro lut 22, 2012 16:41 Re: No i KLOPS-białaczka :( Wyrzucony KLOPSIK pilnie szuka domu!

a nie mówiłam, że amyszka robi najpiękniejsze banerki na forum :1luvu:
ja również dziękuje, zaraz podpinam
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Śro lut 22, 2012 18:03 Re: No i KLOPS-białaczka :( Wyrzucony KLOPSIK pilnie szuka domu!

W moim podpisie jest link do wątku FeLV-ków do adopcji. Proszę, próbujmy przekonać domki, że FeLV to nie białaczka, że opieka nad takim kotem to nie udręka. Białaczkowców jest mnóstwo, przeważająca większość bezobjawowych, a w ilu domach żyją sobie koty, nie testowane i opiekun nawet nie wie, czy nie są nosicielami.Dlaczego nie brać dwóch FeLV-ków? Dlaczego nie zaszczepić swojego kota? Dlaczego FeLV-ek musi być skazany na bycie jedynakiem? Marta-po ma cztery, ostatnio dokociła się moją Marusią.Koty mają się świetnie, są zadbane, zdrowe, a co najważniejsze żyją w stadzie, bawią się ze sobą , nie są zestresowane...itd.Jak my sami zaczniemy :BIAŁACZKA :cry: :cry: :cry: , ratunku!!!!, to jak mamy przekonać potencjalne domki do adopcji takiego kota? Ja mam FeLV-ka, jedna kotka odeszła za TM, jedną wyadoptowałam, mam w planach wyadoptować kota z lecznicy, który jest pozytywny i to do domku z innym kotem. Ludzie boją się białaczki, ale sądzą, że to nowotwór i kot odejdzie po długich męczarniach.Rozmawiałam z wieloma domkami, uświadamiałam i paniki nie było ( Czaruś był ogłaszany, mnóstwo ludzi dzwoniło w jego sprawie).Klopsik jest przepięknym kotem i jak wszystkie FeLV-ki wyjątkowo miziastym.Nic mu nie dolega, w dobrym domu może żyć wiele lat.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro lut 22, 2012 18:18 Re: No i KLOPS-białaczka :( Wyrzucony KLOPSIK pilnie szuka domu!

Ewar świetnie napisałaś :ok: nie będę rozwijała tematu bo zawarłaś w swoim poście wszystko co trzeba. Myślę, że na dobry początek można zmienić tytuł - usunąć smutną minkę i tchnąć więcej optymizmu, że to tylko białaczka a nie aż :!:
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Śro lut 22, 2012 19:18 Re: No i KLOPS-białaczka :( Wyrzucony KLOPSIK pilnie szuka domu!

Właśnie długo zastanawiałyśmy się z Kinyą, jak napisać tekst do ogłoszeń, żeby nie odstraszał, ale jednak informował o chorobie. Do tej pory nie jestem pewna, jak to powinno być...
A może w ogłoszeniu nie pisać o chorobie, tylko że szuka domu bez kotów, a o tym, że ma wirusa informować dopiero telefonicznie? Wtedy może byłaby większa możliwość wytłumaczenia komuś, na czym polega ta choroba i że to nie jest wcale takie straszne... Jak sądzicie?

I pytanie do specjalistów w dziedzinie - czy jeżeli ktoś ma kota szczepionego na białaczkę i zaadoptuje Klopsika, to jest 100% pewności, że szczepiony kot się nie zarazi? (Oczywiście przy założeniu, że przestrzega się wszystkich terminów szczepień itd.)

grzanka.ch

[poprzednia][następna]